Így gesztikulálj az állásinterjú alatt

Mit csinálj, mit ne a kezeiddel, ha eljutottál az interjúig?

Gondoltad volna, hogy nem csak az számít, milyen az önéletrajzod, hogy vagy felöltözve, kipucoltad-e a cipődet? A Business Insider John B. Molidor és Barbara Parus Crazy Good Interviewingcímű könyve alapján többek között arról készített videót, hogy mit tegyen az álláskereső a kezeivel. 

Tedd!

Tudtad, hogy őszinteséget és hűséget sugároz, ha a kezeidet finoman az asztalra helyezed enyhén kifelé dőlve? Ha magabiztosnak szeretnél tűnni, sátorszerűen tedd össze a kezeit. Nem véletlen, hogy számos politikus és üzletember is alkalmazza ezt. 

Ne tedd!

Ne fordítsd le a tenyered, mert ezzel azt üzened, hogy domináns vagy, hogy irányítani akarsz. Ha pedig eldugod a kezeid, azzal úgy tűnik, hogy rejtegetsz valamit, ezért ezt szintén felejtsd el. A kutatásokból az is kiderült, hogy ha dobolsz az ujjaiddal, az a türelmetlenségét jelzi, és ezt egyáltalán nem értékelik egy felvételi beszélgetés alatt. A karok keresztbe fonása, és a túlzott gesztikuláció szintén pontlevonással jár. Előbbi egyébként a védekezés jele, utóbbi pedig zavaró. 

Ha vizuális típus vagy, akkor nézd meg a videón, mit csinálj, mit ne. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra