18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ezért annyira izgató a durva szex

Karmolás, harapás, fenekelés, kötözés... A durva szex az egyik legnépszerűbb szexuális fantázia. A férfiak és a nők is szívesen gondolnak a keményebb együttlétekre, a nők esetében ez mégis gyakrabban fordul elő.

Dr. Justin Lehmiller, kedvenc szexuálpszichológusunk tapasztalatai alapján több nő számol be BDSM-fantáziákról, ráadásul ez náluk gyakrabban is fordul elő, mint a férfiak esetében. Vajon miért indít be ennyi embert a durva szex?

Mindenki másért csinálja 

Az Evolutionary Psychological Science pszichológiai folyóiratban közzétett tanulmány enged némi betekintést a témába. A több mint 700 egyetemista megkérdezésével készült kutatás megállapította, hogy a többségnek volt már része konszenzuson alapuló durva szexben (harapás, elfenekelés, kikötözés, karmolás stb.).

A résztvevőket megkérték, hogy hasonlítsák össze a tipikus együttléteket azokkal az alkalmakkal, amikor kicsit eldurvult a helyzet. Nők és férfiak egyaránt állították, hogy izgalmasabbnak tartják a durvább szexet, sőt sokan intenzívebb orgazmusélményt is társítanak hozzá. Sok férfi tovább bírja, a nők pedig rövidebb idő alatt élveznek el. Tekintettel arra, hogy átlagosan a nőknek kétszer annyi időre van szükségük ahhoz, hogy elélvezzenek, mint a férfiaknak, érthető, ha a durvább együttlétek vonzzák a nőket.

Fontos, hogy tisztában legyünk a saját és a partnerünk határaival is
Fontos, hogy tisztában legyünk a saját és a partnerünk határaival issakkmesterke / Getty Images Hungary

A legtöbben kíváncsiságból próbálják ki a durvább együttléteket, de sokakat a túlzott mértékű elfogyasztott alkohol bátorított arra, hogy keményebben bánjanak partnerükkel. Voltak olyanok is, akik feszültségoldó hatása miatt részesítik előnyben a durvább szexet, de a kutatók szerint nem ritka az sem, hogy azok a férfiak bánnak durvábban partnerükkel az ágyban, akik nem biztosak abban, hogy a párjuk hűséges.

Az eredményekből egyértelműen kiderül, hogy nincs egyetlen olyan indok, ami miatt a durva szex ennyire népszerű fantázia és pornótéma, ehelyett sok különböző tényező vezet a keményebb helyzetekhez. Bármi is legyen az indok, a legfontosabb, hogy minden esetben megbeszéljük előre, ha kipróbálnánk valami újat, fektessük le azokat a határokat és szabályokat, amelyek mindkét fél számára elfogadhatók. Tartsuk szem előtt, hogy a durva szex nem egyenlő a szexuális erőszakkal. Elengedhetetlen, hogy mindkét fél élvezze az együttlétet.

Oszd meg másokkal is!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Érdekességek