18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szexjátékok: ezeket veszik a legtöbben!

Van élet a vibrátorokon túl: jól fogynak a dildók és a péniszgyűrűk, de nem panaszkodhatnak a bilincs- és a korbácsforgalmazók sem. Sokan a síkosítót és az óvszert is a netről rendelik.

A nők egy jelentős része nagy előszeretettel használ vibrátort az önkényeztetéshez, és a magyarok mintegy harmada a szexben is szívesen lát valamilyen segédeszközt. Aki így van vele, ma már akár a fotelből, online is megrendelheti a kiszemelt darabo(ka)t egy webshop kínálatából. Jon Millward amerikai adatelemző a legnagyobb ilyen webshop eladási statisztikáit kapta kézhez, hogy megválaszolja a mindenkit foglalkoztató kérdést:

Kik vásárolnak a szexshopokban, és miket vesznek?

Az adatokat természetesen anonimizált formában adta át a cég, a vásárló keresztnevén és a rendelt tételeken kívül semmilyen személyes információt nem bocsátott Millward rendelkezésére. Panaszra így sem lehetett azonban oka, hiszen 300 000 ember összesen 420 000 rendelését elemezhette, melyek során a vásárlók 1 millió különféle terméket szállíttattak otthonukba.

shutterstock 345418145

Mit lehet venni?

A webshop teljes termékkínálata 5508-féle termékből áll, melyet a vásárlói felületen öt nagy kategóriába sorolnak.

  • A kínálat 36 százalékát a különféle szexjátékok teszik ki. Ide tartoznak például a vibrátorok, a dildók, a művaginák, a péniszgyűrűk és a felcsatolható műpéniszek.
  • A fehérneműk széles választéka a harisnyákkal, bugyikkal, melltartókkal, valamint a szerepjátékokhoz használt jelmezekkel és fétisruhákkal a katalógus 37 százalékát teszi ki.
  • Valamivel kisebb a felhozatal a kötözéshez használt kellékek terén: a bilincsek, kötelek, nyakörvek és pórázok a teljes választék 9 százalékát alkotják.
  • Külön kategória a pajkos ajándéktárgyak kínálata a maga 8 százalékos részesedésével. Társasjátékok, kártyák, naptárak tartoznak ide, de kapni például voodoo babákat és cukorból készült melltartókat is.
  • Végül az egyéb alapvető kellékek között szerepelnek a síkosítók, illetve az óvszerek, melyek a teljes paletta 10 százalékát jelentik.

Az oldalon egyébként évente úgy kétmillió terméket adnak el. Csak péniszgyűrűből például 120 000 darabot, melyek így együtt hússzor körbeérnék az Empire State Buildinget. Jól fogy a síkosító is: évente 27 000 litert (vagyis egy átlagos négyfős család kéthavi vízfogyasztását) adnak el belőle, vibrátorokból és dildókból pedig annyit, hogy egymás után fektetve őket 58 kilométeres kígyó lenne a megvásárolt termékekből. Ebbe persze az extremitások, például a 43 centi magas, 48 centi körfogatú, 5,5 kilós Lisa nevű óriásdildó is belejátszanak. Ami pedig a vibrátorok működését illeti, az akkumulátorokat is szépen veszik, olyannyira, hogy az éves eladásokból 28 évig lehetne működtetni a legnépszerűbb vibrátort. Millward számításai szerint, ha egy nő átlagosan öt perc alatt élvez el az adott vibrátorral, ennyi aksi mintegy 3 millió orgazmusra elegendő.

Mit vesznek?

A főbb kategóriák természetesen számtalan kisebb kategóriára bomlanak. A rendelések elemzéséből úgy tűnik azonban, hogy ezek közül is kiemelkedik tíz olyan csoport, amiből a leggyakrabban választanak a látogatók. A rendelések 83 százaléka legalábbis ezekből kerül ki.

A legtöbbet síkosítóból és alapkellékekből adják el, ami a rendelések 22 százalékát jelenti. Ezt követik a vibrátorok 18, a fehérneműk 12, az anális szexjátékok 7, a péniszgyűrűk 6, a művaginák 5, a gésagolyók 4, valamint a dildók, a kötözési kellékek és az ajándéktárgyak 3-3-3 százalékkal.

Mi a csajos, mi a macsó?

Sejthető, hogy az egyes termékeket jobban veszik a férfiak, mint a nők, és fordítva. A művaginákat például 94 százalékban férfiak rendelik (nahát!), a Halloween-jelmezeket 84 százalékban nők, bizonyos termékeket pedig egyenlő arányban vásárolják. Ez utóbbi kategóriába tartoznak például a korbácsok és a fenyítőpálcák, a szerepjátékkellékek, vagy éppen a felcsatolható műpéniszek. Millward egyébként mind a 220 alkategóriára kiszámolta a férfi-nő vásárlói arányt, az erről készült diagramot itt tudod még bogarászni.

shutterstock 155175311

Kinek lesz a termék?

Összesen 15 000 vásárlóról azt is lehetett tudni, hogy kapcsolatban élt-e, mikor rendelését leadta. Az ő adataikból arra a kérdésre kaphatunk választ, vajon mindenki magának rendel-e elsősorban. Míg a szingli pasiknál például a síkosítók, a művaginák és az anális szexjátékok voltak a legkeresettebb termékek, addig a kapcsolatban élő férfiak vibrátort vettek a leggyakrabban. Csakúgy, mint az egyedülálló nők, akik közül a társaság kétharmada kattintott valamelyik vibrátornál a kosárba gombra. Szexi fehérneműt, kötöző-, illetve fegyelmezőszettet és ajándékot viszont a kapcsolatban élő nők vettek inkább, igaz, a vibrátorok azért náluk is szépen fogytak.

Vásároltál már szexshopban?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek