Így készítsen illóolajas fürdőgolyót házilag

A hűvösebb idők beköszöntével itt a kádfürdők ideje. Ha azonban ha túl sokat áztatjuk magunkat, bőrünk kiszáradhat, így érdemes külön figyelmet fordítani a bőrtáplálásra. Erre jó a következő fürdőgolyó, ami kiváló hidratáló tulajdonságai mellett a beledolgozott illatok révén relaxációs eszköznek sem utolsó. Ártalmatlan ételszínezékekkel ráadásul igazán mutatóssá is tehetjük, így szépen becsomagolva akár ajándék is lehet a karácsonyfa alatt.

Mielőtt azonban nekikezdenénk a fürdőgolyók gyártásának, adnánk egy mindenképp betartandó tanácsot: ha ajándékba szánjuk a művet, mindig többet készítsünk, mint amennyit odaadnánk, úgyse fogjuk tudni megállni, hogy ne próbáljunk ki belőlük az esti fürdőzésnél!

Hozzávalók 1 db golyóhoz

·  25g szódabikarbóna

·  13,5g citromsav

·  13,5g kukoricakeményítő

·  8g növényi olaj, vagy zsír (pl. kókuszzsír, olívaolaj)

·  kb. 25-25 csepp illóolaj

·  szárított gyógynövény

·  színezék

A szilárd hozzávalókat – tehát a szódabikarbónát, a citromsavat, valamint a kukoricakeményítőt – keverjük össze egy kisebb tálba, majd egy másikba tegyük az illóolajjal illatosított növényi zsiradékot. Hogy milyen aromát használunk, az rajtunk áll, a lényeg, hogy 100%-ig természetes legyen, nehogy allergiás bőrkiütésekkel meneküljünk ki a kádból! Amennyiben nyugalomra vágyunk, válasszunk levendulát, mandarint, vagy rózsát, de ha inkább felfrissülni szeretnénk, akkor a citrom, narancs, illetve az eukaliptusz a nyerő. Lényegében bármilyen növényi olajat használhatunk, de ha tehetik, érdemes a kókuszolajat választani, mert rendkívül puhává varázsolja a bőrt.

A következő lépéseknek már csak esztétikai szerepük van. Ha például szárított levendulát szórunk a masszába, akkor azok finoman látszódni fognak, ha pedig azt szeretnénk, hogy az egész golyó élénk színben pompázzon, akkor adjunk hozzá egy kis ételszínezéket. Azzal azonban nem árt számolni, hogy ezek olykor megfoghatják a fürdőkádat, így nem biztos, hogy szerencsés, ha mondjuk vérvörös színűre festjük meg a golyót, és ezzel a vizet.

Fontos, hogy miután készen vagyunk, hagyjuk állni 3-4 napig száraz helyen a fürdőgolyókat, hogy megkeményedjenek. Arra pedig külön vigyázzunk, hogy nedvesség semmiképp se érje őket, máskülönben a szemünk láttára fog elpezsegni a művünk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra