no

Mire kerestek a magyarok 2013-ban?

A Google minden év végén kihoz egy csomó listát, hogy mire kerestek legtöbbet a felhasználók. Havonta egyébként több mint 100 milliárd keresést indítanak az oldalon, de még így is 100 keresésből átlagosan 15 olyan van, ami újdonság, mert soha senkinek nem jutott eszébe utánanézni. Így aztán az éves trendekre általában remekül lehet következtetni a különböző listák alapján. Vajon mit írtak be legtöbbször a magyarok a keresőbe? Mire lehet következtetni a receptkeresések alapján? Tényleg mindent legyalult már a paleolit diéta?

A magyarok 2013-ban a legtöbbet a tragikus sorsú Paul Walkerre, a Fast and Furious-filmek nemrég elhunyt színészére kerestek, aki vélhetően az elmúlt két hét alatt ugrott a lista élére. Ez nem meglepő, a nemzetközi filmes adatbázisban, az IMDB-n is az ő nevére mérték az egyik leggyorsabban növekvő keresést. Második helyre az Éjjel Nappal Budapest került, harmadik pedig a Voice lett. Ezek mellett ott volt még a listán az X-faktor harmadik helyezettje, a pornós múlttal rendelkező Krasznai Tünde, ByeAlex, az árvíz és a Sztárban sztár is. Hogy kerüljön emellé azért kultúra is, a színházak közül legtöbbször a Nemzeti Színházra kerestek rá, a múzeumok között pedig a Szépművészetire.

ggl

Az egyik legviccesebb összesítési szempont, hogy miből keresték a felhasználók a legolcsóbbat Magyarországon. A leggyakoribb keresés ezen a listán a repülőjegy lett, utána a legolcsóbb taxi és a legolcsóbb gumióvszer következett. A kütyük, amik karácsonykor is népszerű ajándékok szoktak lenni, csak a lista második felében végeztek: ötödik lett a tablet, hatodik az okostelefon, hetedik a laptop. Részben ehhez kapcsolódik a "hol vegyek..." kezdetű kérdéseket soroló lista is, itt viszont már a "hol vegyek telefont?" a leggyakoribb keresés. Utána az euróra és az óvszerre kérdeztek rá a legtöbben, de ott a hal, a futócipő és a mosógép is.

Ha a Google keresési listájából indulunk ki, akkor Magyarország legnépszerűbb étele a palacsinta, a receptek közül ugyanis ennek a receptjére kerestek legtöbben. A második helyen a gofri zárt, harmadik a muffin lett. Ha nagyon akarjuk, akkor ebből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a magyarok titkon elképesztően édesszájúak - vagy azt, hogy pörköltet fejből is bármikor főznek, édességekben viszont kevésbé gyakorlottak. Csak három étel került fel, ami nem édesség: negyedik a lángos, hatodik a pizza, hetedik a lasagne.

ggl2

Egész praktikus emellé odatenni a legtöbbször keresett diétákat is. Itt a 90 napos diéta nyerte a keresési versenyt, második a paleolit, harmadik pedig a GI diéta lett, de tízben van a Dukan, a fehérje- és az Atkins-diéta is.

És, hogy miben a legbizonytalanabbak a magyarok? A lista szerint a saját érzéseikben, a tüneteikben és a horoszkópjukban. A keresési találatok alapján a legtöbbször bepötyögött "mi a..." kezdetű kérdés a "mi a szerelem?" volt. A második helyet itt "mi az a reflux?" szerezte meg, harmadikként pedig a "mi az aszcendensem?" futott be. Hogy miért tűnnek különösen bizonytalannak a magyarok a párkapcsolatokban? Azért, mert a "hogyan..." kezdetű kérdések listját a "hogyan kell csókolózni?" vezeti, a negyedik helyen pedig a "hogyan kell csajozni?" kérdés áll. Itt a második a helyesírásra vonatkozó kérdés, harmadik pedig a lefogyást firtatja. Érdekes még a nyolcadik kérdés, a "hogyan hízzak?", ami úgy tűnik, mégsem csak kevesek problémája.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek