Öt smink, amit azonnal felejtsen el!

Évek óta számtalan nő osztja meg a Youtube-on, hogyan kell jól sminkelni. A többségüknek sajnos fogalma sincs erről. Összegyűjtöttünk néhány videót, amelyeket semmiképpen se vegyen komolyan.

Sok profi sminkes tölt fel videókat a Youtube-ra, hogy segítsen azoknak, akik maguktól nem tudnak jól arcot festeni, és ez elég kedves dolog tőlük. Évek óta azonban egyre többen vannak azok a magyar lányok, akik, bár nem profik, úgy tesznek, és olykor tíz percnél is hosszabb videókban mutatják be a trükkjeiket. Vesztére annak, aki kipróbálja. Mutatunk ötöt, amit semmiképpen se próbáljon ki.

Fekete smaragd smink, Plastic Tinkerbelltől

Plastic Tinkerbell egy hollandiában élő magyar lány, aki 105 videón át bünteti a munkásságára fogékony nézőt. Beszédstílusa egy hisztérikus pocokéra emlékeztet. De videója nem ezért rossz, hanem azért, mert csúnyán sminkel.

Eleve úgy kezdi, hogy az egyik szemét már kifestette, ami elég brutális látvány, ráadásul az előre elkészített szeme sem szép: szabálytalan a festék vonala, és az amúgy sem túl nagy szemeiből még kisebbet csinál. A videóban jól látszik, hogy a másik szemével sem jár nagyobb sikerrel, és még kis nézetben, távolról és hunyorítva is látszik, hogy nem tud egyenes vonalat húzni a tussal. A javára szóljon, hogy senki más nem tudja ennyi kéjjel kiejteni azt, hogy applikátor, illetve, hogy nagyon puha, lágy krém, nagyon kellemes érzés.

Emo Barbie, Bricybabustól

Bricybabus hanghordozása majdnem olyan irritáló, mint Plastic Tinkerbellé, csak benne nincs hiszti, viszont affektál, mint akinek ezért fizetnek. A drapp csempe előtt rendelő Bricybabus saját bevallása szerint valami nagyon menőt szeretett volna, ez lett belőle. Hát ez: egy feketével kombinált rózsaszín szemhéjfestés, amiben nincs rendes átmenet, középen meg mintha púpos lenne, kilóg a vágyott kontúrból.

A végeredmény: a szemei közti távolság sokkal nagyobbnak tűnik, és egy jelmezes bulin kívül mindenhol ízléstelennek hatna. Mint egy felskiccelt képregényfigura, amit végül mégsem rajzoltak meg. A biztonság kedvéért alul is kikeni a szemét, ami olyan benyomást kelt, mintha különösen másnapos lenne. És azt tudja mondani: kapunk egy nagyon szép, intenzív highlightot. Aha.

Nyárias zöld smink Nojkótól

"Az a lényeg, hogy rendben legyen az egész" – foglalja össze Nojkó, hogyan kell nekiállni a szemöldök porral való kifestésének, és nagyjából ez a leghasználhatóbb tanács, amit ad. A nyafogva beszélő, szomorú lány egy csaknem tizennégy perces videóban halmoz magára meglehetős mennyiségű festéket, és közben látványosan zavarja a ferdén nyírt frufruja.

A végeredmény elképesztő: teátrális, inkább divatbemutatón tudnánk elképzelni, mint nyárias sminkként, másrészt kicsit olyan, mint akit szemenvágtak, és futott tíz kilométert. "Elég bizarr, nem szoktam zöld szemfestéket hordani" – kommentálja ő maga a művet. A szeme, az arca és a szája kölcsönösen ütök egymást, de legalább szépen rendet rakott forgatás előtt.

Egzotikus arabos színes smink, Darlától

Nem tudja eldönteni, hogyan fesse ki magát szemmel veréshez? Darla megadja a választ. Valószínűleg sosem fogjuk teljesen megérteni, hogy valaki, akinek amúgy első ránézésre jó a technikája, miért nem látja, hogy mennyire gonosz sminket csinált. (És azt, hogy amit a szemöldökével művelt, az semmilyen divatirányzatban sem vállalható.)

A végeredmény: narancs és lila sárgába olvadva, és egy olyan szemkontúr, ami kicsinek és mérgesnek mutatja a szemet. Mindez ráadásul felemásan. A Dulux-termékbemutatóra hajazó önarcfestés egyszerűen ízléstelen sminkhez vezet, kár érte.

Neonsmink, Kittitől

"Elég ukrán" – kommentálta a Dívány egyik trendszakértője Kitti megjelenését. Nehéz szavakba önteni, hogy mennyire nincs rendben az önjelölt divatszakértő arcfestése: minden sminkelem egyenként és együtt is borzasztó. A szája olyan, mint egy vízihulláé, a szemei pedig a kilencvenes évek közepének kifulladó ravepartijait idézik.

A videó legmeglepőbb része, hogy három, affektálással, és ecsetekkel töltött perc után kiderül: Kitti amúgy elég jól néz ki, csak ezt festékekkel titkolja el. És klasszikus McDonald's-szemöldökkel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek