Skorpióméreggel a rák ellen

Kubai tudósok új homeopátiás készítményt fejlesztettek ki a rák ellen. Az orvosság Misael Bordier biológus huszonegy éves kutatómunkájának köszönhető. A skorpióméregből készült gyógyírt hamarosan meg lehet majd vásárolni.

A dél-kubai Guantánamo tartományban őshonos kék skorpió mérgének toxinja fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású, valamint akadályozza a rákos sejtek kialakulását.

A kubaiak egy-egy skorpióból 0,02 milliméternyi mérget tudnak kivonni, és úgy tervezik, hogy közel egymillió adag készítményt adnak majd el a piacon. A gyógyírt Misael Bordier kubai biológus tudományos munkája nyomán fejlesztették ki, aki 21 éven keresztül vizsgálta a skorpió mérgének terápiás hatásait.

A kék skorpió mérgéből előállított homeopátiás gyógyszert tízezer rákos betegen tesztelték a tudósok. Az eredmények azt mutatták, hogy a páciensek jobban érezték magukat az orvosságtól, és a szervezetükben lévő daganat növekedése is megállt. Olaszországból már több mint ezren utaztak Kubába, hogy alávessék magukat a különleges kezelésnek. Kuba több olyan homeopátiás orvosságot fejlesztett ki, amely hatásosnak bizonyult a rák leküzdésében. A természetes gyógyszerek gyártása a karibi szigetország számára az egyik legfontosabb bevételi forrást jelenti.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek