#ÉLETEM

Az edzés hatékonyon védi mentális egészségét

2015. november 10., kedd 10:15

Tudjuk, hogy ha rendszeresen edzünk, jobban pörög az agyunk, rugalmasabb a gondolkodásunk, és azt is tudjuk, hogy mindegy mit mozgunk, idős korban az az agyunknak jó lesz. Meg persze tudjuk azt is rég, hogy a fizikai egészségünkön túl az edzés a hangulatunkra, a mentális egészségünkre is pozitív hatással van. Tudjuk, de most elmondjuk még egyszer. Van, amit nem lehet eleget ismételni. 

Egy friss kutatás szerint már a közepes fizikai aktivitás is ötven százalékkal egészségesebbé teszi a lelkünket. A Revista de Psycologia del Deporte nevű spanyol szaklapban megjelent kutatásban 1422 madridi felnőtt testi és lelki egészségét, valamint edzési szokásait elemezték a kutatók. A PsyBlog szerint az eredmények egyértelműek: minél többet edzünk, annál védettebbek vagyunk a mentális betegségekkel szemben. Amikor a kutatók az akár keveset, akár többet mozgó csoport mentális egészségét összevetették a tunyulókéval, kiderült, hogy az előbbiek ötven százalékkal kevésbé valószínűbben szenvedtek mentális betegségektől. 

A hír nem tér ki arra, hogy a kutatók mennyiben kontrollálták a mentális betegséget befolyásoló egyéb tényezőket, de a korábbi kutatási eredmények alapján valószínűsíthető, hogy valóban a mozgás tesz ennyire jót a pszichénknek. Szóval hajrá, gyerünk edzeni, gyalogolni, lépcsőt mászni, futni és táncolni, vagy bármit csinálni, amivel úgy érzi, megmozgatja a testét. Válasszon hozzá klassz zenét is, jó lesz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta