#ÉLETEM

A PMS tünetei a fitneszbloggereket sem kímélik

2016. december 24., szombat 09:02

Egy svéd fitneszblogger, Malin Olofsson meglepően őszinte képeket osztott meg Instagramon arról, hogy milyen hatással van a ciklus a női testre. Olofsson régóta harcol a pozitív testképért és azért, hogy ne szégyelljük a szervezetünk természetes működését - írja a Shape.

"Hé srácok, legyünk őszinték egy pillanatra!" - írja a blogger a kép alatt, amelyen fehérneműben pózol. "Nem, nem vagyok terhes és nem ettem túl magam. Én - és velem együtt még nagyon sok nő - így néz ki a menstruáció előtti napokban. És ebben nincs semmi szégyellnivaló, a vízvisszatartás az oka, és igen, ez nem kellemes, azzal pedig tovább rontunk a helyzeten, ha utáljuk magunkat miatta"  - kommentálja domborodó hasát. 

Hey guys, let's be real for a moment. No, I'm not pregnant, and no, this is not a food-baby ❌ This is how pms looks like for me, and many other women. And it's nothing to be ashamed of. It is simply water retention and yes, it is really uncomfortable. But you know what makes it even more uncomfortable? -walking around hating your body because of it. There are already a lot of hormones effecting your mental state in quite a difficult matter, and during this period many of us need some extra self-care and gentleness. Trying to fight your physical body and how it appears during this time will not be a good idea since you're already more sensitive to physical neglect and self-loathing. It is really important that you learn to love yourself no matter how your body looks/how you perceive it - 'cause your body's shape/size/form will not be a constant factor. And this is what I look like for at least one week a month. And that is many weeks in a lifetime. So, I wanted to show you this - to show you that it is ok, that no one looks like the pictures they post on instagram at all times. We choose to show others what we are proud of - but I think it is important to be proud of the totality of you - to learn to be proud of you, no matter what your body looks like. Thanks for your support, love you guys 💕

MALIN 🌱 (@malinxolofsson) által közzétett fénykép,

A premenstruációs szindróma (PMS) lelki és fizikai tünetekkel is jár, és egyénenként változó, hogy mire számíthatunk. A fizikai tünetek közé tartozik például a puffadás, a fejfájás, az ízületi fájdalom, a mell fokozott érzékenysége, fáradékonyság és akne, a lelkiek közzé pedig a szorongás, hangulatingadozás és a depresszió. Szóval van miből válogatni, és mivel ilyenkor érzékenyebbek vagyunk, Olofsson szerint nem szabad magunkat ostorozni sem a külsőnk, sem más miatt, hanem sokkal elfogadóbbnak kell lennünk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta