Ezekre figyeljen, ha leánybúcsút szervez!

Mire érdemes figyelni a leánybúcsúknál? Hogyan kerülhetjük a vitákat? Egy-egy leánybúcsú szervezésénél még azok is könnyen mondják el egymást szinte mindennek, akik elvileg jó barátnők volta. A Jezebel és a Huffington Post nyomán összeszedtünk néhány fontos dolgot a szervezéssel kapcsolatban, és egy-két tippet is ajánlunk. Nem állítjuk, hogy megfejtjük a világot, de ezek azok az alapvető dolgok, amelyekre mindig érdemes emlékeztetnünk magunkat. Ha pedig sikerrel túlesett a leánybúcsú megpróbáltatásain, akkor ne felejtse azt sem, mit nem kellene majd csinálni az esküvőn, vagy hogyan figyelhet  oda a költségekre.

Időzítse jól

Azt javasolják, hogy legjobb, ha az esküvő előtt egy hónappal tartják meg a leánybúcsút. A legnagyobb veszély természetesen, ha túl közel van az esküvő napjához, amikor a menyasszony idegei kivannak, emiatt aztán pláne sokat iszik, és akkora parti kerekedik, hogy az alkoholhoz esetleg kevésbé szokott feleségjelölt napokig rosszul van. Nem lehet kellemes életünk egyik legtöbbet fotózott napján sokadnapossággal bajlódni, legalábbis nem egy hasonló történetet hallottunk.

Legyen rugalmas

stockfresh 525512 joyful-party sizeM

Nyilván mindenki igyekszik szabaddá tenni magát az adott napra, de sajnos ez nem jöhet össze maradéktalanul, ebből pedig könnyen hajtépős viták tudnak kibontakozni, mert kimaradni persze senki nem szeretne. Bármennyire kellemetlen is lehet ez egyeseknek, érdemes egy két-három fős minilistát összeállítani azokból, akik a legfontosabbak a menyasszonynak, és hozzájuk igazítani a dolgot. Ennél nagyobb okosságot sajnos nem lehet kitalálni, de a vitáknál mindenképpen jobb megoldás.

Ne szálljon el a költségekkel

A baráti társaságban akadhatnak olyanok, akik még a tanulmányaikkal bajlódnak, olyanok, akik éppen állástalanok, és olyanok, akiknek már megindult a szekér. Ezeket nagyon fontos figyelembe venni, hogy elkerüljük a kínos helyzeteket, illetve, hogy nehogy megbántsunk esetleg másokat. Ne felejtsük el, hogy valódi ünnepséget az esküvő jelenti, ami szintén jelentős költségekkel jár, szóval ha valaki netán anyagi okokból nem tudna részt venni a leánybúcsún, próbáljunk inkább olcsóbb megoldásokat találni (igazán összetartó csapat ilyenkor persze össze is dobhatja a csóróbb barátnők részét).

Kerülje a farkakat

A leánybúcsú elvileg arról szól, hogy a menyasszony kikapcsolódik a barátnőivel a feszült esküvői készülődések alatt. Az oké, ha az esküvőt valaki a nővé válás egyik lépcsőfokaként fogja fel, a leánybúcsú pedig ennek megfelelően kellően infantilis, viszont ha ő valamiért nem szeretné, akkor nem érdemes chippendale-lel, és csupa erotikusnak/jópofának szánt programnak szívatni. Annak ugyanis nincs sok értelme, mint mondják, hogy úgy játszanak a farokkal, mintha soha nem láttak volna korábban; annak pedig még kevésbé, ha a valóban emlékezetes szórakozás helyett az ünnepelt kínosan végigfeszengi a különféle feladatokat.

Nem csak egyféle lehet

Mert olyat is olvastunk, amikor a barátnők például elmentek egy közös hétvégére, hálózsákban aludtak, megrendeltek egy profi fotózást, naptárat készítettek a legröhejesebb képekből, egyik este filmeket néztek és popcorn kajáltak, a másik este pedig elmentek táncolni. Arról persze nem írtak, hogy mennyire csapták szét magukat, de valószínűleg azért rendesen. Ez nyilván egy költségesebb megoldás, de példaként szolgálhat, hogy nem kell mindegyik bulinak ugyanolyannak lennie.

A menyasszony a lényeg

stockfresh 779768 celebration-and-party sizeM

Ahány történettel találkoztunk, előbb-utóbb előkerült, hogy kicsoda, miért volt szemét. Ezért nem tartjuk feleslegesnek, hogy mindenkit emlékeztessünk arra, hogy a leánybúcsú a menyasszonyról kell, hogy szóljon, olyan programokat kell összeállítani, amiket ő szeret, és olyan vendégeket kell meghívnunk, akiket ő szeret. Ha ezt tartjuk szem előtt, akkor nem lesz itt vita. Ha azt szeretné, hogy ott legyen az anyja is, akkor nyilván meg kell őt is hívni.

Szabad ötletek jegyzéke

Elég vékony jégnek érezzük, hogy ötlekkel szálljunk be, de egy-két tippel szakavatottabb ismerőseink ellátják az olvasókat, ha nagyon gondban lennének. Említették a férjismereti tesztet, kvízeket, amikben a gyerekkori képeik alapján kell felismerni a barátnőket, vagy a mosási jeleket kell felismerni, az egyenpólók helyet pedig azt javasolták, hogy érdemesebb talán hawaii nyakláncokkal megkülönböztetni a társaságot, és a szépségkirálynőket idéző szalagot adni a menyasszonyra.

Az ötletek között előkerült, hogy újságokból vágjanak ki szájakat, orrokat, szemeket és rejtsék el köztük a vőlegény képeiből kivágottakat, vajon felismeri-e őket a menyasszony, emellett előkerült még a sminkelés tükör nélkül, vagy körömfestés bekötött szemmel feladatok. Ajándéknak pedig a háziasszonyos teendőkhöz passzoló dolgokat mondtak, mint mosogatószivacs, fakanál, lábos, kötény (esetleg lánc a konyhába). A kisebb programokkal általában együtt jár az iszogatás is, úgyhogy elkerülhetetlen, hogy a végére felpörögjenek az események.

A tapasztalatok szerint azért olyan még nem volt, hogy egy leánybúcsú túlságosan elvadult volna, és vállalhatatlan dolgok történtek volna a végére. Az pedig minden menyasszonynak csak jó hír lehet, hogy az utóbbi időben az utcai feladatok megoldásakor állítólag már nem is neki kell majd kuncsorognia, hanem sorban állnak a fiúk, hogy segíthessenek. Ez kifejezetten jól jöhet az utcai feladatoknál (a petrezselyem és egyéb dolgok árulása mellett) mint például hogy lehetne olyan pólót rajzolni, amin szívecskék vannak, és fiúkkal kell kivágatni őket, vagy a mosási címkét kell gyűjteni a srácok alsónadrágjaiból.

Oszd meg másokkal is!
Mustra