20 jel, ami arra utalhat, hogy a főnöke utálja

Nehéz úgy dolgozni, hogy úgy érzi, nem kedvelik önt a munkatársai vagy a főnöke. Persze nem mindig egyértelmű, hogy ki hogyan is érez irántunk, és különösen igaz ez a vezetőkre, akik közül biztosan sokan szeretnének profinak tűnni, ezért amennyire tudják, leplezik az érzéseiket. A Business Insider mindenesetre összeszedett pár intő jelet – kár, hogy arról sajnos nem írtak, mi a teendő akkor, ha bebizonyosodik a gyanú. 

1. Ezt súgja az ösztöne

Ha úgy érzi, hogy a felettese nem kedveli, vagy másként bánik önnel mint a többiekkel, akkor valószínűleg nem csalnak az ösztönei és ideje egyéb jelek után kutatni. 

2. Kirekesztően viselkedik

Ha nem kéri ki a véleményét olyan ügyekben és témákban, amik önhöz tartoznak, amiknek ön a szakértője, akkor nem is kíváncsi rá, és nem értékeli túl sokra. 

3. Nem néz önre

Ha ki nem állhatja, vagy éppen mérges is önre a főnöke, akkor valószínűleg nem néz majd a szemébe, megpróbálja kerülni a szemkontaktust, nehogy észrevegye az ellenséges érzelmeit. 

4. Nem mosolyog önre

Mindenkinek hullámzik a hangulata, van, hogy egyszerűen bal lábbal kel fel az ember, de ha egyszer sem hajlandó elmosolyodni az ön jelenlétében, esetleg le is fagy a mosoly az arcáról, ha ön a szobába lép, az több mint árulkodó.

5. Kerüli

Ha inkább lépcsőzik ahelyett, hogy egy liftbe szállna önnel, vagy úgy intézi a dolgait, hogy minél kevesebbet találkozzanak, az egyike az intő jeleknek. Bár ez elég nagy energiabefektetést jelent, és valószínűleg kevés főnök alkalmazza ezt a módszert. 

6. Ignorálja

Ha kimarad a reggeli és az esti/délutáni köszönés, az sem sok jót jelent, felettese valószínűleg így jelzi, hogy ön nem a szíve csücske. 

7. Mikromenedzsel 

Bár sok főnök azért felügyeli szorosan alkalmazottai munkáját, mert magában sem bízik eléggé, ez annak is a jele lehet, hogy nem néz ki sokat önből, és néha igazi pszichoterrornak is tűnhet a túlzott kontroll. 

8. Egyszavas válaszokat ad

Ha általában igennel vagy nemmel válaszol akkor is, ha ennél kicsit kifejtősebb válaszra volna szükség, sőt még az emailjeben sincs üdvözlés és/vagy köszönés, az is elég gyanús.

9. Árulkodó a testbeszéd is 

Ha forgatja a szemét, összefonja a karjait vagy nem néz fel a monitorából, amikor odamegy hozzá, akkor jobb ha átértékeli a kapcsolatukat. 

10. Sosem ért egyet magával 

Ha minden ötletét megtorpedózza, vagy nem ért egyet semmivel, amit mond, miközben másokkal soha nem viselkedik így, akkor az a tippünk, hogy titkon nem rajong önért. 

11. Csak a munkáról hajlandó beszélni

Ha főnöke a munkatársaival szívesen beszél a családjukról, hobbijaikról és hasonló témákról, önnel viszont csak akkor áll szóba, ha valami munkával kapcsolatos dolgot szeretne mondani, akkor semmilyen szinten nem érdekli, hogy mi van önnel. 

12.  Kerüli a személyes kontaktust

Az egy dolog, hogy a kommunikáció csak a munkára korlátozódik, de ha (szinte) soha nem megy oda önhöz, hanem inkább emailben vagy cseten tartja önnel a kapcsolatot, az szintén azt jelentheti, hogy nem igazán kedveli. 

13. Zárva van az ajtaja 

Ha a főnöke irodája szinte soha sincs nyitva, akkor valószínűleg nem akarja, hogy bemenjenek hozzá. Persze lehet, hogy ez nem magának, hanem másnak vagy az egész kollektívának szól. 

14. Mindig ön kapja a piti, de melós feladatokat

Ha olyan szolgamunkával bízza meg, ami nem elég komoly az ön képességeihez és képzettségéhez mérten, akkor nem értékeli kellően az önben rejlő lehetőségeket. Vagy egyszerűen csak ki akarja csinálni. 

15.  Nincs visszajelzés

Visszajelzés nélkül nehéz fejlődni vagy hatékonynak és motiváltnak maradni. Ha főnöke sem pozitív, sem negatív visszajelzést nem ad, akkor nem igazán érdekli a jövője. Pont. 

16. Megalázza

Az építő jellegű kritika fontos, de ha rendszeresen nagy tömegek előtt, mondjuk értekezleteken kifogásolja a munkáját, ötleteit, felvetéseit, az nagy tiszteletlenség, és nem kell mondanunk, hogy ez mit jelez, ugye?  

17. Sosem barátságos

A poénoskodás, ha beveszik az irodai őrültködésekbe, azt jelzi, hogy ön is a csapat tagja. Ha kihagyják az ilyen bulikból, akkor viszont nem szeretik túlságosan. 

18. Ellopja az ötleteit

Vannak főnökök, akik sportot űznek abból, hogy az alkalmazottak ötleteit sajátjukként adják el, és említést sem tesznek a forrásról. Ha soha, semmilyen körülmények között nem ismeri el az ön erőfeszítéseit, az elég árulkodó. 

19. Másnak adja a munkáját

Könnyen kinyírja a lelkesedést, ha egy különösen fontos munkát, amivel önt bízták meg, hirtelen másnak adnak. Ha pedig ez nemcsak egyszer történt meg, hanem rendszeresen előfordul, ez nem sok jót jelent. 

20. Türelmetlen

Ha szemmel láthatóan nem érdekli, amit mond, és/vagy gyorsabban elveszíti az érdeklődését az ön közölnivalói iránt mint a többieknél, akkor valószínűleg nem kedveli önt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek