Ne nyúlkáljon tégelybe, használjon férfiarckrémet!

Bár most már minden háztartásban egy egész fürdőszobaszekrényt megtöltő készlet van a különböző kozmetikai és testápoló termékekből, lehet, hogy nem is kellene külön polc anyunak, apunak és a kamaszoknak. Mint kiderült, nagyon sok nő használja partnere cuccait vagy anyagi vagy egyéb okból, mondjuk azért, mert egyszerűen hatásosabbak. Részletek a hajtás után!

A Cosmeticsandskincare.com a férfiak szemszögéből közelíti meg a bőrápolás kérdését. Szerintük ők is nyugodtan használhatják a barátnőik, feleségeik termékeit, mert ugyan vannak pici különbségek a bőrünk felépítésében, a termékek többsége ugyanolyan hatásos mindkét nemnél, és általában az összetevők között sincsenek ordító eltérések. Igazából egyetlen dolog van, ami a férfiakat eltántoríthatja attól, hogy kölcsönvegyenek valamit nőik polcairól, az pedig az illat (és ami azt illeti, ez visszafelé is érvényes).

Arcápolás

Persze, elsősorban azt érdemes figyelembe venni, amikor a másik cuccai között kutatunk, hogy vajon egyforma-e a bőrtípusunk, mert ha nem, akkor bizony nem működik az egy pár-egy termék módszer. Az AskMen szerint azért nem elhanyagolható a különbség a két nem bőrének felépítése között, a férfiaknak például 20 százalékkal vastagabb a bőrük és nagyobbak a pórusaik, amiben ugye így sokkal több minden halmozódik fel. Vagyis lehet, hogy a női arctisztítók náluk nem olyan hatásosak. Ami persze nem jelenti azt, hogy mi ne használhatnánk az övékét.

A szag

A Discovery-hez tartozó health.howstuffworks.com csapata szerint pár évtizede még egyharmad részt unisex dezodorokat lehetett kapni, addig ma már csak 10 százalék. Hozzáteszik, ez részben annak köszönhető, hogy a fogyasztók szeretik, ha a termékekről azt állítják, kifejezetten nekik készültek, ezért is van egyre több kozmetikai cucc tinédzsereknek. A Monell Chemical Senses Center kutatása szerint egyébként a férfiak nem büdösebbek a nőknél, csak nehezebben tudják elrejteni a testszagot a nők elől. A 2009-es tanulmány szerint mi ugyanis sokkal érzékenyebbek vagyunk a hónaljszagra, mint a másik nem képviselői. Az eredmények szerint csak 9 olyan vegyület volt, ami sikeresen fedte el a férfi izzadságszagát, míg a nők hónaljszagát jól fedő vegyületek száma 25.

tk3s 600304013

Egyúttal ők is megállapították, hogy a férfi és női dezodoroknál valójában nincs akkora nagy különbség a fontosabb összetevők között, inkább csak az illattal és a csomagolással variálnak a gyártók, ezért semmi kivetendő nincs abban, ha a másik nemnek szánt terméket használjuk, főleg ha ezzel pénzt spórolunk. A Forbes 2007-ben azt írta, hogy az izzadásgátlókat és dezodorokat használó férfiak 5 százaléka női termékeket kent magára. Az ellenkezőjéről sajnos nem találtunk adatokat.

Termékcsere

Sajnos a HauteLook is csak azt nézte meg, hogy hány férfi vesz magának női kozmetikai termékeket, igaz, az ő felmérésük legalább idei. Az elmúlt két évben állítólag 76 százalékkal több férfi vásárolt női terméket, és főleg azokat, amelyeknek kedvező volt az ára. A legkedveltebb termékek közé tartoznak egyébként a szemránckrémek, az arctisztítók és a hidratáló krémek. Hozzáteszik, míg a férfiak egyre többet költenek testápolásra, addig a nők már nem áldoznak annyit erre a célra.

De akkor most nézzük végre a nők szemszögéből a dolgokat. A beauty.allwomenstalk.com egyik bejegyzésében a szerző szorgalmasan felsorolja, hogy melyek azok a termékek, amelyeket nyugodtan kölcsönvehetünk a pasinktól, férjünktől. Az első ugye a dezodor: mint feljebb már írtuk, nincs akkora különbség az összetevők között, és sokan vagyunk, akik nem rajongunk a virágos, édes női illatokért, jobban bejön az egyszerű frissesség. A második a borotva, ezt már mi is leteszteltük, a harmadik pedig az after shave és általában a borotválkozáshoz használatos cuccok. A negyedik a tusfürdő. A szerző ezt többek közt azért is ajánlja, mert a férfitermékek általában dezodorálnak is. Az ötödik a szappan, ő különösen egyet ajánl, a Kiehl egyik termékét. A hatodik csoportba tartoznak a hajápoló szerek, különösen a hajformázók.

A BeautyRiot szintén foglalkozott a témával, a tapasztalataik szerint az Old Spice Classic stift remekül beválik nőknél is. „Sokat járok edzeni, és ha ezt használom, akkor elég egyszer bekenni vele magam. Másrészt nagyon szeretem az illatát. Az emberek mindig megkérdezik, hogy mi ez a parfüm” – írja Elizabeth Ulloa, a Smart, Chic and Beautiful szerzője, aki már tíz éve használja ezt a terméket. Ők egyébként konkrét termékeket kínálnak, aki kíváncsi ezekre itt elolvashatja.

Így látjuk mi

tk3s mon040008

És most nézzük a saját tapasztalatokat. Egy kolléganőnk szerint részben azért jobb férfitermékeket használni, mert sokkal praktikusabb kiszerelésben lehet kapni ezeket: „A Nivea Men hidratáló azért jó, mert nyomós, és annyi jön ki belőle, amennyi kell az arcra, a hülye is tudja adagolni. A barátom szerint azért ilyenek a férfitermékek, mert a pasik utálnak tégelybe nyúlkálni, így viszont hajlandóak használni krémeket. Egy baj van a hidratálóval, igazi erős férfiparfüm szaga van, úgyhogy furcsán néznétek rám, ha rendszeresen használnám. A szemkörnyék-ápolója Balea márkájú és golyós – ilyen van nőiben is, engem abszolút meggyőzött. Nincs szaga se, és jól hűsít, viszont nem tudom mennyit ér, mert nem valami zsíros krém.”

Másik munkatársunk szerint a hajápolásnál sem kell ragaszkodni a nőknek szánt cuccokhoz. „ Sajnos itt az ősz, és nekem is vennem kellett egy korpásodás elleni sampont. Hosszú válogatás után sikerült találnom egy nőknek szánt terméket (valami oknál fogva ebből jóval kevesebb van, mintha a nők nem korpásodnának). Mondanom sem kell, hogy nem vált be, így – mivel a szakemberek is ezt ajánlják – váltottam, pontosabban legközelebb a barátom samponját vettem el a kád széléről, s lőn, azóta sokat javult a helyzet. Nem is tudom, miért nem jutott hamarabb eszembe, régen gátlás nélkül kértem borotvahabot és pengét apukám készletéből."

Harmadik kolléganőnk lassan teljesen rááll a férfitermékek használatára. „Eleinte csak férfiaknak szánt tusfürdőket használtam, mert azoknak nincs brutálisan édes illata, ráadásul sokkal jobban felfrissítenek. Aztán jött a borotva és a borotvahab, mert hatékonyabban lehet vele szőrteleníteni. De a legjobb a férfidezodor: nincs se émelyítő, se nénis púderszaga, és valóban véd az izzadás ellen, sportoláshoz is tökéletes. Igaz, a jó minőségű körülbelül kétszáz forinttal drágább, mint az a női, amit korábban használtam, de ennyit megér, mert még késő este is friss vagyok tőle."

Oszd meg másokkal is!
Mustra