18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Így szexeljen, ha fáj a háta

Amikor a hátfájás már a mindennapi tevékenységekben is képes problémát jelenteni, akár a szexuális életre is erősen rányomhatja a bélyegét. Szerencsére egy kanadai egyetem hiánypótló kutatással kiderítette, hogyan fájhat legkevésbé a háta ilyenkor.

Natalie Sidorkewicz, a kanadai Waterloo Egyetemen készült tanulmány vezetője rámutatott arra, hogy az orvosok nem a legmegfelelőbb pózt javasolták eddig a hátfájással küzdő betegeknek. Az elterjedt vélekedés szerint ugyanis a kanál, vagy kis kifli-nagy kifli póz a legideálisabb.

140503622
F1Online / Europress / Getty

Csakhogy

Tíz pár bevonásával a tudósok megvizsgálták többek között az előbb említett pózt is. Az infravörös és elektromágneses digitális mozgásrögzítés technikáját alkalmazva figyelték a szeretkezők gerincét érő terheléseket. Ebből pedig kiderült, hogy a kanál póz messze nem a legjobb választás.

A gerinc ugyanis ilyenkor erős behatásoknak van kitéve, a fájdalom pedig így fokozódhat. Szerencsére találtak olyan pózt is, amiben a kellemetlenség minimálisra csökkenthető, méghozzá egyből kettőt is - írja a dailymail.co.uk. A választás attól függ, hogy milyen típusú hátfájással küzd.

Ha a probléma előrehajlás vagy ülés hatására fokozódik, és akkor enyhül, ha mereven kihúzza magát vagy mozog, valószínűleg a porckoronggal vannak problémák. Első lépésként keressen fel egy ortopéd orvost vagy gerincspecialistát, de a szexről addig sem kell lemondania. Ilyen esetekben a kutatók a leginkább a kutyapózt javasolják. De ezt sem akárhogyan, mert a klasszikus könyöklős pozíció helyett inkább a tenyerén kell támaszkodnia, hogy minél inkább csökkentse a gerincét ért erőhatásokat. Ez a póz a hasonló problémával küzdő férfiaknak is ideális, annyi kiegészítéssel, hogy az erőteljes lökések helyett inkább a csípőmozgásokra helyezzék a hangsúlyt.

173260434
B2M Productions / Europress / Getty

Az a fajta hátfájás azonban, mely épp a gerinc nyújtásával és ívelt helyzetével fokozódik, csak romlana a kutyapózzal. Ebben az esetben a kutatók a misszionárius pózt javasolják, amit kiegészíthet azzal is, ha a csípőjét egy párnával alátámasztja. A férfiak esetében az ilyen típusú hátfájáshoz is a kutyapóz az ideális, hiszen itt a terhelés a lábakon van. Még egyszerűbbé tehető a helyzet, ha a férfi ilyenkor nem térdel, hanem áll, hiszen így a mozgást akár csak combból is végezheti, teljesen tehermentesítve a gerincét.

152367186
B2M Productions / Europress / Getty

Természetesen a kutatás vezetője hangsúlyozza, hogy ezek a pózok csak javaslatok: ahány ember, annyiféle fájdalom, így elképzelhető, hogy önnek mégsem ezek lesznek a legideálisabbak. Óvatosan próbálkozzon, sorra véve a különböző pózokat, hisz magától is érezni fogja, melyik az, ami önnek a leginkább megfelel. 

A hátfájás a leggyakoribb problémák egyike, így a szexpózok próbálgatása mellett/előtt mindenképpen érdemes időt szánni arra is, hogy kiderítse, valójában mi is állhat a hátterében. Kizárólag egy-kétféle pózban szeretkezni is unalmassá válhat idővel, szóval elsősorban a hátfájás megszüntetése legyen a prioritás, hisz azután már akár az egész kámaszútrát végigpróbálhatják.

Oszd meg másokkal is!
Mustra