18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Öt tipp, ha jobb szerető akarsz lenni

Ismerd magad, figyelj a másikra, légy altruista, kommunikálj, és csináljatok néha valami különlegeset. Kutatási eredmények alapján foglaljuk össze, mi kell ahhoz, hogy a partnered még jobban élvezze a szexet. Ha sikerül, te is fogod.

A jó szex nem csak kapcsolatunk szempontjából nagyon fontos, de általában önértékelésünknek, magabiztosságunknak is jót tesz, ha jó szeretőnek érezzük magunkat. Ahhoz azonban, hogy jó szerető legyen valaki, nem igazán tudásra, sokkal inkább készségekre és megfelelő viszonyulásra, gondolkodásmódra van szükség. Jó szeretőnek lenni nem teljesítmény vagy adottság, hanem igényesség önmagunk felé, nyitottság a másik és alázatosság a kapcsolat felé. Ezért, ha jobb szexre vágysz, ne praktikákat keress, hanem lehetőségeket a fejlődésre, a kapcsolatod elmélyítésére és a másik teljesebb megértésére. Íme néhány tipp, kutatási eredmények alapján, a gyűjtés pedig a NYMag érdeme.

Ha szívesen fejlődnél...

... és szeretnél többet tudni arról, milyen rejtett folyamatok alakítják párkapcsolatod, akkor neked szól következő előadásunk. Sákovics Diana pszichológus június 19-én a Hatszín Teátrumban beszél arról, hogyan ne rontsuk el a párkapcsolatunkat. Várunk szeretettel, jegyeket itt vásárolhatsz

Figyelj a másikra!

Az egymásra hangolódás, a válaszkészség nem csak az együttlétek élvezetéhez fontos, de ahhoz is hozzásegít, hogy több legyen köztetek a szex. Minél érzékenyebbé válsz a másik érzelmi állapotára, minél teljesebben rá tudsz hangolódni, annál jobban érezni fogod azt is, mire vágyik a teste. Vagy éppen a lelke. Hiszen az előjáték első lépése, hogy egymásra kezdtek figyelni, hogy kialakítjátok azt az intimitást, ami azután teret ad az érintésnek. És annak is, hogy a másik fontosnak, különlegesnek élje meg magát. Az intimitás burkában jön létre az együttlét érzelmi oldala, és ez teszi teljessé a szexuális élményt.

Dolgozz magadon!

Ha egy idő után kevésbé vonzódom hozzá, nyilván nem ő nekem az igazi. Ha az lenne, örökké tartana a vágy. Hát nem egészen. Persze, hogy fontos a kémia, de lássuk be, nem várhatunk mindent a feromonoktól. Főleg hosszú távon nem. Aki úgy gondolja, hogy a kezdeti erős vonzalom önmagában is elég kell, hogy legyen az időtálló szenvedélyhez, nem sokat fog tenni a saját és a kapcsolat fejlődéséért. Aki ezzel szemben hisz abban, hogy a szexualitást, a kapcsolódást építeni is kell, sőt, törődni vele, gondoskodni róla, szívesen fordít energiát a beszélgetésekre, az intimitás elmélyítésére, saját maga és a másik mélyebb megismerésére. Ezáltal pedig mind ő, mind apartnere elégedettebbek szexuális életükkel, és jobban érzik magukat a párkapcsolatban is - mondják egy kanadai vizsgálatsorozat eredményei.

shutterstock 316339565

Segíts, az szexi!

Az sosem baj, ha nem vagy önző. Nyilván a szexben sem. Az önzetlen, altruista embereket nem csak szimpatikusabbnak, de vonzóbbnak is ítélik mások, sőt, a jószívű emberek bizonyítottan többet is szexelnek. Hogy miért? Az evolúciós elmélet szerint azért, mert a vadászó-gyűjtögető társadalmak idején annak volt nagyobb esélye az életképes utód felnevelésére, aki nem csak magára gondolt, de az otthon maradókra, sőt, a közösségre is. Hiszen a gyermeket azután az anyja gondozta, és a közösség nyújtott számára védelmet. Az archaikus szinteken túl persze amúgy is jó benyomást kelt, ha a másik azt látja, hogy törődünk másokkal, odafigyelünk a másikra, és nem csak magunkra gondolunk.

Beszélgessetek!

Ahogy a legtöbb olyan dolognak, amit az emberek együtt csinálnak, a szexnek is jót tesz, ha beszélgettek. Persze sokat segítenek a magazinok szextippjei, de ezek csak szempontok. Szempontok ahhoz, amit valójában egymásról kell megtudnotok. Ugyanígy jó szerető sem lehetsz igazán, csak valakinek a jó szeretője. Ehhez pedig ismerned kell őt, ismernetek kell egymást, egymás testét, egymás vágyait. A szextippek tehát leginkább arra jók, hogy elindítsanak egy-egy gondolatot, ajánljanak néhány olyan témát, amit érdemes megbeszélnetek.

Ha Coloradóban jársz...

És szeretnél egy különleges élményt, jó ha tudod, hogy az alkohol tompító hatásával ellentétben a marihuána fogyasztása érzékenyebbé, fogékonyabbá tesz a szexuális ingerekre is. Egy amerikai kutatás eredményei szerint ugyanis míg az alkohol főként csak a gátlások oldására jó, és több olyan együttléthez vezet, amit az illető később megbán, a fűre ez nem igaz, sőt több pozitív hatással is bír. Az érzékenyítésen túl, a résztvevők teljesebb élményekről, intenzívebb orgazmusokról számoltak be. Az ilyen közös élmények pedig erősítik a kötődést, és pozitív hatással vannak magára a kapcsolatra is. Ez persze nem azt jelenti, hogy rendszeresen betépve kellene szexelni, a kutatások alapján azonban úgy tűnik, hogy egy-egy hasonló tapasztalat segíthet abban, hogy szexuális életedből kihozd a legtöbbet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek