Tuti tippek, hova menjen nyaralni, ha szingli

Sokan, akik egyedül élnek, nem szeretnek az ismerőseikkel nyaralni menni, mert bármit szívesebben látnának a pihenésük alatt, mint a barátaikat romantikázni a közös apartmanban, vagy éppen párnával a fejükön is azt hallani, ahogyan a másik szobában éppen tetőfokára hág a hangulat.

Mivel a nyár már eléggé a nyakunkon van – és ez előbb-utóbb az időjáráson is látszik –, mutatunk pár olyan helyet, ahol szingliként is jól érezheti magát.

120254643
Sean Gallup

Európában rengeteg olyan hely van, ahova még egyedülállóként is érdemes elutazni. Hogy miért? Először is, mert otthon búslakodva ülni és magadat sajnálni a legrosszabb, másodszor pedig, mert így lehet barátságokat kötni, és nem kell folyamatosan alkalmazkodni valakihez. Akkor csobban a medencében, amikor kedve tartja, akkor néz várost, amikor már unja a napozást, és azzal bulizik, akivel csak akar. Ha pedig fél egyedül meghódítani egy országot, szedje össze a szingli barátnőit is, és menjenek közösen nyaralni!

Külföldön bevett szokás, hogy szingliknek szerveznek társasutazásokat. Magyarországon is volt erre példa, de pár éve a nagyobb irodák feladták ezt a kezdeményezést, mert kevesen használták ki a szolgáltatást. Először is azt kell kitalálnia, hogy milyen útra menne a legszívesebben.

Ha szeret bulizni, Ibiza  

Ha feltalálja magát bárhol, szereti egyedül feltérképezni a terepet, és itthon a Buddha Beachet színvonalas szórakozóhelynek találja, akkor önnek leginkább Ibizát ajánlanánk. Itt elképzelhetetlen, hogy az ember egyedül maradjon, akár csak egy órára is, ellenben a pörgős nyaralás, a tenger és a bulik adottak. Kultúrszomját itt nem kifejezetten tudja majd enyhíteni, vár és katedrális ugyan van, viszont abszolút múzeummentes övezet. Lehet viszont búvárkodni, katamaránozni, szórakozóhelyről szórakozóhelyre járni, vedelni a tengerparton, lovagolni, piacozni és nagyjából ennyi…

000 Nic6213182
Patrick Baz

Városnézésre a legjobb Dublin  

Az írek borzasztó kedvesek és segítőkészek. Elég csak betérni egy pubba, kérni egy Bulmerst (ír cider) és várni, amíg megérkeznek a helyiek, akik azonnal kiszúrják a turistákat, és lecsapnak rájuk. Ilyenkor biztosan számíthat egy-két kör ingyen italra, na, meg pár rögbi meccset is végigizgulhat új barátaival, miközben kifaggathatja őket arról, hogy melyik a legjobb szórakozóhely, ahova nagy valószínűséggel el is fogják kísérni. A legjobb egyébként, ha előre felméri, mikor van Írországban „bank holiday (ünnepnap)”, és akkor utazik oda, nagyobb esélyt adva annak, hogy új ismeretségekre tesz szert. Arról már nem is beszélve, hogy ilyenkor a városnézős programokra is könnyebben el tudják kísérni az ott élők, és nem csak az ebédidejükben ugranak ki egy-egy órára. Munka után felejtős a kultúrprogram, a legtöbb ír a helyi kocsmákban köt ki, és addig ki sem mozdul onnan, amíg le nem húzott pár korsó sört.

91933411
Chris Jackson

Aki nagyon nem bírja egyedül, válassza a hajóutat  

A hajóút azért zseniális, mert egyszerre lehet egyedül és társaságban is. Ha éppen csak olvasgatna a fedélzeten, biztosan senki nem fogja megzavarni, ha meg emberekre vágyik, elég a bárig mennie. Amellett, hogy vannak fakultatív programok is a hajókon a várostól-városig való eljutás alatt, még egy csomó más programot is kínálnak fedélzeten kívül is. Általában csoportos kirándulásokat szerveznek a hajóról, így többedmagával térképezheti fel a kikötővárosokat, ahol lehorgonyoz a hajó. Tehát, soha nem kell egyedül eltöltenie egy percet sem, ha nem akar: egy hajón mindig van társaság.  

170490355
Myloupe

Aktív pihenés csoportosan Portugáliában  

Ha egyáltalán nem kívánja a tengerparton napozást meg a bulizást, és a pihenés helyett inkább a sportot preferálja, Portugália lenyűgöző városában, Algarvéban a helye. Itt számtalan szálloda programjai közül választhat: erősítő tábor (bootcamp), hegymászás, tánctanfolyam, szörftanulás, vízi síelés, kajakozás, és még golftáborba is be lehet iratkozni.  

150786065
Ulrich Baumgarten

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek