Eddzen otthonában magyar termékkel

1383874 578006792255898 1732443316 n

Korábban is próbáltam már hevederes edzéseket, amelyeknél a gyakorlatok nagyrészt fedték egymást. A BODYROPE® hevederes edzés is hasonló, annyi különbséggel, hogy egy 100%-ban magyar gyártású, termékről van szó.

Az órát pici átmozgatás után kiindulásként intervallal indítjuk, egy perc 45 másodperc munkára és 15 másodperc pihenőre van felosztva. Elsőre talán mindez könnyűnek hangzik, de amikor már 5 körön túl vagy, és csak 5 perc telt el, rögtön rájössz, hogy  még milyen messze van az óra vége.

Minden testtájra (végtagok, törzsizmok) sor kerül és mindegyik részre három gyakorlat jut egy körön belül. A katonaságnál is hasonló lehetett, csak épp hosszabb ideig, hajnali kezdéssel megspékelve, akár hidegben is kültéren. 

Később azért átváltottunk a 40 másodperc izommunka és 20 másodperc pihenés kombinációjára. Bizonyos mozdulatokkor nagyobb hatásfokúnak és biztosabbnak éreztem a teljesítményem, miközben például ide-oda imbolyogtam, szemben a korábbi, TRX-es tapasztalataimmal.

Bodyrope 316
Hámori Barbara

Ha nincs releváns fitnesz végzettséged, az első otthoni edzésed előtt feltétlenül konzultálj egy szakavatott személyi edzővel vagy trénerrel a gyakorlatokról, és azok helyes végrehajtásáról. Jobb lesz neked is, ha nem megy ki a térded a bokád elé, nem fog fájni a derekad és a bicska pózt is helyesen fogod kivitelezni.

Az óra pontozása

Kínzó faktor: 10/10 (az edzés nehézségének és bonyolultságának függvényében)

Ennyire formál: 9/10

Ennyire fáj másnap mindened: 10/10   

Ha kíváncsi arra, milyen gyakorlatokat lehet elvégezni ezzel az eszközzel és hol lehet megrendelni, akkor kattintson ide, itt az egész beszámolót elolvashatja.

Hámori Barbara

A Move it, Blondie! sportblog főszerkesztőjének a mozgás csupán pár éve lett az élete szerves része. Olyannyira, hogy úgy döntött, hétről hétre újabb sportokat próbál ki, amelyekből szubjektív beszámolókat ír, ezzel rálátást adva az olvasóknak az óratípusokra és azok részleteire. Az általa készített sztárinterjúkból pedig kiderül, melyik híresség hogyan tartja formában magát és a sportedzők is mesélnek a saját óráik részleteiről. Hámori Barbara fő célja és mozgatórugója, hogy motiváljon mindenkit, aki még nem találta meg a saját sportját.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek