Majálisok stifolder versenytől városi driftelésig

Nincs még programja május 1-re? Budapesten légiparádé, Gödöllőn lovasbemutató, Villányban boros programok, Pécsett kiállítások és koncertek, Hévízen boldog békeidőket idéző majális várja.

Nem utazik külföldre hosszú hétvégézni május elsején? Jól teszi! Nem kell ugyanis messzire mennie ahhoz, hogy remek programokat találjon légiparádétól lovas majálisig. Mutatjuk az öt legjobb belföldi programot május elsejére!

Nagy futam légi- és aszfaltshow Budapesten

Budapesten, a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon idén május elsején is felbőgnek a motorok és elszabadulnak a lóerők. Itt tartják ugyanis a II. Nagy Futam elnevezésű bulit autócsodák, repülőgépek, helikopterek és neves pilóták részvételével. Az esemény délelőtt 11-kor, a Duna felett rendezett légiparádéval veszi kezdetét.

Besenyei Péter műrepülő világbajnok felszáll az Erzsébet hídról, majd további bemutatók következnek a főváros egén, és még egy Airbus A320-as utasszállító repülőgép is elszáll majd a Duna felett, a 2012-es sztratoszféraugrásáról ismert Felix Baumgartner pedig helikopteren érkezik a Batthyányi térre. A délután pedig a drift- és versenyautóké: lesz Forma1 show, és többek közöttt Ferrari, Porsche és Lamborghini bemutató is. További információk a részletes programról ide kattintva olvashatók.

Lovasmajális Gödöllőn

Aki a fentiek helyett inkább a valódi lóerőkre szavaz, Gödöllő felé vegye az irányt! Itt tartják ugyanis a Gödöllői Lovasmajálist a Szent István Egyetem területén. A nap folyamán lovas díjugrató versenyt, nemzetközi bikarodeót, cutting showt láthatnak a vendégek, míg a kisebbeket állatsimogatóval, játszóházzal, pónilovaglással és vurstlival várják.

A délelőtti programok a gyerekekről szólnak, lesz interaktív zenés mese előadás és bűvészshow is, délután pedig változatos koncertekkel várják a felnőtteket Magna Cum Laudétól Korda Györgyig. Az egész napos programra a belépés díjtalan, a helyszín megközelíthető kisvonattal is Gödöllő központjából, a Művészetek Háza parkolójából. A programokról bővebben ide kattintva lehet olvasni.

BorZsongás Fesztivál Villányban

A fentiekkel ellentétben a Villányi borvidéken nem csupán egy napig tart a mulatság! Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Borzsongás Fesztivált, melyen 2014. május 1-től 4-ig több településen, számos borudvarban várják a borvidékre érkezőket. A helyszínek (Harkány, Villány, Villánykövesd, Siklós, Kisharsány, Palkonya, Kisjakabfalva, Csarnóta és Túrony) közötti közlekedést külön buszjárattal segítik, így senkinek nem kell lemondania a borkóstolás élményéről.

„Igazi majális hangulatú, de egyedi hangvételű előadásokban lehet része a nagyérdemű közönségnek, melyre sehol másutt még nem volt példa” – ígérik a szervezők a fesztivál honlapján. Május elsején Palkonyán például veterán autós felvonulás és Májusfa-tusa, Siklóson állatsimogató, Vilányban népi játékok, Kisjakabfalván táncoktatás várja az érdeklődőket. A további napokon szőlőbejáró borkóstolótól villányi stifolder versenyen át Kerekes Band koncertig változatos programok közül válogathatunk.

Kedvet kapott Villányba utazni?

Ide kattintva foglalhat magának szállást a környéken.

Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok Pécsett

Május 1-3. között tartják a pécsi Zsolnay-negyedben a Zsolnay Fesztivált és Egyetemi Napokat. A rendezvényosorozaton annyira sokféle programon lehet részt venni, hogy biztosan mindenki megtalálja a hozzá leginkább passzolót.

Kézműves foglalkozáson fából készült lakókkal népesíthetjük be a Zsolnay-negyes Sosemvolt állatkertjét, a gyerekek kizajonghatják magukat a zenei játszótéren, majd együtt elámulhatunk az I. Pécsi Vasparipa Galopp résztvevőinek korabeli jelmezein és kerékpárjain. Az esték pedig nagy valószínűséggel az önfeledt szórakozás jegyében telnek majd a negyedben: többek között zenél a Milk and Sugar, az Amadinda ütősegyüttes, de Tompos Kátya és az Anna & the Barbies is fellép a három nap során.

Pécsi szállást keres?

Itt biztosan megtalálja a leginkább önhöz passzolót.

Boldog Békeidők Hévíze

 A város idén is felidézi a "Boldog békeidők" hangulatát a május elsejei hosszú hétvégén. A rendezvénysorozat április 30-án, szerdán veszi kezdetét a Deák téren táncbemutatóval és Group 'n Swing koncerttel. Május elsején romantikus, kosztümös gála és sanzonest szerepel a programban, május 2-án, pénteken pedig sor kerül a hagyományos jelmezes felvonulásra. Aki akar, a helyszínen is bérelhet magának egy szép abroncsos ruhát, és indulhat a menet!

A mulatozás csak május 4-én, vasárnap ér véget, a részletes programkínálatról a fürdőváros honlapján találnak információkat, ha pedig szeretnék mind az öt napot végigszórakozni Hévízen, szállást itt tudnak foglalni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek