Elásnád a csatabárdot? Flörtölj a munkatársnőddel!

Nőként nemcsak a férfiakkal hasznos flörtölni, érdemes bókokat szórni a munkatársnőknek is, de vigyázat: nem mindegy, hogyan, mert a másik fél könnyen talpnyalásnak érezheti a dicséretet, figyelmeztet vonatkozó cikkében a Daily Mail. "A flörtölés remek szociális eszköz lehet a nőkkel ápolt kapcsolatokban is. A bókokkal olyan, mintha azt mondanánk: kedvellek, és teszek azért, hogy jól érezd magad. Nagyon hasznos taktika lehet egy nehéz természetű főnöknőnél vagy egy taktikus, trükkös kolléganőnél is, különösen, ha az ember azt észleli, hogy riválisként kezelik. Ebben a helyzetben ugyanis a flörtölés lefegyverzi a másik felet, mert nyilvánvalóvá válik számára, hogy a bókokat szóró kolléga valójában ártalmatlan" – magyarázta a lapnak a Central Lancashire Egyetem pszichológia szakának tanszékvezető docense.

tk3s 10563520 0932

A flörtölés, tette hozzá Mann, nemcsak a munkahelyen hasznos, hanem barátságokban is, ezzel a technikával ugyanis könnyedén érzékeltethető, mennyire közel érezzük a másikat magunkhoz. "A karok érintése, a fej vállra hajtása és az ölelések – ezek mind olyan technikák, amikkel egy nő akkor él, amikor egy férfival flörtöl, és ezek nyilván többet jelentenek puszta támogatásnál. Az érintésekkel manifesztálódik mindaz, amit a szavakban kimondanál, az, hogy milyen jó barátodnak érzed. És biztos, hogy a barátod viszonozni fogja ezeket a gesztusokat."

A bókok szórása kétségkívül hatékony technika, mivel az önbizalomhiányra épít, ami, ugye, a nőknél, hát, mondjuk úgy, hogy nem ritka. Állítólag még a legkeményebb kolléganőket is képes levenni a lábukról – mi még nem próbáltuk, így aztán írják meg, ha sikerrel jártak. Íme néhány tipp:   Figyeljenek az érintésekre, érdemes főként a karokra, a vállra koncentrálni. A túlfűtött, ömlengő bókhad helyett sokszor beszédesebb és őszintébb egy jól irányzott mozdulat: amikor megdicsérnénk a másik súlyát, tegyük ezt úgy, hogy a derekára tesszük a kezünket, és megjegyezzük, hogy nahát, milyen keskeny!

A szerző szerint jó módszer a régimódi kifejezések használata, de a legfontosabb mégiscsak az, hogy apróságokra figyeljünk (amikre más valószínűleg nem), és konzekvensen bókoljunk, akkor biztosan célt érünk vele. És nemcsak a felszolgálólánynál, aki a kedvesség hatására több kenyeret hoz és többször jelenik meg az asztalunknál, hanem a munkatársainknál, sőt, akár a főnökünknél is. És ha előléptetés nem is származik belőle, legalább lesz egy jó napja a kolléganőknek. És talán nekünk is.

tk3s mon111019

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek