Egymás mellett a világban, közös magányban

A magány kegyetlen dolog. Nemcsak belül mar és kínoz, de hosszú távon a testünket, az egészségünket is felemészti. De mit jelent a magány? Egyedüllétet? Aligha. A magány szubjektív érzés, amit akár a tömött metrótól kezdve a családi ünnepeken át a partnerünk mellett a kanapén ülve is megélhetünk. A magány tehát nemcsak akkor tör ránk, amikor egyedül vagyunk, a magányon többen is osztozhatunk – a magány lehet közös.  

Április 17-19. között az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban 19. alkalommal rendezik meg Európa legnagyobb, kizárólag diákok és pályakezdő fiatalok által szervezett tudományos-kulturális rendezvényét, a Pszinapszist, avagy – ahogy Mérő László, matematikus, publicista, pszichológus fogalmaz – a pszichológia ünnepét. Lesznek előadások, műhelyek, kultúrprogramok, lesz szó párkapcsolatokról, evési zavarokról, szexről és szerhasználatról, álmokról és vámpírokról, hipnózisról, táncról és kutyákról, és még rengeteg klassz és érdekes dologról a magányunk, a közös magányunk tükrében. 

Mi itt a Díványon ezt a hetünket a rendezvénynek szenteljük, olvashat majd interjúkat, érdekességeket, kitölthet pszichológiai tesztet és kvízt, a hétvégén pedig a Pszinapszison leszünk, közvetítünk, amiről csak tudunk, persze a saját élményeket és tapasztalatokat nem pótolhatjuk. Látogasson el a rendezvényre, ha éppen ráér, a konkrét programokról itt tájékozódhat

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra