Betűlámpák, luxusmatrac és újraértelmezett emeletes ágy a bútortrend jövője

Vasárnapig tartott az IMM Nemzetközi Bútorkiállítás, amin minden évben a világ legjobb bútortervezői és gyártói mutatják be merre halad a trend ha a lakásunkról esik szó, Nézzük mik voltak az általunk legjobbnak ítélt újdonságok, mármint - a magyar kiállítók termékein túl, amikkel hamarosan külön cikkben foglalkozunk. 

Indiskret polcrendszer 

1
neuheiten.koelnmesse.net

Martin Breuer Bono 1997-ben alapította meg első saját bútor design stúdióját, azóta pedig rengeteg elismerést zsebelt be, és munkái egyre több helyre jutnak el a világban. Az Indiskret nevű könyvespolcrendszerében az a különleges, hogy végre valaki felismerte, hogy a könyvek magassága, vastagsága és mélysége nem egyforma, így alkotott egy olyan polcrendszert, ami mindezt kezelni tudja. Mindezt pedig fel is vállalja, és ahelyett hogy megpróbálná egységessé tenni az egész könyvespolcot, inkább játékossá és modernné alakítja a nappaliját a kiugró elemekkel, ami csak ránézésre olyan mintha össze akarna szakadni, a valóságban azonban tartós. 

Object szőnyegek

szonyeg

Akik igazán fiatalos, jól variálható és trendi szőnyeget szeretnének, azok általában nehéz helyzetben vannak, főleg ha jó minőségű és tényleg különleges darabokat keresnek. Szerencsére itthon is van már próbálkozás, hogy kielégítsék ezen vásárlók igényeit, de a legtöbb helyen leragadtak annál, hogy fiú gyerekszobába autópályás szőnyeg, lányokéba hercegnős, aki fiatalosat szeretne, az pedig kiválaszthatja, hogy zöld vagy éppen rózsaszín szőnyeget vásárol. Ezek az egymással kombinálható szőnyegek viszont ezen túlmutatva akár egyedi formákat, de mindenképpen egyedi színeket jelentenek, megfelelve olyan egyedi igényeknek is, hogy például bőr, vagy éppen fém szegéllyel szeretné szegni a szőnyeget.

 

Emeletes ágy újraértelmezve

3
neuheiten.koelnmesse.net

Első látásra kissé bizarrnak tűnik  ez az emeletes ágy, de mindenkit megnyugtatunk, úgy funkcionál, ha előtte kihúzza. A tervezők óvodákba, vagy sokgyermekes családoknak ajánlják, ahol fontos, hogy a gyerekeknek napközben minél nagyobb terük legyen játszani, este viszont minél kényelmesebben tudjanak aludni. A könnyen mozgatható elemek összesen négy ágy elhelyezését teszik lehetővé, két ágyneműtartóval, és persze vidám színekkel, hogy a gyerekek mégse érezzék úgy, hogy egy átalakított komódban alszanak. A gond egyébként csak annyi vele, hogy sajnos nem nőnek együtt a gyerekkel, így ha ezt a 60X150 cm-es ágyat kinövik, akkor búcsút inthetnek neki.

emeletes

 

Persono matrac

4
neuheiten.koelnmesse.net

A Persono matracok lényege, hogy ezeket konkrétan önre szabják, mint a legdrágább ruhákat a tervezők, ezáltal teljesen az ön igényeinek és alvási szokásainak megfelelően fogja a matrac szolgálni. Ez persze csak részben titka a sikerességüknek, nem utolsó sorban az is számít, hogy eszelősen jól néznek ki. A minőségi alapanyagokból, színben és formában az ön igényeinek megfelelően, kézzel készített matracok az idő során annyira elnyerték a vásárlók tetszését, hogy többen nehezményezték, hogy el kell takarni őket mindenféle lepedővel meg matracvédővel. Erre válaszként a készítők most előrukkoltak a Glamour vonallal, ahol a matrac exkluzív külseje valójában már maga a beépített lepedő, ami hozzá van zippzározva a matrac széléhez. Így többé nem kell semmivel eltakarni, hisz egy mozdulattal levehető és mosható, a zippzáros megoldás pedig külön zseniális ötlet, hisz így a lepedő soha többé nem gyűrődik össze, és alatta a matracvédő is a helyén marad. A zippzár sem akármilyen, hiszen hogyan is érhetné be kevesebbel valaki aki ilyen matracon alszik, mintsem hogy Swarovski kristályos legyen a lepedő húzókája is.

 

Delightfull lámpák

5
neuheiten.koelnmesse.net

Fiatalos lakásokban, de akár gyerekszobában is jól mutatnak ezek a lámpák, melyek látványossága fokozható azzal, hogy a betűkből szavakat vagy évszámokat is kirakhat, de akár szimbólumokkal is díszítheti a nappalit. Legyen szó földre helyezhető állólámpáról, esetleg asztaliról, vagy éppen falra szerelhetőről, ezekkel tényleg olyan fényforrást rakhat a lakásába, ami magára vonzza a tekintetet és kifejezheti az egyéniségét (bár ez esetben talán jobb ha nem a dollár jellel kezdi, hanem valami visszafogottabb verzióval). Mivel a lámpák különböző színűek és méretűek, és együtt is nagyon jól mutatnak, nagyon hosszú szavakkal azért csak óvatosan kísérletezzen, nem csak azért mert esetleg túlterheli vele az elektromos hálózatot. Jó hír viszont, hogy egy vagy két jól megválasztott darabbal nem is kell sokat vásárolni belőlük, viszont a hangulatvilágítás mellett rögtön letudhatják velük a lakás azon díszeit, amik azonnal magukra vonzzák a tekintetet, így láthatatlanná téve a kevésbé pofás vagy ócskább darabokat.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek