18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Neked minden orgazmusod ugyanolyan?

A nők nagy része szerint orgazmus és orgazmus között is óriási különbség lehet, a legjobb pedig attól lesz, ha partnerük ismeri őket, és megvan közöttük az intimitás, ha van elég idő és inger, hogy felépülhessen bennük a szexuális feszültség, és persze ha megfelelő ingerekhez jutnak.

Női orgazmus-kutatás több mint ezer résztvevővel, reprezentatív mintán. Amerikában járunk, ahol egy egyetem, egy egészségfejlesztő weboldal és egy kutatóintézet fogott össze, hogy kiderítse, mitől lehet még több nő számára még jobb a szex. A témát ezúttal az orgazmus felől közelítették meg, és páratlan részletességgel faggatták ki a válaszadókat. A kérdések egy részét te is megválaszolhatod, és megnézheted azt is, mások miket mondtak rá.

shutterstock 514795243

Mennyire fontos a csikló ingerlése?

A kutatás eredményeiből úgy tűnik, ha nem is nélkülözhetetlen mindenki számára, azért általában érdemes foglalkozni vele. Nagyságrendileg minden harmadik nő ugyanis csakis így képes eljutni a csúcsra, és ugyanennyien vannak azok is, akiknek bár nincs feltétlen szükségük rá az orgazmus eléréséhez, azért sokat dob az élményen. Minden ötödik nő szerint a csikló ingerlése az élvezet szempontjából nem oszt, nem szoroz, minden tízedik viszont arról számolt be, hogy egyáltalán nem tud szex közben elmenni. Utóbbiak közül a döntő többség ráadásul az elő-, illetve utójáték során sem él át orgazmust.

Neked mennyire fontos a csikló ingerlése az orgazmushoz szex közben?

Orgazmus és orgazmus között is van különbség?

A megkérdezettek több, mint háromnegyede szerint bizony van. Aki ezt a legkorábban megtapasztalta, mindössze tízéves volt akkortájt, de olyan is akadt, aki csak 68 évesen fedezte fel, hogy nem minden orgazmus ugyanolyan. Átlagosan egyébként a nők 24 éves korában jött a felismerés. Már akinek jött, minden tízedik nő szerint ugyanis nincs számottevő különbség az élvezések között, és ugyanennyien mondták azt is, hogy nem volt még annyi orgazmusuk az életben, hogy nyilatkozni tudjanak erről.

Neked minden orgazmusod ugyanolyan?

Mitől lehet akkor jobb az egyik, mint a másik?

Röviden a partner hozzáállásától, az időtartamtól és az ingerlés mikéntjétől. Ami az együttlétek hosszát illeti, a válaszadók háromnegyede számára fontos, hogy elég időt szánjanak a szexuális izgalom (arousal) felépítésére. Minél nagyobb ez a feszültségtöltet, annál nagyobb örömüket lelik annak kioldódásában. Az igazán mennyei élményhez tíz nőből négynek nagy szüksége van arra is, hogy ne siettessék, ne érezze sürgetve magát az együttlét során, sőt, a társaság ötöde kimondottan a hosszú együttlétek során élvez a legnagyobbakat.

Tíz nőből hat szerint az sem mindegy, hogy partnere mennyire ismeri őt, mennyire van tisztában azzal, hogy mi okoz neki élvezetet. A magas arány itt mondjuk nem egy sokkoló újdonság, az viszont annál inkább meglepő, hogy a maradék (tízből) négy nőnek mindez nem ad különösebben sokat az orgazmus minőségéhez. A társaság több mint felének rendkívül fontos az érzelmi közelség is. Az együttlét egészének megélésével kapcsolatban ez is köztudott, itt azonban kimondottan az orgazmus intenzitásáról van szó, ami tehát a nők többsége számára nem ragadható ki a szex testi és érzelmi teljességéből.

shutterstock 280860182

Nem mindegy persze az sem, hogy milyenek az érintések, az ingerek. A 40 százalék szerint például a legészveszejtőbb orgazmus abból lesz, ha csiklójukat a hüvelyi behatolás mellett izgatják, a 13 százalék azonban ezt inkább magának csinálja. 24 százalék számára az új, szokatlan élmények (ingerek) hozzák a legnagyobb mámort, míg 10 százaléknak az anális ingerlés, 7 százalék pedig a légzéstechnikára esküszik, ha valami igazán mennyei élményre vágyik.

Neked mik a legfontosabbak ahhoz, hogy igazán intenzív orgazmusod legyen?

Milyen a jó ingerlés?

A csikló ingerléséről már korábban is írtunk, lehet azonban ezt tovább is részletezni, a kutatás vezetői pedig meg is tették. Az tehát nem egy forradalmi eredmény, hogy a nők nagy része élvezi a genitáliák ritmikus ingerlését, vagy csiklójának körkörös masszírozását. Legalább ennyien lelik nagy örömüket azonban az ingerlés sebességének, intenzitásának vagy erősségének váltakozásában, ami a meglepetéssel és az ingerlés elnyújtottságával, így a feszültség hosszú, lassabb felívelésével is összefügg. A késleltetést egyébként nagyon sokan tartják a világbajnok orgazmus receptjének akár így, akár más módszerekkel. Például az érzékenyebb zónák ingerlésének hosszan tartó, szándékos elkerülésével, mely mind az előjáték, mind az aktus részeként tíz nőből hét szerint jelentősen felfokozza a későbbi örömérzetet. 

shutterstock 257038960
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek