#ÉLETEM

Ezért van önnek is hasonmása

2015. május 3., vasárnap 11:24

Tudta, hogy a világon 7 olyan ember él, aki ugyanúgy néz ki, mint ön? Titkon mindenki vágyik arra, hogy legalább egyszer találkozzon a hasonmásával – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Twin Strangers (Ismeretlen ikrek) elnevezésű projekt, amelyben 3 fiatal szerette volna megtalálni a saját alteregóját egy hónap alatt – lelőjük a poént: sikerült nekik. Ennek apropóján a Women's Health utánajárt, vajon hogy fordulhat elő az, hogy teljesen ismeretlen emberek a megszólalásig hasonlítanak egymásra.

A magazin Joseph McInerney-vel, az American Society of Human Genetics alelnökével beszélgetett, a kiadványból pedig kiderül a magyarázat, ami valójában egész egyszerű: bár két ember génállománya 99,5 százalékban megegyezik, a fennmaradó fél százalék csak 16 millió különböző változatot képes "produkálni" – ráadásul ez az egyetlen befolyásoló tényezője annak, hogy hogyan nézünk ki. Minél közelibb rokona vagyunk valakinek, a DNS annál inkább hasonlít – nem meglepő tehát, amikor anyák és gyermekeik vagy a testvérek hasonlóan néznek ki.

A videón egyébként azt láthatja, amikor a Twin Strangers projekt egyik társalapítója találkozik a hasonmásával. És ki tudja, a világ másik felén valaki talán pont arra vár, hogy ön megtalálja!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta