EGO

4 tipp arra, hogyan élesztheti fel magában a szerelmet

Szalay Ágnes 2017. március 7., kedd 18:25

A Jóbarátok egyik részében Joey fel van háborodva, mert kiderül, hogy apjának szeretője van. Chandlernek kesereg arról, hogy bár ő maga is több nővel jár egyszerre, de ha megtalálja majd az Igazit, akkor ez változni fog, monogám lesz majd. Chandler biztatja: „…És én szeretnék abban a hitben élni, hogy amikor rátalálsz arra az igazi nőre, ki tudod mondani, hogy: köszi nem, már nős vagyok.”

Kétféleképp tud a szerelem extra kínokat és kellemetlenségeket okozni: ha az iránt érezzük, aki iránt nem kéne, illetve ha az iránt nem érezzük, aki iránt kéne. Ha pedig a két eset egyszerre áll fenn, az az igazi szívás. Nagyjából az ókor óta vannak bizonyítékaink arról, hogy az emberek azt gondolják, hogy a szerelmet csak úgy dobja a gép, vagy nyilazza Ámor, és semmi esélyünk nincs változtatni azon, hogy kibe és mennyire vagyunk szerelmesek. Még a pszichológusok sem nagyon vizsgálgatták ezt a kérdést, a szerelem érzésével kapcsolatban alig-alig találni kutatásokat.

shutterstock 524234038
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így árulkodik a szemünk arról, mit érzünk

Brownie 2017. március 7., kedd 07:33

Nem mai bölcsesség, ám most már tudományos alapja is van annak a megállapításnak, hogy a szem a lélek tükre Egy, a Psychological Science című szaklapban megjelent tanulmányban azt fejtegetik a kutatók, hogy hogyan olvassuk mások érzelmeit pusztán a tekintetükből. Nap mint nap és tudatosan csináljuk, ám a vizsgálat szerint sokkal mélyebben gyökerezik és sokrétűbb is ez a képességünk, mint gondolnánk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kutyák tudják, ki a rossz arc

Szalay Ágnes 2017. március 6., hétfő 07:41

Hány kutyagazdától hallottam már, hogy a kutyák megismerik a jó embereket! Hogy a kutya szimatában meg lehet bízni! És az is tény, hogy rengeteg kutya védte már meg a gazdáját, ha azt éppen valaki bántani akarta.

Azért erkölcsileg tévedhetetlennek, vagy valami etikai hatodik érzékkel megáldott lényeknek nem gondolnám a kutyákat. Az én hős kutyám például nagyjából egyszer dühödött fel valakin, az pedig egy szerencsétlen kismama volt. Utólag kikövetkeztettük, hogy az lehetett a probléma, hogy a kisgyerek az anyuka nyakában ült, és ez kutyaperspektívából úgy nézett ki, mintha a mama kétfejű lenne – ami azért kétségtelenül egy megugatásra érdemes jelenség, már-már földönkívüli dolog. Viszont nem gondolnám, hogy szegény kismama bármi rosszat tett volna. Meg aztán ott vannak a postások és újságkihordók. Lehetetlen, hogy minden postás rossz ember legyen.

shutterstock 570700765
Távolról sincs vége, olvasson még »

Költözzön be egy rehabra két órára!

Marjai Kamilla 2017. március 5., vasárnap 17:35

Igen, jó helyen jár. Habár éppen egy színikritika első sorait olvassa, továbbra is azon az oldalon van, ahol pszichológiai témákról, többek közt függőségekről olvashat. Hogy kapcsolódik össze a színház és a tudomány? Többek között úgy, hogy létezik egy darab, ami segíthet megérteni valamit a függőség természetéből, miközben közelebb engedi a nézőt egy szenvedélybeteg távolinak hitt világához. Így pedig kiderül az is, nem olyan távoli az a világ. 

A Pécsi Nemzeti Színház 2016 október 8-án tartotta az Addikt című darab ősbemutatóját Anger Zsolt rendezésével, aminek alapjául Szűcs Zoltán Addictus című színdarabja szolgált. Az előadás a 2016-os Made in Pécs Díj „Az év művészeti eseménye” kategóriájának győztese. A pécsi közönség mellett már a pesti Nemzeti Színház látogatói is részesei lehettek az élménynek. Annak az élménynek, ami egy rehab falain belül érhet bennünket. Ennek kapcsán nem elég arról beszélni, hogy milyen az előadás, talán ennél is fontosabb, hogy mi közünk van nekünk mindehhez.

7959d693a5b3a246e3a0d442b2a58a5e
Fotó: Mihály László / Pécsi Nemzeti Színház
Távolról sincs vége, olvasson még »

Trump kézfogása szinte überelhetetlen. De mit üzennek a gesztusai?

Brownie 2017. március 4., szombat 17:26

Nem lehet nem észrevenni azt a jellegzetesen visszataszító kézszorítást, amivel Donald Trump a nagy nyilvánosság előtt üdvözli a világ politikai vezetőit - fittyet hányva az etikus és tökéletes kézfogás elveire. Az amerikai elnök köszönési módja annyira agresszív, hogy az egyik harcművészeti iskola még egy oktatóvideót is készített arról, hogyan védhetjük ki hatékonyan ezt a "támadást".

De a poén- és mémgyártók mellett a kommunikációs szakértők is rengeteget foglalkoznak a hírességek testbeszédének elemzésével. Nézzük, mit tudnak Trump kézfogásairól.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön ismeri a szekunder szégyen kifejezést?

Szalay Ágnes 2017. március 3., péntek 17:01

Néhány napja olvastam először a szekunder szégyen kifejezést a nagy viszálykodást indító Rapülők-kritikában. Ott elég érzékletesen le van írva a kínosságnak az az érzése, ahogy feláll az ember karján a szőr, végigfut a hideg a gerinc-tájon stb. Igen, ismerem ezt az érzést. És igen, azt is elég jól ismerem, amikor valaki más zavarbaejtő helyzete, vagy teljesítménye miatt érzem magam így.

Nem is akadtam fenn rajta nagyon, logikus az elnevezés: nem magam miatt, hanem valaki más miatt, tehát másodlagosan érzett szégyen. Aztán látom újra : A szekunder szégyentől feláll a szőr a karomon… - mintha ez egy annyira mindenki által ismert hétköznapi fogalom lenne, hogy már az óvodások is szekunder szégyenkeznének, amikor valaki nem tud megcsinálni valami bébikönnyűt.

Download
Fotó: Marjai János / MTI
Távolról sincs vége, olvasson még »

A narcisztikus vezetőt nehéz hosszú távon elviselni

Szalay Ágnes 2017. március 3., péntek 07:23

Manapság nem tudok úgy megnyitni egy hírportált, hogy ne egy-három-öt narcisztikus vezető vagy politikus mosolyogjon, vagy nézzen az arcomba. Ezek szerint a vezetők nagy része narcisztikus? Hát talán nem, de sok van köztük. A narcisztikus emberek jobb vezetők? Nem. Rosszabbak. Akkor mit keresnek mégis ennyien vezetői pozícióban?

A dolog nyitja az, hogy nem szabad összekeverni a vezető érvényesülését a vezető hatékonyságával. Az a helyzet, hogy a narcisztikus emberek bizonyos személyiségvonásai kiválóan alkalmassá teszik őket arra, hogy vezetővé nevezzék ki, vagy válasszák meg őket. Erősen hisznek saját fontosságukban; dominanciára törekednek; megingathatatlanul hisznek saját elképzeléseikben, álmaikban; úgy érzik és azt közvetítik, hogy nekik több jár, mint másoknak; a kritikát lesöprik és empátia nélkül gázolnak át az őket megakasztó tényezőkön, legyenek azok tények vagy emberek. Ezek a jellemzők a külső megítélőben, legyen az a felsővezetés vagy a választópolgár azt az érzetet kelti, hogy határozottak, rátermettek, és karizmatikusak. Így aztán megválasztják őket.

shutterstock 556396201
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem szeret, nem szorong, nem tanul - így ismerheti fel a pszichopatát

Kuna-Várhelyi Gábor 2017. március 1., szerda 19:31

Ismerkedjenek meg Zoltánnal! Vagy említhetném példaként Gábort, aki az is lehet, hogy Zsolt, vagy talán Péter. Ők a közelmúlt híressé vált csalói, akik nők tucatjait csapták be, és csaltak ki tőlük milliós összegeket, házat, ékszert, kocsit. Ilyen eseteket olvasva mindig felmerül a kérdés: hogy csinálják? Ilyen ellenállhatatlanul vonzók lennének? Sármos külsejükkel, a férfiasságukkal képesek elvakítani az áldozataikat? Nos, a fenti urakról fellelhető profilképek alapján nem így tűnik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a testrészeket csekkoljuk először egy másik nő testén

Böszörményi Edina 2017. március 1., szerda 07:39

Nőként egy másik nő csípőjén, derekán vagy mellein időzzük el a legtöbb időt. Pont úgy, mint a pasik. Persze nálunk más a motiváció: mi nem potenciális partnert keresünk, inkább felmérjük, mennyire lehet vonzó a másik a férfiak számára, mennyire tekinthető a riválisunknak. Legalábbis ez derült ki a Lincoln Egyetem friss kutatásból, amelyben megnézték, hogy azok a nők, akik elégedetlenek a saját testükkel, mennyivel foglalkoznak többet a saját és mások testének összehasonlításával. Köszi Research Digest!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az elhízás okát a múltunkban érdemes keresni

Sákovics Diana 2017. február 28., kedd 12:25

Kövérek vagyunk. Rengeteget küzdünk a testsúlyunkkal, fogyókúrázunk, aztán visszaszedjük, amit leadtunk. Életmódot váltunk, kontrollt gyakorlunk az étkezés felett, kalóriákat számolunk. Aztán nem értjük, miért eszünk akkor is, ha nem vagyunk éhesek, miért engedünk a falásrohamoknak, ha oda akarunk figyelni arra, mit eszünk. Eközben a fogyókúraipar virágzik, mindenki vékony és csinos akar lenni, szégyelljük nem tökéletes testünket. De vajon mi áll ennek a jelenségnek a hátterében? Mit tudunk a túlfogyasztás pszichológiájáról?

Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettem dr. Forgács Attila gasztropszichológussal, pszichológiai rendezvénysorozatunk következő előadójával, az ELTE Pszichológia Kar tanárával ,a Corvinus Egyetem Pszichológiai Központjának vezetőjével. 

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Befolyásolja az iskolai teljesítményt az, ahogy a gyerek jegyzetel

Böszörményi Edina 2017. február 28., kedd 07:17

Szinte általánossá vált, hogy az egyetemisták és a főiskolások  nem a hagyományos toll-papír kombinációval jegyzik le a tananyagot, hanem inkább laptoppal dolgoznak. A Princeton Egyetem kutatói szerint azonban ez nem hatékony: a pszichológiai vizsgálatukból kiderült, hogy a kézzel írt szöveg jobban megmarad a memóriában, mint a számítógépbe bevitt anyag. - írja a PsyBlog.

shutterstock 138302192
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy nőnek a család, és ne a karrier legyen az első

Csonka Balázs 2017. február 27., hétfő 11:30

Egyetért? Töltse ki kérdőívünket, hogy megtudjuk, mit gondol a nők helyéről a világban.

Mindenkinek ugyanannyi az esélye Oscart nyerni? Francokat.

Szalay Ágnes 2017. február 26., vasárnap 10:02

Ezt nem fogja elhinni: akkor van a legnagyobb esélye Oscar-díjat nyerni, ha ön amerikai színész, és olyan filmben szerepel, ami amerikai kultúrkörben játszódik. Ki gondolta volna? Néha azért nem árt a nyilvánvaló ügyeknek is kicsit utánajárni, hogy vajon tényleg így vannak-e.

Dr Niklas K. Steffens és kutatótársai a Queenslandi egyetemen alaposan megvizsgálták a kérdést. Mert egy dolog az, hogy sokaknak van sejtésük arról, hogy ki a legesélyesebb idén az Oscarra, fogadóirodák tömegei kalkulálnak oddszokkal, filmkritikusok elmélkednek arról, hogy melyek az Oscar-gyanús filmek, mégis érdekes lehet az, hogy mit mutatnak a tendenciák.

Ebben a kutatásban nem esztétikai, társadalmi és ízlésbeli szempontokat vettek figyelembe, csupán azt nézték meg, hogy a kreatív teljesítmény megítélését befolyásolja-e, hogy milyen társadalmi csoporthoz, vagyis országhoz tartozik valaki. Az elmúlt majdnem ötven év amerikai Oscar-díj és a brit BAFTA-díj jelöltjeit és nyerteseit elemezték.

GettyImages-512957598
Fotó: Christopher Polk / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyszerű hazugság vagy érzelmi manipuláció?

Csonka Balázs 2017. február 24., péntek 19:30

Ne viccelj, nem mondott neked senki ilyet. Túl érzékeny vagy. Túlreagálod a dolgokat. Ha valakitől rendszeresen hallja ezeket, vagy ezekhez hasonlókat, lehetséges, hogy ön is ennek a  nárcisztikusok és a pszichopaták által gyakran használt manipulációnak az áldozata.

A gaslighting az érzelmi bántalmazás és manipuláció egy olyan formája, amikor az áldozat saját magáról alkotott képe, saját magába vetett hite, saját emlékezetének a megbízhatósága kerül ostrom alá. A bántalmazó (gaslighter) nem ritkán saját maga hozza létre azokat a helyzeteket, amelyeket később áldozata ellen fordíthat. Tesz egy sértő megjegyzést, megígér vagy tesz valamit, amit utána az áldozat előtt nem ritkán nyilvánosan is – egyszerűen letagad, vagy más módon érvénytelenít.

shutterstock 529004749

A cél minden esetben az, hogy az áldozat saját megélésében megrendülve, saját emlékezetében kételkedve végül a bántalmazó fél valóságát fogadja el sajátjának, s a másik így kerüljön hatalmi helyzetbe. A módszer pedig az áldozat valóságérzékelésének érvénytelenítése, érzései jogosságának tagadása, a múlt meghamisítása. Az áldozat végül teljesen elveszítheti hitét abban, hogy a megélései valóságosak, emlékei ténylegesen megtörtént események nyomai, érzéseinek létjogosultsága van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha a szorongás kisház lenne, beköltözne?

Sákovics Diana 2017. február 23., csütörtök 18:54

Autizmus, demencia, depresszió, paranoia, szorongás. Mind hallottunk már ezekről az állapotokról, de vajon milyen érzés lehet ezekkel együtt élni? Erre a kérdésre nehéz szavakkal válaszolni, képekkel viszont annál könnyebb. Federico Babina pedig éppen ezt tette.

Az olasz grafikus ARCHIATRIC című sorozatában a kreativitás és a pszichopatológia kapcsolatát ábrázolja, méghozzá különböző építészeti formákon keresztül. Az eredmény ütős lett, nemcsak képen, az animáción is.  

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 stratégia, amiktől mentálisan erősebbé válunk

Böszörményi Edina 2017. február 21., kedd 17:48

Ha tudatosan törődünk mentális egészségükkel, sokkal sikeresebbek és elégedettebbek lehetünk. De hogyan erősíthetjük magunkat mentálisan? Mivel fejleszthetjük magunkat? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt a Psychology Today-en Amy Morin, a 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek című könyv a szerzője.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy jó sztori, és meghallják, mit akar mondani

Szalay Ágnes 2017. február 20., hétfő 19:17

A történetmesélés egyidős az emberiséggel. Meséket és regéket hallgattunk a tűz körül, filmeket nézünk, anekdotákkal szórakoztatjuk egymást a vízparton. Szerintem jól tippelek, ha azt mondom, hogy lényegesen többen emlékszünk arra, hogy a hős egri nők forró szurokkal és vízzel öntözgették a gaz török ostromlókat, mint hogy az egri vár ostroma 1552. szeptember 9-én kezdődött, 38 napig tartott, eközben 24 magyar ágyú nézett szembe 140 törökkel. Mármint ágyúval.

Az utóbbi évtizedekben a vállalatok világa is felismerte a történetmesélés erejét, milliókat áldoznak arra, hogy vezetőket történetmesélés tréningekre küldjék. Nem lehet választást nyerni, új gondolatokat, változást eladni, beosztottakat magunk mellé állítani jó sztori nélkül.

shutterstock 188419778
Távolról sincs vége, olvasson még »

Sikeres változás tudatosan, avagy miben segíthet a pszichológus

Sákovics Diana 2017. február 20., hétfő 14:02

Időpont: 2017. március 31., 19.00 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ – Kupolaterem , 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Az előadás során betekintést nyerhetünk a pszichológiai segítségnyújtás alapfogalmaiba, a pszichológiai tanácsadás és pszichoterápia mindennapjaiba. Esettörténeteken keresztül mutatjuk be a "terápia" kritikus pontjait, rávilágítunk a különbségekre a médiában és a népszerű irodalomban megjelenő terápia és a valóság között.

Az előadás kitér a krízis és a változás fogalmaira. Bemutatjuk a sikeres változás lehetőségeit: hogyan változhatunk egyedül, segítség nélkül, pszichológussal, vagy hogyan vagyunk képesek változni "ellenszélben", negatív hatások ellenére is.

Az előadás végén felfestünk egy víziót a pszichológia, a pszichológus-kliens kapcsolat jövőjéről: a technológiai és társadalmi változások hogyan alakítják át az identitás, az intimitás és a személyes segítségnyújtás fogalmát.

Jöjjön el és hallgassa meg Dr. Lisznyai Sándor klinikai és tanácsadó szakpszichológus, egyetemi adjunktus előadását a sikeres változás lehetőségeiről!

Jegyet a képre kattintva vásárolhat!

Sikeres változás tudatosan 640x360
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szükségem van énidőre. Neki nem. Mit tehetek?

Kurán Zsuzsa 2017. február 18., szombat 17:28

Egy párkapcsolatban egyáltalán nem biztos, hogy a feleknek hasonló igénye van az egyedüllétre. Több kliensem hoz hasonló nehézséget életéből, ki az egyik-, ki a másik oldalt képviselve. Az, hogy mennyit szeret valaki egyedül lenni, és mennyi az igénye arra, hogy folyamatosan kommunikáljon a párkapcsolatban, egyénileg nagyon eltérő lehet. Még akkor is, ha egyébként a pár harmóniában él egymással mutatkozhat különbség az “énidő” idejének megélésében. Ez sok mindentől függhet, alapvető habitustól, önbizalmon át, a kommunikációigény különbözőségéig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így derítse ki, hogy hazudnak-e önnek

Szalay Ágnes 2017. február 17., péntek 19:40

Tegyük fel, hogy ön házastársával hosszúhétvégére Barcelonába utazik. Kamasz fia otthon marad, azt mondja, hogy egész hétvégén a jövő heti nyelvvizsgájára fog készülni. Fiának már három hete megvan a jogosítványa, de több nyilvánvaló okból is tilos egyedül vezetnie az ön céges autóját. Most nem is nagyon aggódik emiatt, hiszen a gyerek megígérte, hogy tanulni fog. Az utazás jól sikerült, és otthon is minden rendben van, amikor hazaérnek.

Este megnézi a Facebookot, és lát egy érdekes postot: a fia osztálytársa megköszöni barátainak a hatalmas bulit, amit a tanyán csaptak – és az ön fia is be van taggelve. Hát te mit csináltál a hétvégén?! - vonja felelősségre a fiát. Semmit. Tanultam. - De hát itt írja a Laci, hogy buliztatok. Biztos csak véletlenül tett bele, mert ott szoktam lenni. Most tanultam. Ekkor azonban megjelennek a buli képei, és bizony ott táncol az ön fia is a képeken. Orra elé tolja a képet. A fia sértetten reagál: Jó hát ott voltam. Na és? Nekem is jogom van jól érezni magam! Szörnyű gyanú ébred önben: És mégis mivel mentél a tanyára? Mivel mentem volna, helikopterrel! Persze, hogy busszal mentem. Hagyjál már! – mondja a fia, és telefonja lázas nyomkodásába kezd. Sajnos későn, mert valaki újabb képeket tesz fel a buliról, és a háttérben ott áll az ön szürke céges Octaviája. Erre már nincs mit mondani, a következő pár napban nem a boldog egymásranevetésekről szól a családi élet.

shutterstock 92935177
Távolról sincs vége, olvasson még »

Miben segít, ha megéljük a pillanatot?

Sákovics Diana 2017. február 16., csütörtök 20:17

- A párja késik, és nem veszi fel a telefont. Mire gondol ilyenkor? - tette fel a kérdést február 10-én péntek este dr. Szondy Máté a MOM Kulturális Központ kupolatermében. Itt tartottuk ugyanis a Dívány pszichológiai rendezvénysorozatának ezévi első előadását, ahol a klinikai szakpszichológus, családterapeuta a mindfulnessről, vagyis a tudatos jelenlétről beszélt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

16 jel, hogy a józan alkoholista újra inni fog

Sákovics Diana 2017. február 15., szerda 18:23

Mi van akkor, ha az ember le akar állni az ivással? Ha nem akar többet drogozni? Hogyan lehet józannak maradni, és milyen jelek előzik meg a visszaesést? Többek között ezekről a kérdésekről ír új cikkében Bajzáth Sándor addiktológiai konzultáns, felépülő függő, szenvedélybeteg segítő.

Szerzőnk sok évig használt intravénásan kábítószereket, főleg ópiátokat (heroin, codein, morfium, methadon) valamint serkentőket (amfetamin, kokain) és nyugtatókat, altatókat, és sok-sok alkoholt. Körülbelül 15 kórházi elvonós leállási kísérlet és több rehabilitációs intézetben eltöltött 40 hónap után már több mint 14 éve él szer és alkoholmentesen, felépülésben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az igazi férfi sokat eszik!

Böszörményi Edina 2017. február 14., kedd 07:24

Tudat alatt a férfiak az erőt és a férfiasságot demonstrálják azzal, ha többet esznek társaiknál - derül ki a Food&Brand Lab friss tanulmányából. Sőt, ha még közönségük is van, még többet fognak fogyasztani. Ez pedig jól magyarázza, miért tömik magukat degeszre férfirokonaink minden ünnep alkalmával. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 jel, hogy önt nárcisztikus szülő nevelte

Brownie 2017. február 13., hétfő 19:41

Adott egy sikeres, mindenkit lenyűgöző családfő, aki ráadásul maga a tökéletes apa. Vagy egy, a családdal, a munkával és a házimunkával könnyedén zsonglőrködő anya. Legalábbis látszólag. A kívülállók számára idillinek tűnhet egy család, ám a nárcisztikus szülők gyerekei jól tudják, milyen érzés, hogy folyamatosan irreális, a koruknak nem megfelelő elvárásoknak kell megfelelniük, vagy amikor egy kisebb baki miatt is napokig neheztelnek rájuk. Sokszor azonban ők maguk is csak akkor szembesülnek az igazsággal - vagyis azzal, hogy anyjuk vagy apjuk nárcisztikus -, amikor saját kínjaik miatt fordulnak szakemberhez. A Huffington Post nyomán összeszedtük azokat a jeleket, amik arra utalnak, hogy valakit nárcisztikus szülő nevelt fel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rontja a szerelem esélyét, ha túl sokat randizunk

Böszörményi Edina 2017. február 12., vasárnap 14:22

Teljesen más most egyedülállónak lenni, mint szüleink idejében: rengeteg társkereső oldal és app gondoskodik arról, hogy megtaláljuk a nagy Ő-t. Vagy legalábbis találjunk valakit. Bár vannak olyan helyzetek, amikor jobb szinglinek maradni, mint beleugrani egy pánikkapcsolatba, sokan gőzerővel azon vannak, hogy társat találjanak. Ez pedig ritkán megy rossz választások és béna randik nélkül, így nem nehéz belecsöppenni egy folyamatos randispirálba. De vajon okozhat-e ez problémákat? Egy vizsgálat szerint igen.  

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN 7 világsztár, aki szakított az alkohollal

A Harry Potter, a Jóbarátok vagy épp a Szex és New York sztárjait sem kímélte a pia, van, aki azt mondja, a 30-at sem érte volna meg, ha nem változtat.

STÍLER Praktikák, ha minden reggel elkésel

Itt két perc, ott öt, meg még három, és már megint elkéstél? Öt tipp, ha szeretnéd a reggelt jobban kézben tartani, és végre nem utolsóként beesni a munkába.

KETTŐS MÉRCE Vagyonadó: tényleg erre van szükségünk?

A vagyonadó mellett és ellen is lehet érvényesen érvelni, a legjobb talán, ha először is végiggondoljuk, miről beszélünk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés