#ÉLETEM

7 új célpont, ahová idén Budapestről elrepülhet

2017. január 4., szerda 15:08

Rengeteg új fapados járat indul 2017-ben Budapestről. A tavaszi menetrendben mediterrán nyaralóhelyek, különleges északi célpontok és több balkáni nagyváros is helyet kap. Mutatjuk a legjobbak célállomásokat, csak győzzenek választani közülük!

1. Lamezia Terme, Olaszország

Április 12-től repülhetünk Wizz Airrel a dél-olasz városba. Itt is akadnak látnivalók – várromok, templomok és múzeumok –, de tovább utazni is érdemes. Például a Tirrén-tenger partjára, Tropeába – kocsival egy óra, vonattal másfél óra alatt ide érhetünk. Itt sziklára épült festői óváros, és türkizkék vizű, sziklás öblök várnak ránk.

2. Faro, Portugália

Portugália legdélebbi városa, kedvelt üdülőhely. Az óvárosban macskaköves sikátorok, hófehérre és élénk színűre meszelt mór stílusú épületek vannak, mellette található a hangulatos kikötő. Farónál lassan mélyülő, homokos partszakaszokat találunk, ezért a családosok körében is nagyon népszerű. Az első Wizz Air gép április elsején indul ide.

3. Tirana, Albánia

A főváros legtöbb látnivalója a Szkander bég tér (Sheshi Skënderbeu) köré csoportosul, gyalogosan is könnyen bejárható. Mivel Tirana nagyon közel fekszik a tengerparthoz, nyáron a kevésbé ismert albán partokat is felfedezhetjük az új járattal. Az ország tele van szép partszakaszokkal, az albán Riviéráról korábban itt írtunk bővebben. Ide április 5-től repülhet a Wizz Airrel.

Snorkeling az albán partokon
Snorkeling az albán partokon
Fotó: flickr

4. Podgorica, Montenegró

Aki szeret Montenegróban nyaralni, biztosan örülni fog, hogy a repülővel kiválthatja a maratoni autózást, vagy legalábbis a legnagyobb részét. A fővárosban, Podgoricában 10. századi templomot és oszmán óratornyot is láthatunk, a legfelkapottabb tengerparti turistaközpont, Budva pedig csak egy óra innen autóval. Az első Wizz Air gép április 3-án indul Magyarországról. 

5. Pristina, Koszovó

A ma is vitatott jogállású terület fővárosaként működő Pristina vezetése még csak mostanában kezdett el azzal foglalkozni, hogy hogyan lehetne vonzó célpont a turisták számára. Ezért azoknak, akik még a turistahordák megérkezése előtt szeretik felfedezni a helyeket, igazi egzotikum a környék. A város híres kávézóin most még szinte csak a helyiekkel kell osztoznia, ha ide utazik. Az UNESCO világörökségek listájára Koszovó középkori műemlékei gyűjtőnéven felkerült török kor előtti templomok közül Gracanica kolostora található legközelebb, fél óra autóútra Pristinához. Az első idetartó Wizz Air gép április 7-én száll fel Budapestről.

6. Bergen, Norvégia

A vikingek alapította Bergen ugyan Norvégiában nagyvárosnak számít, de egyébként egy bájos, hegyoldalba épült kisvárosról van szó színes házikókkal, remek kávézókkal, galériákkal és tengeri panorámával. És ami miatt még imádják a turisták: a város a legjobb bázis a norvég fjordok felfedezéséhez. Wizz Airrel április 10-től repülhetünk el ide.

7. Amszterdam, Hollandia

Végezetül egy kakukktojás: egy régi-új fapados járat. Februártól az Easyjet közvetlen járatot indít Budapestről Amszterdam fő repterére, a Schipholra. Persze nem ez az első fapados Budapest és Amszterdam között (régebben például holland Transavia.com is repülte ugyanezt az útvonalat), egy ideje azonban csak a nemzeti légitársaság, a KLM jár Ferihegyről Schipholra. Tipp: a világ legszebb virágoskertjét is könnyedén elérhetjük a reptérről, idén március és május közt van nyitva, kár lenne kihagyni!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta