Szeretőjére cserélte a férjét? Rossz hírünk van.

Az ember él egy kapcsolatban, hűtlen lesz, lelép, majd járni kezd új partnerével. Nem egy extra sztori, szappanoperát például teljesen felesleges lenne rá építeni. De vajon azok a kapcsolatok, amelyek hűtlenséggel indultak, ugyanolyan boldoggá tehetik az embert, mint a tiszta lappal indított viszonyok? Nyilván esete válogatja, de egy friss kutatás szerint erre a kérdésre az emberek általában nemmel válaszolnak. 

shutterstock 172922177

A Journal of Research in Personality októberi számában megjelent tanulmány szerint legalábbis azok az emberek, akik egy új partner miatt hagyták el a párjukat, kevésbé elkötelezettek és kevésbé elégedettek új viszonyukban, mint szingliségből indult társaik. Ráadásul a kapcsolatból kapcsolatba ugrók társaiknál jóval nagyobb figyelmet szentelnek más partneralternatíváknak és hajlamosabbak az újabb hűtlenségre is. A két nyomonkövetéses vizsgálatból tehát az látszik, hogy nem feltétlenül lesz az ember boldogabb, ha párja helyett a szeretőjét választja. 

Ezek az eredmények egyébként éppen egybevágnak azokkal a korábbi kutatási eredményekkel, amik bebizonyították, hogy az, aki egyszer félrelép, jóval nagyobb eséllyel teszi ezt meg legközelebb is. Arra, hogy pontosan miért van ez így, nincs egyértelmű válasz, a félrelépés jelenségére ugyanis számos lehetséges elmélet létezik – itt olvashat is róluk alaposabban. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek