10 dolog, amit ne vegyen idén karácsonyra!

Egy új brit felmérés során 2 ezer férfit és nőt kérdeztek arról, mit utálnak karácsonyra kapni. A válaszokból összeállt az a két tízes lista, amelyek szerint – ha hiszünk a John Starr által vezetett kutatásnak –, szinte semmit nem vehetünk ajándékba a pasinknak/csajunknak. A folytatásban megmutatjuk, miért csalódottak az angolok karácsonykor, és szavazhatnak arról, önök mit nem szeretnének kapni!

A válaszadó brit nők tehát leginkább fehérneműt utálnak kapni, főleg azért, mert vagy a méret, vagy a szín nem stimmel. A tisztálkodószereknek sem örülnek, mert hát ennek a gesztusnak nem túl hízelgő az üzenetértéke, és állítólag a parfümnek sem: végülis tényleg, ha nem jó az illata, kész pénzkidobás az egész. Azt meg tényleg nagyon is átérezzük, hogy miért nem szeretnek a nők háztartási gépet kapni. „Aknamezőn lépked, aki nőnek vesz ajándékot, és a férfiaknak alig van esélyük valami jót beszerezni, mert kevés idejük van a vásárlásra. A nők a legátgondoltabb ajándékokat is gyanakvással fogadják, mert célzásnak veszik” – mondta a Daily Mailnek a felmérést végző John Starr.

10 dolog, amit ne vegyen a feleségének:
fehérnemű
tisztálkodószer
parfüm
konyhai eszközök
olcsó ékszer
csokoládé
cipő vagy papucs
porszívó
virág
sportruha vagy DVD

Nőként utálok karácsonyra kapni

A párok meglepően nagy része, közel 17 százalékuk összevész a rossz ajándékon, és húszból egy pár szakít is miatta. A nők 49%-a azért elnéző, és annak tudja be a rossz ajándékot, hogy a férfi utál vásárolni, de 20 százalékuk szerint a pasija simán csak nem ismeri eléggé őt, vagy ami még rosszabb, nem szereti.

Persze a nők is tudnak rosszul választani, a férfiak 21%-a panaszkodott arra, hogy olyan ruhát kapott párjától karácsonyra, amit utál. Az olcsó elektronikai cuccoknak sem örülnek, és reméljük, senkit nem lep meg az sem, hogy az érzelgős ajándékok, például a plüssállatok vagy a fényképek sem hatják meg őket.

És ön mit utál legjobban? Válassza ki az önnek szóló szavazódobozt és voksoljon arra, amit a legkevésbé szeretne látni a karácsonyfa alatt!

stockfresh 2150613 envious-of-bigger-gift sizeM
Stockfresh

Mi arra tippelünk, hogy a porszívó és a konyhai eszköz vezet majd a nők legutálatosabb ajándékai között, de simán lehet, hogy tényleg bugyit a legkínosabb a fa alá készíteni. Ugyanígy csak tipp részünkről, hogy a férfiak a plüsstől akadnak ki legjobban, de kíváncsian várjuk az eredményeket...

10 dolog, amit ne vegyen a férjének:
ruha
elektronikai felszerelés
táska
plüssállat
cipő
ékszer
csokoládé
meghívás étterembe
aftershave
keretezett fotó

Férfiként utálok karácsonyra kapni

Egyébként ez után a felmérés után ötletünk sincs, mit lehet venni egy nőnek. Esetleg egy csinos cipő jól jöhet, ez akkor is nagy öröm, ha nem pont a mi méretünk, mert karácsony után a legtöbb üzletben ki lehet cserélni (akár másmilyenre is). A parfümből is könnyen csinálhatunk olyan ajándékot, ami tetszik: még december elején meg kell mutatni pasinknak, melyik az az illat, amire vágyunk. És egy menő futónadrág is gáláns ajándék, nem értjük a brit nőket, akik ezen megsértődnek – mondjuk a fitnesz DVD azért már tényleg nem valami elegáns ajándékötlet.

És igazából az is talány, minek örülne egy férfi: egy iPadnek például biztos, pedig az is elektronikai eszköznek minősül, nem? Az világos, hogy keretezett fotót és plüssállatot miért utálnak a kapni a pasik (bár lehet plüssből olyan ajándékot találni, ami nagyon is bejön nekik), de a ruha és a táska adja magát. Ha ön szerint nem, szavazzon ezen kategóriák valamelyikére! Ha azonban egész mást utál kapni, azt mondja el kommentben, kíváncsiak vagyunk, ön mitől szomorodik el a fa alatt!

Oszd meg másokkal is!
Mustra