no

Pár napra újra átélhetjük a BÁV-ok hangulatát

Mióta bezártak a BÁV üzletei, a régi bútorra vadászók vagy az Ecserin próbáltak szerencsét, vagy a netes hirdetések között keresték a gyöngyszemeket, esetleg a lomizós falvak felé vették az irányt. Igazi kuriózumokra nem bukkantunk, de most tíz napig jó cuccokat lehet találni a Projekt Showroom legújabb pop up üzletében.

A Hajós utca egy látszólag elhagyatott házában nyílt meg a Projekt Showroom harmadik pop-up üzlete. A lepukkant ajtón belépve egy meglehetősen kicsi helyiség tárult a szemünk elé, ahol hanyag összevisszaságban, hevert néhány bútor. Az arcunkra fagyott a mosoly, hisz 20 négyzetméter, az mégsem az ígért Antik & Vintage bútorraktár, de szerencsére kiderült, hogy nem csak két fotelt és egy hintalovat kínálnak eladásra.

Árak

Felújított fenyő konyhaszekrény 86.000Ft

alpaka teáskanna 12.000 Ft

Szenes vasaló 8000 Ft

Virágos tál 6500 Ft

Festett vödör 4000 Ft

Szekrényláda 46.000 Ft

Felújított komód 91.000 Ft

Asztali lámpa (réz) 18.000 Ft

Ónémet íróasztal 110.000 Ft

Kofferek 6000 Ft

Réz törölközőtartó 12.000 Ft

Képkeretek 2000 Ft

Szecessziós virágtartó 12.000 Ft

Varrógépasztal 40.000 Ft

Felújított ülőgarnítúra 175.000 Ft

A tényleges bolt bejárata ugyanis egy fehér függöny mögött rejtőzik: egy óriási raktárhelyiség, mely egykor Tlach és Keil rézműveinek raktárát rejtette.

A raktárban tematikusan elhelyezett bútorok és kiegészítők közt Csikós Krisztina vezetett körbe. A pop-up üzletet októberben kezdte el két ismerősével, és mindig más területre teszik be a lábukat. Míg októberben gyerekjátékokat lehetett venni, karácsony előtt meglepő módon karácsonyi ajándékvásárt tartottak, most pedig bútorokat állítottak ki.

A vidéki háztartásokban megszokott lavór, vizeskanna, tálaló és gyúródeszkás asztal mellett vannak félig felújított bútorok, szert lehet tenni bútorgombra, levélnehezékre, képkeretre, de akár ónémet íróasztalra is.

A select store-ok mintájára létrehozott üzlet egyrészt azokat célozza meg, akik már nem pepecselnének a bútorokkal, de a mostanában egyre felkapottabb DIY (do it yourself, azaz csináld magad) szerelmesei is kiélhetik magukat, már ha hajlandóak több réteg festéket levakarni a székekről vagy az asztalról. Lustábbak segítséget is kaphatnak, ennek persze ára van.

Csikós szerint ők olyan boltokat hoznak létre, melyekben mindenki kényelmesen érzi magát, ahol nem nézik hülyének a vevőt, és megvan a bizalom az eladó és a vásárló közt. Ennek szellemében csinálják a "kitelepülést", ahol mindenki megfordul, a menő reklámostól a kisgyerekes párokig.

Annak ellenére, hogy csak Valentin-napon nyitottak,a kiegészítőkre gyorsan lecsapnak a vásárlók, a nagyobb dolgokat azonban meggondolják.

"Szék méretig viszonylag gyorsan döntenek, utána azért gondolkodóba esnek, és inkább méregetnek, hazamennek megbeszélni, és másnap visszajönnek.Van az a típus is, aki kinéz valamit, majd a sorsra bízza, hogy az övé lesz-e az adott tárgy".

Nyitva február 14-24 között reggel 10-től este 8-ig a Hajós utca 41-ben

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek