8 nagyon közhelyes jel, hogy tuti szerelmesek vagyunk

Tele van a padlás ostoba vagy épp triviális tanácsokkal és minden női lap megmondja a tutit: azt az ember érzi, ha szerelmes és viszontszeretik, de ha mégse, akkor íme pár jel, ami alapján eldöntheti az érzelmi analfabéta is, hogy érez-e valamit partnere iránt. Illetve ha nem érzünk semmit, de tettetni akarjuk a boldogságot, akkor ezekre érdemes figyelni:

1. Biztos szerelmes, ha elalszik szex után

A Daily Mail örvendeztetett meg minket egy új tanulmánnyal, miszerint, ha elalszunk szex után, akkor szerelmesek vagyunk. A Michigani Egyetem és az Albright College pszichológusai 456 embert kérdeztek ki online, akiknek válaszai alapján az körvonalazódik, hogy akik szex után elalszanak, erősebb érzelmeket táplálnak társuk iránt, mint azok, akik beszélgetni szeretnének. A tanulmány egyetlen érdekessége, hogy cáfolja a régi közhelyet, miszerint a férfiak azonnal elalszanak, a nők pedig felélénkülnek: a nemek aránya ez esetben körülbelül egyenlő.

Ha szex nélkül fekszik le a pár, akkor viszont a nő általában előbb elalszik, mint a férfi, valószínűleg azért, mert a férfiba kódolva van, hogy vigyázzon nőjére, nehogy elvigye más - állítja Susan Hughes, a kutatás egyik készítője.

tk3s 1249883

2. Elfelejt enni, vagy nem

A hősszerelmes lefogy, mert a szeretett személyt jobban kívánja, mint az ételt – írja a care2.com. Viszont ennek ellentéte is igaz lehet, hisz sokan akkor kezdenek enni, ha boldogok. Illetve a házasok elhíznak, mutatták ki korábban brit tudósok – ezek szerint a házasság vagy a szerelem vége, vagy az önfeledt boldogság időszaka, embere válogatja, de egy biztos: aki szerelmes, az ragyog, legalábbis az önjelölt pszichológusok szerint. Hasonló bullshitekkel és áltudományos szövegekkel gyakran traktálnak minket, kicsit már unjuk.

3. A másik boldogsága a legfontosabb

Az evés helyett a másikra gondolunk, sőt, arra, hogy neki a lehető legjobb legyen. Elcsépelt közhely, de igaz, hogy ha valakit szeretünk, az ő boldogsága fontosabb, mint a miénk. Ilyesmi nagyon ritkán fordul elő az ember életében, és ekkora mértékű önfeláldozás egyesek szerint nincs is, hisz az ember önző, és saját boldogságára koncentrál mindig. Vagy ön elhiszi, hogy az igaz szerelem előrébb való saját boldogságánál is?

tk3s mon216097

4. Egyfolytában a jó megjelenésre gondol

Nos tehát, az állandó éhezés és a másik boldogsága mellett még arra is 100%-ban tudunk koncentrálni, hogy jól nézzünk ki. Új ruhákat veszünk, a régieket kivasaljuk, fél év után először elmegyünk fodrászhoz, ha olyan az ízlésünk, új műkörmöt építtetünk és megint veszünk szolibérletet. És honnan lesz minderre ideje és pénze is a friss szerelmesnek? Ezt egyik tanulmány se tudja megmondani.

5. Egyfolytában rá gondol és féltékeny

Ha mindig a másik körül járnak a gondolatai (az evés a ruhák mellett), akkor tényleg érezhetünk valamit. Minden őrá emlékeztet, mindent tudni akarunk róla, ha az illető nincs a közelben, akkor hiányzik, ha ott van, akkor lehet féltékenykedni, mert kedvesen nézett a pincérnőre. A szerelmes fél ráadásul nem tud munkájára sem figyelni, és a barátait is hanyagolja, mondjuk nem csoda, ennyi tisztálkodás, sminkelés és vasalás mellett ideje se volna rájuk. Azért elég egyszerű kisakkozni, hogy ha egyfolytában egy emberre gondolunk, akkor érzünk iránta valamit, de jó leírva látni, századszorra is, nem?

tk3s mon030044

6. A szerelmes nő leépíti a haverokat és nem érdekli a többi pasi

A szerelmes embernek csak szerelmére és önmagára van ideje, a barátai nem is érdeklik, meg ideje sincs rájuk. Elég nagy hiba, merthogy ha elillan a rózsaszín köd, mégiscsak a barátaink vállán kell majd kisírnunk magunkat. Szóval a szerelmes ember nem gondol a jövőre. Jobban mondva nem gondol a szeretett fél nélküli jövőre. Aki nem egy érzelmi tuskó, az átélt már hasonlót, és valószínűleg a dummies.com sem gondolta komolyan, hogy ezt külön leírta. Szerintünk.

7. Közös gyerekről ábrándozik

Ha már használta valamelyik programot, ami két felnőtt arcképéből kisakkoza (például a Make me babies-t), milyen lesz a közös gyerekük, akkor volt már szerelmes (vagy most is az). Tényleg.

tk3s mon060097

8. Úgy viselkedik, ahogy soha

Ön szerint ezek tényleg a szerelem jelei?

Az egyébként zseniális Dummies sorozatban jött ki már könyv arról, hogyan vegyük észre, ha szerelmesek vagyunk, és félig viccesen több ponton át taglalják, hogy biztos szerelmesek vagyunk, ha elkezdünk a megszokottól teljesen eltérően viselkedni. Például olyan helyre akarunk utazni a pasival, amit egyébként ki nem állhatunk, mondjuk megrögzött városi létünkre hosszúhétvégék sorát töltjük el vele a szakadt kis nyaralójában, mert a személy fontosabb, mint a helyszín. Vagy az is komoly változás, ha vásárlásmániás létünkre leállunk a költekezéssel, és ez fordítva is igaz: az is a szerelem jele, ha elkezdünk őrült módjára új cuccokat vásárolni. Az egész arra megy ki, hogy lenyűgözzük szerelmünket – írja a romancetrakker.com. Pedig a legjobb az lenne, ha önmagunkat adnánk – legalábbis a legtöbb szirupos romantikus vígjátéknak ez a tanulsága.

+1. A férfiak akkor szerelmesek, ha:

Az askmen.com szerint egy pasi akkor szerelmes, ha nem gondol az exére, de mindig az új csajon jár az esze, akár baráti sörözés közben is. Sőt, még olyan is eszébe jut egy kirakat láttán, hogy a szeretett nő mennyire örülne adott ruhának, és azonnal meg is veszi neki. Ha a nő hibái különösen szexisek szerinte, és (jön a bullshit-generátor) működik a kémia, plusz jó vele időt tölteni, akkor már tuti a szerelem. Főleg, ha a férfi képes kompromisszumot kötni (mondjuk, a nő külön felszólítása nélkül kiviszi a szemetet) és a jövőről (nem, még csak nem is a távoli jövőről, mindössze a következő nyaralásról) már többesszámban gondolkodik. Egyszerűen működnek a férfiak, és úgy általában az emberek, legalábbis a különböző tippek és praktikák és jelek felkutatása után egyértelműen ez az érzésünk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra