Válassza a biciklizést tavasszal!

A tavaszi aktív kikapcsolódások legkirályabbika, ha elmegyünk bringázni. Ha nem akarunk, nem kell megszakadnunk, kímélhetjük az ízületeinket is, mégis sportolunk valamennyit, ha esetleg nem lennénk edzésben. Első körben a legjobb Budapest környéki útvonalakat néztük át, aztán, ahogy javul az idő, az ország más területeiről is ajánlunk néhányat. Nehézségi sorrendben követik egymást a legkönnyebbtől a legnehezebbig. Még rengeteg útvonalat találhat ott egyébként, ahonnan ezeket kigyűjtöttük, merüljön el bennük ide kattintva. Ha önnek is lenne egy tuti tippje, akkor erre a címre küldje el nekünk.

Tekerés a Városligetben

Kezdésnek ezt a két és fél kilométeres kört ajánljuk az olvasóinknak. A Városligetben kellemes környezetben tekerhetnek, autókkal és egyéb járművekkel is csak alig találkoznak, ráadásul bőven akad társaság is, mert elég népszerű pihenőhelynek számít. Ha megszomjaznának bármikor találhatnak egy bodét, ahol felfrissíthetik magukat, ha pedig a biciklizést unnák meg, akkor még mindig sétálhatnak a környéken. A Városligetet megközelíteni sem nehéz, mert szinte minden irányból vezetnek hozzá bringautak.


Kerékpáros útvonal 1613595 - powered by Bikemap

Indulás a Margitszigetről

Másodikként itt egy kábé tizenegy kilométeres kör, enyhe emelkedőkkel. Ahogy a leírásban is szerepel, nagyjából 150-160 méter a szintkülönbség, ami még mindig nem számít talán annyira erősnek. Ha egy könnyed, csevegős tekerésnél már keményebbre vágyik, de nem érzi magát a hegyek vagy az országutak királyának, akkor ez az útvonal ideálisnak tűnik. A biciklis közlekedés a Margitszigeten és a hidakon is kifejezetten jónak számít, de legyen óvatos, a belvárosi terület miatt itt már számolnia kell az autókkal is.


Kerékpáros útvonal 1919369 - powered by Bikemap

Könnyű edzés a budai hegyekben

Megtett kilométerben nem sokkal több a harmadik ajánlatunk, ugyanis csak nagyjából 14 kilométer, viszont a szintkülönbség már több mint 400 méter, bár tényleg nagyon fokozatosan emelkedik fel az út. Az útminőség is rosszabb, ahogy megjegyezték, elsősorban masszívabb bringákkal érdemes nekivágni. Aki a kellemes beszélgetés helyett már inkább izzadni szeretne, annak is ajánlható a budai hegyekben tett tekerés, legalábbis valamiféle felhozó edzésnek éppen erősnek tűnik. A várostól se távolodunk túlságosan el, szóval ideális átmenet az elszántabb tekerések előtt.


Kerékpáros útvonal 1891901 - powered by Bikemap

Hegymenet a Normafától

Ez már inkább a haladóknak lehet érdekes. Nem csak a környezet miatt nagyon király a Normafa, hanem azért is, mert könnyen megközelíthető. A legkeményebb rész elvileg persze az lenne, ha valaki mondjuk a BAH-csomóponttól felküzdené magát, de ha ehhez nincs kedve, akkor a Moszkva tértől nem messze induló fogaskerekűvel lazán feldöcöghet, hogy aztán tényleg csak a terepnek, a friss levegőnek, és a biciklizés örömének élhessen. Akadnak benne emelkedők, lejtők, szóval ha valaki jó tempóval csinálja, akkor rendesen megerősödhet tőle.


Kerékpáros útvonal 1038087 - powered by Bikemap

Irány Visegrád!

Ha ötven kilométert sikerült megcsinálniuk terepen, akkor már nem valószínű, hogy rettegni fognak a távolságtól, és simán belevághatnak egy laza százkilométeres túrába is, ami szinte biztosan az egyik legnépszerűbb útvonal is Budapestről. Csak Szentendréig teljesen felesleges elcammogni, mert a távnak éppen az a legunalmasabb része, ráadásul, ha a bicikliutat követjük, akkor beleszaladhatunk egy-két rosszabb szakaszba is. Egynapos program, ettől már sajoghat egy kicsit mindene másnap, köszönhetően a masszív emelkedőnek is. Ha a tekerést már valamennyire komolyan gondolja, itt egy tökéletes edzőkör is.


Kerékpáros útvonal 656050 - powered by Bikemap
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek