KEDVENCEK

Esküvői bakik: Ne a combfixhez válaszd a ruhát!

2010. május 3., hétfő 05:52

combEgy esküvő megszervezése olyan, mint maga a menyasszonyi ruha: amikor először ráadják a lányra, még csak egy zsák, a próbák során nyeri el végső formáját, majd megkapja a gyöngyöket, szalagokat.

Esküvői szakértőnk azt hangsúlyozza, hogy először a vágyainkkal legyünk tisztában, és utána ráérünk a részleteket kidolgozni.

Esküvői mesterkurzus 9. rész

Az előző részben az álomesküvők nem várt költségeire tért ki esküvői szakértőnk.

Amikor egy ifjú párral beszélgettem, egyszer csak azon kaptam magam, hogy már lassan fél órája elmélkedünk a meghívóról, hogy ők pontosan milyet is szeretnének. Aztán megkérdeztem tőlük, tudják-e, hány darabra is van szükségük, ők pedig kicsit szégyenlős mosolygás kíséretében jöttek rá, hogy körülbelül tizenötre.

A székmasni színe nem a legfontosabb

Kis létszámú esküvőt terveztek, és amúgy is eleve kevesebb, mint a meghívottak felére kell számolni ennél a tételnél. Mégis, a meghívó és székmasni színe volt az, ami leginkább lekötötte a gondolataikat, sőt, kicsit össze is kaptak rajta. Eközben azt láttam, hogy az esküvő egésze, hangulata, ha szabad itt ezt a szót használni: üzenete még nem állt össze a fejükben, nem tudták, elegánsat szeretnének vagy családiasat, bulizósat vagy konzervatívan visszafogottat.

Ilyenkor az a hasonlat jut eszembe, hogy az egész esküvő megszervezésének is úgy kell, vagy kellene alakulnia, ahogy egy menyasszonyi ruha készül: amikor először ráadják a lányra, még tulajdonképpen egy zsák, aminek csak az anyaga és a körülbelüli fazonja tudható, aztán lassan, a próbák során kezdi elnyerni végső formáját, majd a vége felé kerülnek rá a gyöngyök, szalagok, különleges megoldások.

Való igaz, hogy bármilyen kis részlet kidolgozatlansága úgy a ruhán, mind az esküvőn alaposan elronthatja az összképet, mégsem célszerű felvonulni egy tervezőhöz egy marék kristállyal, hogy ehhez szeretnék valami szépet.

Araakadémia tanács

Próbáld meg elképzelni az egész esküvőt magad elé! Próbáld megérezni, milyen hangulatot szeretnél! Ha le tudod fordítani ezeket a képeket valóságos szolgáltatásokra, vagyis könnyen találsz olyan megoldásokat, amit szívesen igénybeveszel, láss neki egyedül, de ha bizonytalankodsz, jobban teszed, ha profira bízod magad. Először nehezen hiszik el nekem a lányok, de aztán kis beszélgetés után rájönnek, igaz az, hogy szervezővel jobban járnak nem csak kényelmi, hanem költségszempontból is. Hiszen nem ismerheted a piacot, nem tudhatod, ár-érték arányban hol juthatsz a legjobbhoz. Neki pedig ez a szakmája.

szerzőnk esküvői tanácsadó.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.03 10:05:18LaMemoire.hu

  Nagyon fontos, hogy már a szervezés elején tisztában legyen az ifjú pár azzal, hogy számukra mi a fontos az esküvőjükkel kapcsolatban, és mi nem az.
  Mindenkinek van fontossági sorrendje. Ez alapján érdemes ésszerűen összeállítani a szolgáltatók listáját. Mi az, amire kicsit többet szánnak, és mik azok a dolgok, amin lehet egy kicsit spórolni.

  Van, akinek a ruha, van a kinek a helyszín, és van, akinek az emlékek megőrzése a legfontosabb. A sorrend sokszor változik az esküvő után...


  D. Nagy Kriszta

 • 2010.05.03 10:23:24VCsaba

  Hát igen... és azt is jó észben tartani, hogy a tartalom fontosabb a körítésnél. Lehet bármennyi cicoma, díszítés az esküvőn, ha közben nem ügyelünk a tartalmi elemekre!
  Tavaly fotóztunk egy párt, ők az esküvő előtti néhány napon egy wellness szállodában pihentek és nem voltak hajlandók még a mobiltelefont sem bekapcsolni, Nos, ők annyira nem törődtek azzal, hogy van e díszítés a székeken, ezt inkább rábízták a szervezőkre. Láss csodát, kiváló hangulatban, vidáman, zajlott az - egyébként igen elegáns - esküvő.

 • 2010.05.03 19:12:13miso_frames

  Magától tényleg nem lesz senki sem tisztában a kínálattal, hogy mit akarjon és mit ne. Például, szerintem nagyon megdobja az esküvőt, ha van benne valami egyedi és személyes program a lagzin. Például olyan animációs filmet, ami az ifjú pár fényképeiből készült levetíteni a násznépnek. Persze igényes munkára gondolunk, nem képvetítésre. Ilyent csinálhat bárki, akinek van türelme, és ért a programokhoz kicsit, mert tényleg nagyobb sikere van, mint mondjuk a tortának! - MISO frames

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta