#ÉLETEM

Így gesztikuláljon az állásinterjú alatt

2016. február 19., péntek 16:46

Gondolta volna, hogy nem csak az számít, milyen az önéletrajza, hogy van felöltözve vagy kipucolta-e a cipőjét? A Business Insider John B. Molidor  és Barbara Parus Crazy Good Interviewing című könyve alapján többek között arról készített videót, hogy mit tegyen az álláskereső a kezeivel. 

Tegye!

Tudta, hogy őszinteséget és hűséget sugároz, ha a kezeket finoman az asztalra helyezi és enyhén kifelé dőlnek? Ha magabiztosnak szeretne tűnni, sátorszerűen tegye össze a kezeit. Nem véletlen, hogy számos politikus és üzletember is alkalmazza ezt. 

Ne tegye!

Ne fordítsa le a tenyerét, mert ezzel azt üzeni, hogy ön a domináns, hogy irányítani akar. Ha pedig eldugja a kezeit, azzal úgy tűnik, hogy rejteget valamit, ezért ezt szintén felejtse el. A kutatásokból az is kiderült, hogy ha dobol az ujjaival, az a türelmetlenségét jelzi, és ezt egyáltalán nem értékelik egy felvételi beszélgetés alatt. A karok keresztbe fonása, és a túlzott gesztikuláció szintén pontlevonással jár. Előbbi egyébként a védekezés jele, utóbbi pedig zavaró. 

Ha ön vizuális típus, akkor nézze meg a videón, mit csináljon és mit ne. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta