no

Bizarr szerkezetek a japán szépségipar bugyraiból

A világ nőinek nagy része sok mindenre hajlandó, csak hogy szebb és fiatalosabb legyen. Vannak, akik drága kozmetikai szerekkel próbálkoznak, mások plasztikai sebészhez fordulnak. És vannak a japánok, akik meghökkentő eszközöket vetnek be.

Az ázsiaiak agya sokszor máshogy jár, ez már csak abból is látható, hogy mindig is élen jártak a fura kütyük kifejlesztésében. Erre ad kiváló példát a Japan Trend Shop, ami a női hiúságra alapozva meglehetősen bizarr kínálattal rukkolt elő.

Itt van például az úgynevezett Facewaver Exercise Mask, mely inkább hajaz egy halloween-i múmiaálarcra, mint szépségápolási kellékre. Hogy miben rejlik a hatása? Használója különböző arckifejezéseket gyakorolhat a rugalmas anyag segítségével, ezzel állítólag olyannyira jól megdolgoztatja az arcizmait, hogy eltűnik a petyhüdt bőr, lógó toka, meg persze a ráncok. Magánál az ötletnél már csak a reklámfotók a mulatságosabbak, ha ezek alapján kedve támadt egy jó kis arcizom-edzéshez (vagy csak nincs múmia-maszkja Halloweenre), akkor 59 dollárért (kb 13 ezer Ft) beszerezheti.

Egy másik, hasonlóan hasznos japán gyártmány a Face Slimmer Exercise Mouthpiece, ami - bár a fotók alapján másra tippeltünk volna - szintén a ránctalan és feszes arcbőrt ígéri. A leginkább ordenáré műajkakra hasonlító szerkezetet a szájba kell helyezni, majd különféle magánhangzókat formálni vele. Ez szintén az arcizmokat tornáztatja, állítólag napi három (!!) perc gyakorlással rövid időn belül látványos eredményt lehet elérni. Mindenképp érdemes rá beruházni azt a 61 dollárt (majd' 14 ezer forintot) hisz ha mégsem teljesül az ígéret, egy ilyen eszközzel élete végégi rommá nyeri magát az összes Geronazzo Mária hasonmásversenyen.

A japánok szerencsére gondoltak azokra is, akik nincsenek megelégedve az orrukkal, és nem tudnak drága plasztikai műtétre költeni. Nekik találták ki a már-már meggyőzően orvosi műszerre emlékeztető, Beauty Lift High Nose nevű készüléket 67 dollárért (kb 15 ezer Ft). Ezt csak fel kell helyezni az orra, amit aztán vibrálással piszévé és feszessé varázsol. Ön is elhiszi?

Tovább nézegetve a Japan Trend Shop csodálatos oldalát nem tudtunk átsiklani a lila színű  Alumínium Facial Spa elnevezésű maszkon sem, amit leginkább egy Hannibal Lecter-film alacsony költségvetésű sci-fi verziójában tudunk elképzelni. Feltéve, hogy Lecter nő, és nagyon ronda. Hogy mit ígér ez az egész arcot beborító, fémesen csillogó eszköz? A gyártó szerint "igazi spa élményt", mivel ez valójában egy arcszauna, ami által használója kiizzadja magából a méreganyagokat, miközben fel is puhítja a bőrt a pattanások és mitesszerek kinyomkodásához. És mindez csak 23 dollár (kicsit több, mint 5 ezer forint)! Bár a színe meggyőző, klausztrofóbiásoknak inkább nem ajánlanánk.

A legbizarrabb ötlet az összes közül talán mégis a hangszépítő eszköz, ami nem meglepő módon a Beauty Voice Trainer nevet viseli. Eszerint a torok izmai képzés nélkül csak korlátozottan működnek, ez a készülék bezzeg úgy pozícionálja a nyelvet, hogy sokkal nagyobb résen tud keresztüláramlani a levegő, így lényegesen erősebb és tisztább hangot lehet kiadni. Ha mindez nem volna elég, segítségével az illető megtanulja a hasi légzést is, szóval az énektanárok és a drága magánórák ideje lejárt, 44 dollárból (ez kevesebb, mint 10 ezer forint) és napi öt perc gyakorlással egyszerre tehetjük értelmetlenné a Megasztár, az X-Faktor és a The Voice létezését.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra