#ÉLETEM

Így gesztikuláljon az állásinterjú alatt

2016. február 19., péntek 16:46

Gondolta volna, hogy nem csak az számít, milyen az önéletrajza, hogy van felöltözve vagy kipucolta-e a cipőjét? A Business Insider John B. Molidor  és Barbara Parus Crazy Good Interviewing című könyve alapján többek között arról készített videót, hogy mit tegyen az álláskereső a kezeivel. 

Tegye!

Tudta, hogy őszinteséget és hűséget sugároz, ha a kezeket finoman az asztalra helyezi és enyhén kifelé dőlnek? Ha magabiztosnak szeretne tűnni, sátorszerűen tegye össze a kezeit. Nem véletlen, hogy számos politikus és üzletember is alkalmazza ezt. 

Ne tegye!

Ne fordítsa le a tenyerét, mert ezzel azt üzeni, hogy ön a domináns, hogy irányítani akar. Ha pedig eldugja a kezeit, azzal úgy tűnik, hogy rejteget valamit, ezért ezt szintén felejtse el. A kutatásokból az is kiderült, hogy ha dobol az ujjaival, az a türelmetlenségét jelzi, és ezt egyáltalán nem értékelik egy felvételi beszélgetés alatt. A karok keresztbe fonása, és a túlzott gesztikuláció szintén pontlevonással jár. Előbbi egyébként a védekezés jele, utóbbi pedig zavaró. 

Ha ön vizuális típus, akkor nézze meg a videón, mit csináljon és mit ne. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FILMVILÁG Jó utat, Sir Roger!

Mindenkit meghódított közvetlenségével, csibészes mosolyával, sztárallűröktől mentes, sziporkázó személyiségével. Jellegzetes angol humora, beszólásai az évek folyamán szállóigévé váltak.

NÖVÉNYEK 5 növény, amik imádják a fürdőszobádat

Ha ezek közül választasz, akkor biztosan sikerül hosszú távra becsempészned a természetet a fürdőszobádba!

MÁS TÉSZTA Zseniális: pizzafalatok a jégkockatartóból

Ezzel a trükkel isteni kaját varázsolhatsz bármilyen bulira, de persze vacsorára is jó lesz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta