#ÉLETEM

A hűtlenséget a legnehezebb elviselni egy párkapcsolatban

2016. december 18., vasárnap 17:33

A szakítás átkozottul fáj. A hozzánk legközelebb álló ember elvesztése kínzó testi tünetekkel jár, veszteségérzéssel, kétségbeeséssel, ürességgel és magánnyal. De akármilyen iszonyú folyamat ez, a legtöbben mégis többször átesünk rajta az életben. Hiszen van, amikor muszáj. Vannak a kapcsolatokban megbocsáthatatlan dolgok, áthidalhatatlan nehézségek. De vajon melyek ezek? Mi az, ami a legtöbb embernél azonnal kiveri a biztosítékot? A Sapio nevű társkereső alkalmazás 2000 fős felméréséből kiderült.  

Az alkalmazás felhasználóinak válaszaiból kiderült, hogy az, amit az emberek a legkevésbé bírnak elviselni a hűtlenség. Legalábbis a válaszadók 43 százaléka erre voksolt, ezt követte 14 százalékkal a bántalmazás, ami azért elég megdöbbentő adat. Ez egyébként nem csak azt szemlélteti, hogy mennyire alulértékelt a kapcsolaton belüli bántalmazás, hanem azt is, hogy nagyon sokan élnek és bennmaradtak egy ilyen kapcsolatban. Általános szakítási okok között a hazudozás, a bizalmi okok is szerepeltek, és a szexizmus, rasszizmus is képviselték magukat, bár elég alacsony százalékban. Nezze csak, így néz ez ki egy összesített táblázatban: 

LP Sapio Dealbreakers-02.png

De mi a helyzet, ha a válaszokat lebontjuk férfi és női voksokra? Lássuk! A férfiaknál a vezető ok 44 százalékkal még mindig a hűtlenség, majd ezt követi 10 százalékkal a bántalmazás és erőszak bármilyen formája. Ebből a lebontásból már érzékelhetjük, hogy a nőknél ez máshogy alakul: bár esetükben is a hűtlenség az első ok, de már csak 37 százalékkal. Míg a férfiaknál csupán 10 százalékot kapott a bántalmazás, a nőknél már több mint 24 százalék lett az eredmény. Ez is jól mutatja, hogy általánosságban sokkal valószínűbb, hogy egy nőt több bántalmazás és erőszak ér, mint egy férfit. A drogfogyasztás kevésbé játszik közre a nőknél a szakításban, míg a férfiaknál annál inkább, és ugyanez a szituáció a személyiség és az érdeklődési kör ellentétével.

LP Sapio Dealbreakers-03.png

Ön miért szakított legutóbbi párkapcsolatában?

 • 446
  Megcsalás
 • 88
  Erőszak, bántalmazás bármelyik formája
 • 391
  Őszinteségi és bizalmi problémák
 • 19
  Rasszizmus és szexizmus
 • 50
  Drog vagy alkohol problémák
 • 150
  Fizikai távolság
 • 827
  Személyiség és érdeklődési különbségek

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta