no

Wellnesseljen a fürdőszobában!

Egy lakás kialakításánál, berendezésénél az egyik legfontosabb momentum a fürdőszoba megálmodása, hiszen sokak számára ez az egyetlen olyan helyiség, ahol magunkban lehetnek, és kipihenhetik a nap fáradalmat. Épp ezért nem mindegy, hogy milyen hangulatot is áraszt, és milyen kiegészítők, szaniterek kerülnek bele. A Díványnak Doró Judit belsőépítész foglalta össze, mi jellemzi az idei fürdőszobatrendet, illetve hogy mik az elmaradhatatlan kellékek és kiegészítők.

Valódi wellness hangulat

Szauna, gőzkabin, jacuzzi

A 2013-as fürdőszobatrend jellemzője, hogy egyre nagyobb méretűek a fürdőszobák, mivel egyre nagyobb az igény a wellness-es hatás és hangulat megteremtésére. Így tehát egyre nagyobb méretű kádak, masszázskádak kerülnek a helyiségbe, sőt, akik megengedhetik maguknak, azok mostanában gyakran választanak még infra- illetve gőzkabint, esetleg jacuzzit is hozzá.

Szobaszerű kialakítás

Mindemellett nagy divatnak örvendenek a szobaszerű elrendezések is, tehát maguk a fürdők egyre világosodnak, sokszor hatalmas ablakokkal látják el a helyiséget, akik pedig szeretik az extrémebb megoldásokat, akár teraszkapcsolatos fürdőszobát is bátran kialakíthatnak. Amennyiben valakinek nem adatott meg ilyen elrendezésű szoba, az a világítással játszhat: míg régebben egyedül a mennyezeten volt csak lámpa, addig ma már szinte bárhova elhelyezhet egy-egy fényforrást, például a tükör mellé, akár úgy, hogy apró égőkkel körbekeríti.

A szobaszerűséget erősíti, hogy képek kerülnek a falra, vagy - ami most egyre inkább kezd bekúszni a divatba -, hogy a fürdőhelyiségbe puffokat, pihenő szófákat raknak. Nem ritka már az sem, hogy a falat csempe helyett speciális kültéri, páraálló tapétával díszítik, ami akár a lakás többi részén is megjelenhet.

A kád, mint a helyiség középpontja

A lakberendező szerint pár éve megjelent az az elrendezési módszer, hogy - nagyobb tér esetén - a kádak nem simulnak teljesen a falhoz, hanem a szoba közepére kerülnek, így még inkább a központi részévé válnak a helyiségnek.  Amennyiben valaki kisebb fürdővel rendelkezik, az kísérletezhet azzal az elhelyezéssel, hogy bár a kád a falnál van, azonban onnan valamennyire belóg a térbe.

Természetbarát anyagválasztás

Anyagválasztásnál egyre inkább a természetközelibb megoldások kerülnek előtérben, így gyakran találkozni fából, illetve bambuszból készült bútorokkal, kiegészítőkkel. Ennek köszönhető például, hogy ismét divatba jöttek a rég elfeledett fa dézsák, melyekben akár két személy is kényelmesen elfér.  Persze akár szó szerint is beviheti a természetet a fürdőszobájába, tehát bátran nevelhet ott párakedvelő növényeket is. A természet közeli hangulatnak erősen ellentmond, de nagy divat továbbá az is, hogy TV-t, illetve hifit tesznek a fürdőszobába, ha viszont valaki valóban ökobarát helyiséget szeretne kialakítani, akkor az elektronikus eszközöknek nincs ott helye.

Ha kicsi a fürdőszoba

A fürdő kialakításánál fontos, hogy ne zsúfolja tele bútorokkal, kiegészítőkkel, inkább törekedjen a minimál stílusra - ami persze nem jó hír azoknak, akiknek csupán pár négyzetméteres fürdő adatott meg. A nagyon kicsi helyiségeknél az igazi wellness hangulat nehezen kivitelezhető, vigasztalásul azonban eláruljuk, lehet kapni olyan masszázszuhanyzókat, amik azért hozzá tudnak járulni ehhez az élményhez. Hogy milyen praktikákat vethetnek még be, akiknek kicsi a fürdőszobájuk?

  • játék a fényekkel: alkalmazzanak hangulatvilágítást, mely akár a kádban/zuhanyfülkében is megjelenhet
  • tegyenek a földre világos szőnyeget
  • rakjanak képeket a falra
  • kis mintázatú burkolatot válasszanak
  • világos színeket használjanak, mivel az világosítja, nagyítja a helyiséget (kivéve persze, ha kifejezetten kuckós hangulatot szeretne
 

A wellness hangulat ára

Hogy mennyiből jön ki egy wellnessfürdő-jellegű fürdőszoba, azt pontosan nehéz megmondani, hiszen erősen függ a szaniterek, burkolatok, kiegészítők minőségétől, és persze a helyiség területétől. Össze lehet már hozni csodákat egymillió forintból is, de a felső határ a csillagos ég. Általánosságban viszont elmondható, hogy egy jobb minőségű csempe kb. 2500Ft/m2-es ártól szerezhető be, egy egyszemélyes szauna minimum 150-200 ezer Ft, és míg egy normál kád már 30 ezer forintért is megvásárolható, addig egy masszázskádért  250-300 ezer forintot is elkérhetnek.

Kerüljön közelebb álmai fürdőszobájához Fundamenta lakásszámlával!

Miért érdemes Fundamenta lakásszámlát nyitnia?

  • Megtakarításait az állam a befizetései 30%-ával, de legfeljebb évi 72 000 Ft-tal támogatja.
  • Kamatadó-mentes befektetési forma, egyes megtakarításokra akár évi 10,56%-os garantált hozam is elérhető1.
  • Forint alapú lakáskölcsön felvehető a megtakarítási idő után, évi fix 3,9%-os (referencia THM 5,23%) kamattól2.
  • A szerződéses összeg felhasználható többek között fürdőszoba felújításra, nyílászárócserére vagy akár új lakásvásárlásra is!

Ismerje meg a jelenlegi Duplázó Bónusz akciónkat, melynek keretében most extra kedvezményhez juthat: az első éves állami támogatással megegyező összeg jóváírásra kerülhet a lakásszámláján!

A tájékoztatás nem teljeskörű, a  lakás-előtakarékossági szerződés részletes leírását az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) tartalmazza, valamint a konstrukcióról részletesen tájékozódhat a Fundamenta honlapján.

1. A jelen tájékoztatóban megjelölt EBKM érték a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010 (III. 25.) Korm. rendelet alapján került megállapításra, havi 20.000,- Ft folyamatos betételhelyezést feltételezve. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet. A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelem felkeltését célozzák.

2. A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) bekezdés a) pontja szerint számított referencia THM érték 5,23%, ahol a hitel összege 1 millió forint, futamideje 5 év, új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának és az első havi megtakarításnak a megfizetése, továbbá a szerződés létrejöttére irányuló ajánlatnak a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről történő elfogadása. A jelen tájékoztatóban megjelölt THM érték tekintetében rögzítjük, hogy a THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a 821. számú módozat (4 év 4 hónap megtakarítás) esetén1.800.000 Ft szerződéses összeg, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.000.000 Ft; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,9%, THM: 5,28%, 53 hónapos futamidőre. A kölcsön teljes költsége: folyósítási díj: 0 Ft, kezelési költség: 28.529,- Ft, ügyleti kamat: 91.219,- Ft. Havi törlesztő részlet 21.528,- Ft, a törlesztő részletek összege 1.119.748,- Ft.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek