18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Női orgazmus: az A-pont az új G-pont!

2019-re sok olyan nő van, aki tisztában van teste adottságaival, tudja, mire van szüksége ahhoz, hogy orgazmust éljen át, és akinek az sem újdonság, hogy G-pontja ingerlésével a megszokottnál is intenzívebb örömben lehet része. De mindig van új a nap alatt. Most például az A-pont.

Valójában nem is annyira új dologról van szó: az elmúlt néhány évtizedben rendre napirendre kerül a kérdés: vajon tényleg nagyon intenzíven reagál-e a méhnyak környéke a célzott, nem túl erőteljes ingerlésre? Mivel egyes nők beszámolói alapján valóban különleges élményhez juthatunk ennek a területnek az ingerlésével, a nyolcvanas évek óta több szexszakember is a jelenség nyomába eredt. Mi aWomenHealthMag segítségével foglaljuk össze a legfontosabb tudnivalókat. 

Mi is az az A-pont?

Az A-pont (az erogén zónának minősülő terület, az anterior fornix – elülső boltív – nevéből) a hüvelyben található, nem sokkal a G-pont fölött, a hüvelyfal elülső részén, a húgyhólyag és a méhnyak között. Elhelyezkedése és az ingerre adott reakciói miatt női prosztatának is nevezik, egyik jellemző tulajdonsága, hogy ingerlésével intenzív nedvesedés indul el. A további óvatos impulzusra a nők egy része a szokásosnál akár 20 másodperccel is hosszabb és intenzívebb gyönyörrel reagál. Plusz előny, hogy az extra örömhöz (a G-ponti orgazmussal ellentétben) nem kapcsolódik a vizelési ingerhez hasonló kellemetlen érzés. Ráadásul a terület izgatása nemcsak (és nem is minden esetben) robusztusabb orgazmust, hanem fokozott altesti érzékenységet, az érzékek kifinomodását is eredményezi.

Biztos, hogy létezik?

Vannak, akik szkeptikusak a pont létezésével kapcsolatban. Tudományos bizonyíték ugyanis egyelőre nincs arra, hogy ennyire lokalizálható lenne az örömforrás. Bár tény, hogy a női külső és belső nemi szervek egyes részei érzékenyebben reagálnak az ingerlésre, sokak szerint tévedés lenne azt hinni, hogy egy-egy ilyen pontban van az orgazmus alfája és ómegája. Ők úgy gondolják, erre a testtájra inkább kiterjedtebb erogén zónaként érdemes gondolnunk. A tapintásra puha, kissé szivacsos érzetű néhány centiméteres terület egésze érzékenyen reagálhat az ingerlésre. 

Hű, de klassz!
Hű, de klassz!Zhenikeyev / Getty Images Hungary

Most akkor mi legyen?

Egymással ellentétes teóriák ezek, de azzal, hogy megnézed, nálad működik-e az A-pont ingerlése, nem veszíthetsz sokat. Mivel ez a pont mélyebben van, mint a G, lehet, hogy nehezebb lesz elérned, de ha sikerrel jársz, az élmény kárpótolni fog. 

Javasoljuk, hogy először magadban próbáld ki a dolgot. Jó tudni, hogy izgalom hatására a terület kissé megduzzad, így könnyebb elérni akkor, ha kicsit már be vagy indulva. Feküdj felhúzott lábakkal a hátadra és lazulj el. A tenyeredet lefordítva középső ujjadat vezesd be a hüvelyedbe úgy, hogy enyhén behajlítva tartod, mintha a köldököd felé szeretnél mutatni. Használhatsz vibrátort is, de ebből is érdemes a kicsit hajlítottat választani, és ugyanígy próbálkozni vele. Ha megtaláltad a pontot, óvatosan, finom nyomkodással ingerelheted. Ha párosban vagytok, a kutya vagy a misszionárius lehet a legjobban beváló póz, érdemes ezekkel próbálkozni, mert ezekben jobban lehet szabályozni, hogy milyen irányból érje inger a területet. Ha a misszionáriust választjátok, tegyél a feneked alá párnát, ettől csípőd kicsit megemelkedik, és a partnered pénisze így épp abban a szögben lesz majd, ami ideális lesz A-pontod ingerléséhez. 

Ebben a pózban is érdemes lehet megpróbálni
Ebben a pózban is érdemes lehet megpróbálniemreogan / Getty Images Hungary

Mi van, ha nem megy?

Semmi. Minden nő más, és az is lehet, hogy neked például nem is esik jól ilyen mélyen vájkálni. Ha viszont csak az a baj, hogy elsőre nem megy, érdemes még néhány alkalmat adnod magadnak, hogy belejöjjetek, mert azok szerint, akik átélték már az A-pont ingerlésével kiváltott intenzív és mély orgazmust, több mint érdemes kísérletezni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek