Így ellenőrizheted, hogy becsületes-e a munkáltatód

GettyImages-607477435

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilapplikációjában bárki könnyen ellenőrizheti, hogy a szerződésének megfelelően bejelentette-e a munkáltatója.

Nincs szükség különösebb kunstiklire ahhoz, hogy kiderüljön, fizeti-e rendesen a járulékokat utánunk a munkáltatónk. Mindössze fél perc alatt ki lehet ezt a fontos kérdést deríteni a NAV mobilapplikációja, a NAV-Mobil segítségével – derül ki az adóhivatal MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Ez azért is fontos, mert a szabályos foglalkoztatás az egészségügyi ellátás és a későbbi nyugdíj feltétele.

A mobilalkalmazásban a „Foglalkoztatási adatok” menüpontban lehet megnézni a jogviszonyban történt változásokat, és itt, a bér- és járulékadatokból derülhet ki a szabálytalan foglalkoztatás is. Az alkalmazás arra is lehetőséget nyújt, hogy megnézzük, melyik munkáltatónál van élő jogviszonyunk. A NAV-Mobilon keresztül a többi között lekérdezhető az adószámla, befizethető a gépjárműadó, és ellenőrizhetők az üzleti partnerek adatai is.

Pórul járhatunk, ha nem derül ki, hogy a munkahelyünk szabálytalanságot követ el
Pórul járhatunk, ha nem derül ki, hogy a munkahelyünk szabálytalanságot követ elgorodenkoff / Getty Images Hungary

Az applikáció megfelelő menüpontjába először a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) azonosítással lehet belépni, ám ezután be lehet állítani egyéni jelkódot is, illetve az ujjlenyomatos vagy arcfelismerős azonosítást is be lehet kapcsolni. A NAV-Mobil letölthető a Google Play és az Apple App Store áruházakból is. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek