#ÉLETEM

Lenyeltem egy rágót, aggódjak?

2015. november 19., csütörtök 08:42

Normális esetben semmi. Az összetevőket le tudja bontani a szervezete, amit pedig nem, az hamar távozik - írja a Women's Health.

"Egyedül a gumialapot nem tudja lebontani a szervezet, ahogyan a magvakat vagy a gyümölcsök héját sem" - mondta dr. Nancy McGreal gasztroenterológus. De ne aggódjon, ha kicsit tovább is tart a szervezetéből eltüntetni minden nyomot , annyi biztos, hogy a szervezetében nem játszódik le ugyanaz, mint mikor belelép egy rágóba az utcán. McGreal elmondta, a praxisában még sosem látott gyomorfalhoz tapadt rágót. 

A kivételek

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor mégiscsak árt a testének a rágó lenyelése. Ha Crohn-betegségben vagy divertikulózisban szenved, akkor viszont nagy veszélyt jelenthet ha lenyel egy rágót, mert az emésztetlen összetevők elzárhatják a beleket, ez pedig görcsökhöz, székrekedéshez és egyéb problémákhoz vezethet. Persze az sem lélegezhet fel teljesen, aki egészséges, egy 1998-as tanulmány szerint azok ugyanis a gyerekek, akik 5-7 rágót ettek meg naponta, hasonló gondokkal küzdöttek, mint amelyekről az előbb írtunk. 

A rágózás jó oldala

Dr. Gerry Mullin gyógyszerész szerint a rágó jótékony hatással van a szervezetére. Rágás közben ugyanis beindul a nyáltermelés, így a rágózás enyhítheti gyomorégést és elősegíti az emésztést. Ráadásul jobban tudunk koncentrálni tőle, remek stresszoldó és segítségével az ételmaradékok egy része is eltűnik a fogaink közül.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta