#ÉLETEM

A hűtlenséget a legnehezebb elviselni egy párkapcsolatban

2016. december 18., vasárnap 17:33

A szakítás átkozottul fáj. A hozzánk legközelebb álló ember elvesztése kínzó testi tünetekkel jár, veszteségérzéssel, kétségbeeséssel, ürességgel és magánnyal. De akármilyen iszonyú folyamat ez, a legtöbben mégis többször átesünk rajta az életben. Hiszen van, amikor muszáj. Vannak a kapcsolatokban megbocsáthatatlan dolgok, áthidalhatatlan nehézségek. De vajon melyek ezek? Mi az, ami a legtöbb embernél azonnal kiveri a biztosítékot? A Sapio nevű társkereső alkalmazás 2000 fős felméréséből kiderült.  

Az alkalmazás felhasználóinak válaszaiból kiderült, hogy az, amit az emberek a legkevésbé bírnak elviselni a hűtlenség. Legalábbis a válaszadók 43 százaléka erre voksolt, ezt követte 14 százalékkal a bántalmazás, ami azért elég megdöbbentő adat. Ez egyébként nem csak azt szemlélteti, hogy mennyire alulértékelt a kapcsolaton belüli bántalmazás, hanem azt is, hogy nagyon sokan élnek és bennmaradtak egy ilyen kapcsolatban. Általános szakítási okok között a hazudozás, a bizalmi okok is szerepeltek, és a szexizmus, rasszizmus is képviselték magukat, bár elég alacsony százalékban. Nezze csak, így néz ez ki egy összesített táblázatban: 

LP Sapio Dealbreakers-02.png

De mi a helyzet, ha a válaszokat lebontjuk férfi és női voksokra? Lássuk! A férfiaknál a vezető ok 44 százalékkal még mindig a hűtlenség, majd ezt követi 10 százalékkal a bántalmazás és erőszak bármilyen formája. Ebből a lebontásból már érzékelhetjük, hogy a nőknél ez máshogy alakul: bár esetükben is a hűtlenség az első ok, de már csak 37 százalékkal. Míg a férfiaknál csupán 10 százalékot kapott a bántalmazás, a nőknél már több mint 24 százalék lett az eredmény. Ez is jól mutatja, hogy általánosságban sokkal valószínűbb, hogy egy nőt több bántalmazás és erőszak ér, mint egy férfit. A drogfogyasztás kevésbé játszik közre a nőknél a szakításban, míg a férfiaknál annál inkább, és ugyanez a szituáció a személyiség és az érdeklődési kör ellentétével.

LP Sapio Dealbreakers-03.png

Ön miért szakított legutóbbi párkapcsolatában?

 • 447
  Megcsalás
 • 88
  Erőszak, bántalmazás bármelyik formája
 • 393
  Őszinteségi és bizalmi problémák
 • 19
  Rasszizmus és szexizmus
 • 50
  Drog vagy alkohol problémák
 • 150
  Fizikai távolság
 • 827
  Személyiség és érdeklődési különbségek

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta