Nagyot ugrott a magyar gazdagok vagyona: ennyi pénz van a számlájukon

GettyImages-997519454

Megugrott a magyar gazdagok vagyona: március végére 10 ezer milliárd volt a számlájukon a hazai privátbanki kimutatások szerint.

A kedvező piaci környezet hatására a tavalyihoz képest 22%-os növekedést mutatott, egy negyedév alatt pedig 5 százalékos bővülést produkált a leggazdagabbak vagyona – írja a Portfolio.

A teljes, privátbankok által kezelt vagyon növekedésével az egy ügyfélszámlára eső vagyon is nőtt, ami az idei év első negyedében újabb rekordot döntött, jelenleg 166 millió forinton áll. Ennek hatására sok szolgáltatónál, így a Bank Gutmannál, az Equilornál, a Raiffeisen Private Bankingnél is növekedett a belépési limit. A legalacsonyabb belépési összeghatár az OTP Digitális Banknál van, itt 20 millió forint a küszöb, a legnagyobb pedig a Bank Gutmannál, itt 390 millióval lehet beszállni. Ez utóbbi szolgáltatónál van a legmagasabb átlagvagyon is, ami

meghaladja az 1 milliárd forintot.

Tovább növekedett a leggazdagabb magyarok privátbankoknál kezelt vagyonállománya
Tovább növekedett a leggazdagabb magyarok privátbankoknál kezelt vagyonállományakrisanapong detraphiphat / Getty Images Hungary

Bővülés tapasztalható nemcsak a vagyon tekintetében, hanem az ügyfélszámban is: 2024 első negyedévében a legnagyobb, 14 százalékos bővülést a Raiffeisen Private Banking mutatta. A legtöbb privátbanki ügyfélszámmal viszont továbbra is az OTP Private Banking rendelkezik, és itt kezelik a legnagyobb vagyont is: 2490 milliárd forintot, ami a teljes privátbanki vagyonállomány közel egyharmadát teszi ki.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek