EGO

Külföldön élek, de magyar pszichológushoz mennék

Sebők Franciska 2016. április 17., vasárnap 11:28

Egyre többen döntenek úgy, hogy életüket egy másik országban folytatják. Nem egyszerű azonban egy idegen országban való helytállás. A korábbi énképet felépítő keretek külföldön mit sem érnek, párként csak egymásra számíthatnak a felek. Számos körülmény, belső megélés nehezítheti a beilleszkedést, a problémák sem mindig maradnak itthon. Van-e értelme ilyenkor „online pszichológushoz járni”?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mérő László: ma már konvertálható tudásra van szükség

Sákovics Diana 2016. április 16., szombat 15:57

“A régmúltban olyan volt a világ, hogy többé-kevésbé ki lehetett számítani matematikailag. Most olyanná válik a világ, hogy matematikailag bebizonyítható: nem számítható ki egy csomó jelensége. Márpedig, ami nem számítható ki, arra nem tudunk felkészülni és felkészíteni közvetlenül. Ezért fontos az, hogy közvetve készüljünk fel, hogy olyan tudást nyújtsunk, ami jó eséllyel olyan problémák megoldására is alkalmas lesz a jövőben, amiről ma még azt se tudjuk, hogy ezek valójában problémák.”

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minél jobban meg akarjuk óvni magunkat a csalódástól, annál inkább megszívjuk

Sákovics Diana 2016. április 15., péntek 13:44

Hogyan befolyásolják a korábbi tapasztalatok az új párkapcsolataink alakulását? Mi a következménye annak, ha minden áron meg akarjuk óvni magunkat a csalódástól? Egyáltalán: mennyire nehéz dolog a múltunkat a hátunkon cipelve belevágni egy új kapcsolatba? Többek között ezekkel a kérdésekkel foglalkozik Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus Újrakezdés című előadásában, amit 2016. április 15-én, pénteken 17. órától tart az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban, a Pszinapszison.   A nemrég megjelent Bátran élni című könyv szerzőjét most előadása témájáról kérdeztük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már napi 20 perc autogén tréningtől jobban lesz

Sákovics Diana 2016. április 14., csütörtök 21:13

Ülünk a szobában, hátunk egyenes, kezek a combon, a szemünk csukva. Izomról izomra haladva lazítjuk el a testünket, végtagjaink nehezednek, melegednek, figyelünk a légzésünkre, a szívverésünkre… De van-e ennek bármi értelme? Több, mint elsőre tűnik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Boldog szelfit készíteni könnyű. Offline boldogulni sokkal nehezebb.

Sákovics Diana 2016. április 13., szerda 09:47

Isteni szelfik – a tükörbe inkább nem nézek... Online boldogságparádé és offline valóság kapcsolata az idővel. Ezzel a címmel tart előadást Tari Annamária pszichoanalitikus április 16-án, szombaton, 18 órától az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban megrendezésre kerülő Pszinapszison. A nemrég megjelent Generációk online című könyv szerzőjét most az online és offline lét kettősségéről kérdeztük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A negatív érzéseinkkel együtt is lehet boldog életet élni

Sákovics Diana 2016. április 12., kedd 10:09

“Fogjon a kezébe egy szem mazsolát, és nézze meg alaposan. Nézze meg a felszínét, a redőit, hullámait, a színét. Most csukja be a szemét, és tapogassa végig, érezze a barázdáit. Ezután szagolja meg, morzsolgassa és hallgassa, aztán tapogassa a nyelvével is, finoman harapjon rá, érezze az ízét. Végül nyelje le, és figyelje meg, hogy milyen utóízt hagy maga után.”

Sikerült? Ha igen, akkor most tapasztalhatta meg, milyen a mindfulness, vagy tudatos jelenlét gyakorlása. Ezzel a fogalommal az elmúlt években egyre többször találkozhatunk, felbukkan nemcsak a boldogságkeresés, a pozitív pszichológia és a meditációval kapcsolatos hírekben, de hallhattunk róla a rákos betegek gyógyításával, a házimunka legyűrésével, de még a társkereséssel kapcsolatban is. 

De mi az ördögöt takar pontosan a tudatos jelenlét? Miért jó nekünk? Hogyan segíthet abban, hogy teljesebb életet éljünk? És mégis, hogyan érdemes elsajátítani? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettem dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológussal, családterapeutával, kutatóval, a Megélni a pillanatot - Mindfulness, a tudatos jelenlét pszichológiája című könyv szerzőjével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Régen tényleg minden jobb volt?

Sákovics Diana 2016. április 11., hétfő 18:28

Segítünk, hogy ne csessze el a hétköznapjait!

Sákovics Diana 2016. április 11., hétfő 11:24

Szeretne boldogabb hétköznapokat? Olyanokat, amikben nem arra vár, hogy végre elfogyjon a dolog, és lerogyjon a kanapéra, amiben nem a hétvége tartja önben a lelket, ahol nem egy átkozott taposómalom az élet? Számos olyan egyszerű trükk, olyan kézre eső life hack létezik az életben, amit bárki, bármikor alkalmazhat egy klasszabb napért. Ehhez pedig nincs szükség másra csak arra, hogy felismerjük, mitől lesz jobb az életünk, majd gyakoroljuk és tudatosan alkalmazzuk a megtanultakat.

shutterstock 219143941

Ebben személyesen segít most Sákovics Diana, a Dívány pszichológusa, ha velünk tart 2016. április 15-én, pénteken fél 7-kor az Angyalföldi József Attila Művelődési Központba, ahol idén 20. alkalommal kerül megrendezésre a Pszianpszis, vagyis a Budapesti Pszichológiai Napok. Mi ott leszünk, és fél7 és fél10 között megmutatjuk önnek például azt, mit tesz az agyával a multitasking, vagy hogyan programozhatja magát egyszerűen a pozitív gondolkodásra. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk, és már csak nyolc hely van, szóval írjon nekünk gyorsan a divanycoach@mail.index.hu címre. A tárgyban tüntesse fel life hack kifejezést, valamint küldje el nevét és elérhetőségét, és azt is, miért szeretne részt venni a műhelyen. A műhelyen való részvétel ingyenes, várjuk szeretettel. 

Perverzebbek vagyunk, mint hittük

Sákovics Diana 2016. április 10., vasárnap 12:35

Azt, hogy a szexben mi számít normálisnak vagy kórosnak, sokszor nagyon nehéz megmondani. Az ezzel kapcsolatos elképzeléseinket meghatározza az a történelmi kor, az a kulturális közeg, amiben élünk, a szűkebb környezetünk értékei, hozzáállása, ahogy meghatározzák személyes tapasztalataink is. Ami az egyik helyen, időben a többség számára a szexualitás természetes része, az máshol üldözött deviancia. Például bő száz évvel ezelőtt a csiklón át élvező nőt infantilisnak tartották, hatvan évvel korábban pedig a mentális betegségek diagnosztizálására használt kézikönyv, a DSM a szexuális devianciák között említette a homoszexualitást. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szégyent senki sem bírja hosszú távon elviselni

Juhász Dániel 2016. április 9., szombat 14:32

"Legszívesebben eltűnnék a föld színéről. Kimenekülnék a világból. Megszűnnék létezni". Ezek talán mind olyan gondolatok, amelyek sokunk fejében megfordultak már. A közös bennük az, hogy mindegyik mögött a szégyen érzése lakozik, amely az emberi lét legfájdalmasabb élményei közé tartozik. A szégyen pusztító hatást gyakorol lelkünkre, fenyegeti társas kapcsolatainkat és magunkról alkotott képünket is jelentős mértékben beárnyékolja. A szégyent képtelenség elviselni, ezért ösztönösen igyekszünk elkerülni élményét, de persze az a legjobb, ha képesek vagyunk megelőzni azt. A pszichológia segítségével jobban megérthetjük ezt a kínzó jelenségét és következményeit, ezáltal könnyebben megküzdhetünk vele.

shutterstock 295688654
Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért jár a második esély a Viszkisnek, és miért nem egy nemi erőszakoló úszóedzőnek?

Farkas Edina Lina 2016. április 8., péntek 13:33

A napokban kavart óriási botrányt, hogy 1962-ben a bíróság öt év szabadságvesztésre ítélte csoportosan elkövetett nemi erőszak bűntettéért a hazai úszósport egyik sikeralakját, Kiss László úszóedzőt, a Magyar Úszóválogatott szövetségi kapitányát. Kiss másodfokon végül három évet kapott, de csak húsz hónapot töltött le büntetéséből. A férfi karrierje a történtek után töretlenül folytatódott, évtizedek óta fiatal sportolók generációival foglalkozott pedagógusként, úszókapitányként - annak ellenére is, hogy megállapított tény: szexuális bűnelkövetésben különösen magas a visszaesés veszélye.

A pár napja kirobbant botrányban nem is az a legmegdöbbentőbb, hogy Kiss a múltjában ilyen titkot rejtegetett (hiszen a szó klasszikus értelmében nem volt mit "rejtegetni", annak idején az újságok is beszámoltak az esetről), vagy hogy ez szakmai körökben köztudott volt róla, és ebben senki sem talált kivetnivalót, hanem az, hogy épp ezek fényében hogyan dolgozhatott évtizedeken át egy szexuális bűnelkövető továbbra is hatalmi pozícióban gyerekekkel és fiatal felnőttekkel.

Cikkünk azoknak szól, akik azon értetlenkednek, mi értelme volt ezt az ügyet 50 évvel később "felhánytorgatni", ha egyszer Kiss már "leülte a büntetését, járt neki az újabb esély!". Ezzel párhuzamosan az is nagyon tanulságos, ahogyan a közvéleményben beindult az azonnali bagatellizálás, áldozathibáztatás az egykori áldozattal szemben. A témával kapcsolatban Dr. Gyurkó Szilviát (Eszter Alapítvány) és Tóth Györgyit, a NANE Egyesület munkatársát kérdeztük.

shutterstock 300645185
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

Jól néznek ki a barátai? Ez önről is sokat elárul.

Sákovics Diana 2016. április 7., csütörtök 21:27

Bár a mondás szerint az ellentétek vonzzák egymást, a pszichológiai kutatások szerint ennek éppen a fordítottja igaz. Általában vonzóbbnak találjuk azokat az embereket, akik külsőre, személyiségükben, érdeklődésükben és hiedelmeikben hozzánk hasonlóak. Ez pedig nemcsak a pár-, de a barátválasztásban is befolyásol minket. Ráadásul nem is kicsit. Egy nemrég végzett vizsgálat szerint például legközelebbi barátainkhoz genetikailag is annyira hasonlítunk, hogy akár rokonok is lehetnénk. De vajon mi történik akkor, ha egy rakás vadidegen ember között kell megtalálnunk a helyünket? Mi alapján választunk magunknak csoporttársakat ilyenkor? 

shutterstock 259613912
Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért nem tudom, hogy függő vagyok?

Marjai Kamilla 2016. április 6., szerda 18:18

Annak a pillanatnak súlya van, amikor valakinek először hagyja el a száját az a két szó: függő vagyok. Azon túl, hogy egy ilyen mondatnak talán drámai hangzása van, sok mindent jelenthet. Jelentheti a személyes mélypont átélését és a változtatás szándékának megfogalmazódását. Jelenthet egy új identitást, mely feladatokat, de a korlátokkal együtt lehetőségeket is kijelöl a jövő tervezésére nézvést. Jelentheti a betegségbelátás kialakulását, egy krónikus betegség fennállásának jóváhagyását. És jelentheti a felépülés napról napra történő megerősítését is annak tudatosítása, hogy mivel is áll szemben egy szenvedélybeteg. Mégis miért van ekkora jelentősége a felismerésnek? És miért olyan nehéz eljutni ehhez a kétszavas tőmondathoz?

shutterstock 114721051
Távolról sincs vége, olvasson még »

7 pszicho life hack egy klasszabb napért

Sákovics Diana 2016. április 5., kedd 20:47

“Olyan, mintha nem is élne igazán. Átlagosan napi tíz-tizenkét órát tölt a multinál, aztán hazajön lerogy a kanapéra, eszik, bámulja a tévét és nyomkodja a gépét meg a telefonját. Azt mondja, hogy tiszta stressz, hogy tele a feje a munkával, nem akar rá gondolkodni, és semmihez sincs kedve. Amikor már nem bírja nyitva tartani a szemét, elájul és másnap kezdődik elölről az egész” – panaszkodik olvasónk kétségbeesetten. Aggódik és sajnálja barátját, szeretné, ha jól lenne, ha boldog lenne, de a srác szerint ez majd akkor jön el, ha rendeződnek a dolgai a cégnél. És ezzel máris csapdába csalta magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem véletlenül kell olyan férfi, aki az apánkra üt

S-W. Zsó 2016. április 4., hétfő 20:29

Lépten-nyomon azt hallom, hogy édesapám fiatalabb kiadásához mentem feleségül, amivel egyébként teljesen tisztában vagyok (és semmi bajom nincs vele), de azt is tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. A gyerekkori tapasztalatoktól függően egyeseknek elszomorító, mások számára izgalmas a felismerés, hogy partnerük szinte egy az egyben az anyjuk vagy apjuk – akár külső, akár belső tulajdonságokról van szó. A szexuális imprinting szerint tehát a fájó emlékek ellenére is belemegyünk egy olyan párkapcsolatba, ahol a másik fél a szülőre emlékeztet. Ha kíváncsi a miértekre, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A depresszió több mint mentális zavar: az egész szervezetet érinti

Sákovics Diana 2016. április 3., vasárnap 12:23

Tudjuk, hogy a depresszió egyike a leggyakoribb mentális zavaroknak, de ennek ellenére sokszor nem betegségként, hanem gyengeségként, hisztiként tekintenek rá. Pedig a korábbi kutatásokból kiderült, hogy a depresszió együttjár különböző testi betegségek, így a rák, kardiovaszkuláris megbetegedések magasabb kockázatával, és a depresszióban szenvedők gyakran rövidebb ideig is élnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vége a kapcsolatnak – Most hogyan tovább?

Steiner Kristóf 2016. április 2., szombat 21:36

„Ő vissza akar kapni, de én nem bízom benne.” „Vissza akarok menni hozzá, de nem bízom magamban." „Olyan magányos vagyok egyedül, és tudom, hogy ő is az nélkülem.” „Mi lesz velem, ha elkezd másokkal randizni?”„Soha többé nem akarom látni”, „Megírjam neki, hogy hiányzik?” – néhány a klasszikus „szakítás utáni” állapotot jellemző gondolatsorból, melyek bármilyen paradox viszonyban állnak is egymással, rendszerint egy és ugyanaz az ember végigmegy az összes f(r)ázison.

shutterstock 135195434
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a különbség a nárcizmus és a magas önbecsülés között

Brownie 2016. március 31., csütörtök 21:38

Számtalanszor írtunk már arról, hogy mi minden jellemző a narcisztikus, saját maguk iránt szélsőségesen érdeklődő egoista személyekre, akiket könnyen össze is téveszthetnénk a magas önbecsüléssel rendelkező emberekkel, hiszen a pszichológiában és a populáris kultúrában is elterjedt az a hiedelem, hogy a nárcizmus a túlzott önbecsülés egy formája. Egy új pszichológiai tanulmány azonban rávilágít a két tulajdonság közötti lényeges különbségre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így cseszi el a negatív gondolkodás a hétköznapjainkat

Sebők Franciska 2016. március 31., csütörtök 08:44

Gondolja végig egy tipikus napját: miken bosszankodik? Milyen jelzőkkel illeti magát? Tényleg azért lett rossz kedve, mert valaki nem köszönt önre, esetleg “csúnyán nézett”? Mi fájt ezekben a helyzetekben? Milyen gondolatok jutottak eszébe elsőként? Gyakran nem a konkrét történések, hanem azok értelmezése miatt érezzük rosszul magunkat. Hiedelmeink, automatikus gondolataink nagyban befolyásolják életünket. Most összeszedem, melyek lehetnek a legtipikusabb gondolkozási hibák, melyek befolyásolják mindennapjainkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aki sok pornót néz egyenlőbbnek tekinti a nőket

Sákovics Diana 2016. március 29., kedd 20:43

A pornó a nőgyűlölet legegyértelműbb, legtömörebb, legélesebb kifejezési formája, hímsoviniszta műfaj, ami a nők megalázására, kiszolgáltatottságára, tárgyiasítására és kizárólag a férfiak élvezetére és hatalmára épít. Legalábbis ez a radikális feminista nézet, és persze ebből egyenesen következik az is, hogy az a férfi, aki szereti a pornót, inkább hisz a férfi felsőbbrendűségben, és inkább lenézi, lekezeli a nőket, mint pornóabsztinens társai. De vajon valóban így van? Egy friss kutatás szerint egyáltalán nem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nassolás elkerülhető, ha ismeri hogyan működik az agya

Sákovics Diana 2016. március 28., hétfő 18:11

Jó lenne egészségesebben étkezni. Jó lenne kevesebbet nassolni, nem elcsábulni arra a sütire, pizzára, plusz adag sült krumplira. De mit lehet tenni, amikor ezekre vágyunk? Amikor befészkeli magát a gondolat a fejünkbe, amikor annyira akarjuk azt az ételt, amikor magával ragad a sóvárgás? Egyszerű: aki erős, akinek van akarata ellenáll, elnyomja a vágyat. Igaz? Hát, nem az. 

Az akaraterő csodás dolog, de arra pont nem alkalmas, hogy segítségével gondolatokat zárjunk ki az agyunkból. A sóvárgás nem fog attól csökkenni, ha azt mantrázzuk, hogy nem ehetünk csokit, sőt valójában ennek éppen az ellenkezője történik. Ráadásul a sóvárgás olyan energiával képes elborítani az agyat, mintha alapvető testi szükséglet állna mögötte, pedig erről szó sincs. Annak, hogy miért vágyunk különböző ételekre, rengeteg oka lehet, a múltbéli tapasztalatainktól kezdve a megküzdési stratégiáinkon és a az aktuális érzelmeinken keresztül egészen a külső környezeti hatásokig. Ez azonban nem azt jelenti, hogy teljesen ki lennénk szolgáltatva ezeknek a hatásoknak. Léteznek eszközök, melyekkel hatékonyan kezelhetjük a sóvárgást. Ehhez pedig elsősorban arra van szükség, hogy megtanuljuk, hogyan működik az elménk. 

shutterstock 309730286
Távolról sincs vége, olvasson még »

A borderline-osok agyának nehezebb az empátia

Sákovics Diana 2016. március 27., vasárnap 23:39

A borderline személyiségzavarban általában az érzelmi, a viselkedéses és a szociális működés is problémás. Ez az egyik legnehezebb és legbonyolultabb személyiségzavar, ami az identitástól az önkontrollon át a viselkedésig és a hangulatig mindenre hatással van, legfontosabb jellemzője pedig az instabilitás, változékonyság, és kaotikusság. Egy borderlineos embernek a jó baráti és romantikus kapcsolatok fenntartása nehézséget okoz, nem véletlen, hogy rettentően nehéz együtt élni velük. De vajon miért? Egy friss kutatás most ennek járt utána. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

“Csak elment mellettem, és megmarkolta a mellem.”

Sákovics Diana 2016. március 26., szombat 14:14

Épp a vasútállomás felé gyalogoltam a csendes kertvárosban, napsütéses délután volt, vígan szólt a rockabilly a fülembe. Egy nagy darab srác jött szembe, lehetett vagy huszonöt, nem nagyon nézett rám, az utat meg az eget kémlelte. Amikor egymás mellé értünk hirtelen kinyúlt, és megmarkolta a mellem. Aztán sétált tovább. Ennyi. Egy pillanat volt az egész. Én dühösen lekaptam a fülhallgatót, és ordítottam utána, hogy mit képzel, hogy menjen a fenébe, hogy normális-e. Hátra se nézett. 

Ez az eset lehet, hogy furcsa, de semmiképpen sem egyedi. Az elmúlt néhány napban a Tumblren számos lány írta meg a saját történetét arról, hogyan zaklatták, bántalmazták vagy alázták meg az utcán, a járműveken, a közintézményekben. A sztorikban akad nő, akit a villamoson fogdostak, akinek a szoknyája alá nyúltak, aki mellett maszturbáltak, akit futás közben meztelen férfi üldözött. Rengeteg kemény történet, a 444-en el is olvashatja ezeket. 

De tényleg olyan kemény sztorik lennének ezek? A kommentelők közül nem mindenki gondolja így. 

shutterstock 387152401 (1)
Távolról sincs vége, olvasson még »

Steiner Kristóf nyílt levele egy vélt vagy valós válás margójára

Steiner Kristóf 2016. március 26., szombat 10:31

Kedves barátok, kollégák, ismerősök, olvasóim, és mindenki, aki egyszerűen csak kíváncsi.

Ma reggel arra ébredtem, hogy a házasságom véget ért – legalább is erről tanúskodik több tucat újságcikk, amelyek egy napilapra hivatkozva vettek át félinformációkat, hangzatos szófordulatokat, üres frázisokat. „Kapcsolatuk sosem volt felhőtlen” – írják, de mégis: kinek a kapcsolata felhőtlen egy évtizeden át? „Kimondták a válást” – írják arra hivatkozva, hogy nem cáfoltam meg a pletykát. „Izraeli szerelme miatt feladta az életét Budapesten” – teszik kizárólagossá a költözésem, még akkor is, ha naponta számolok be arról, mennyi minden köt a Közel-Kelethez, Izraelhez. Nagyon sok minden más a házasságomon kívül, hisz – bár „logisztikailag” valóban a férjem állampolgárságának köszönhetem, hogy Tel Avivban telepedtem le –, valójában azért vagyok itt, mert megérint és inspirál a kabbalista spiritualitás, békés tettrekészségre, valódi megoldások keresésére ösztönöz az ember és ember, hitrendszer és hitrendszer közötti konfliktusok elmérgesedése. És elsősorban azért, mert otthon érzem magam, önmagam lehetek, és álmodni sem tudnék magamnak igazabb közeget és jobb barátokat. 

A költözésnél tehát sokkal jobban foglalkoztat, hogy belül merre tartok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szőke nők buták? Francokat!

Sákovics Diana 2016. március 24., csütörtök 18:44

Két szőke nő beszélget: 

- Képzeld idén a karácsony pont pénteki napra esik!  

- De remélem nem tizenharmadikára…

Amikor először találkozunk valakivel, néhány másodperc alatt benyomások tucatjait alakítjuk ki róla. Szemszínből következtetünk a dominanciára, az öltözetből a magabiztosságra, arcberendezésből az intelligenciára. Ránézésre hajlamosak vagyunk képet formálni arról, vajon milyen ember a másik, hogy élhet, hogyan viszonyul hozzánk. A benyomás-kialakítás képessége már korán, gyerekkorunkban megjelenik, majd idővel egyre alaposabb, egyre mélyebb következtetéseket vonunk le a másikról. Ehhez azonban nem csak a saját, személyes tapasztalatainkat használjuk, de azokat a hiedelmeket, sztereotípiákat is, amiket szűkebb és tágabb környezetünktől kapunk. A sztereotípiák hasznosak: segítenek gyorsan és könnyebben eligazodni a ránk zúduló információtömegben, de eközben egyszerűsítik, és ezzel torzítják is valóságot. 

A benyomás-kialakításnál is előszeretettel használt, társadalmilag mélyen beágyazott és lelkesen hangoztatott sztereotípia az, hogy a szőke nők buták. Vagy finomabban: kevésbé intelligensek az átlagnál. De vajon van ennek az elképzelésnek bármilyen alapja? Nyilván nincs. És most már hivatalosan sincs. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés