Esküvő: fogjátok meg a székszalagot, az beindítja a fantáziát

Karina vesszőparipája a természetesség volt az esküvői dekorációját illetően. Az ültetésnél nem ültetőkártyákra írtuk a neveket, hanem szőlőlevélre. Hajdíszéül se strasszkövet, vagy tüllrózsát választott, hanem orchideafejet. Bármilyen extrém dekoráció megvalósítható. Tippek és árak. Esküvői SOS. 5. rész.

1. rész: Trükkök a helyszínen

2. rész: Megaláztak a kölcsönzőben

3. rész: Fátyolban a romkocsma pultjánál: a fotós kiválasztása

4. rész: Bikicsunáj vagy menő dj

Legyen szó kiállítóteremről, kilátóról, egy tanyáról, vagy egy hagyományos étteremről, a stílusos dekoráció tudja megadni azt, amitől esküvői helyszínné válhatnak.

Fotó: Peter Kemmer
Fotó: Peter Kemmer

Ajánlások alapján, vagy az internetről biztosan találtok olyan dekoratőrt, akire rá meritek bízni a feladatot, és olyanra díszíti az esküvőtök helyszínét, amilyet megálmodtatok.

A szalag beindítja a fantáziát

Egy profi dekoros az első személyes találkozón mutat nektek képeket az elmúlt évek munkáiból. Jobb esetben már dolgozott a ti helyszíneteken, de ha nem, az se baj. Ha tehetitek, fogjátok a kezetekbe a székszalagokat, mert ez általában beindítja a párok fantáziáját színvilág és anyag tekintetében.

A következő találkozót érdemes már magán az esküvői helyszínen tartani, hogy konkrétabban beszéljetek a dekorációról, asztalok elrendezéséről, a terem berendezéséről.

A kasírtól a  boldogságkapuig: dekor zsargon

Hál' isten a virágok neveivel nem, de egy pár szakzsargonnal tisztában kell lennetek, amikor az esküvői dekorációról beszéltek.

- asztalközép dekoráció, kasír (asztalszoknya)

- fényfüggöny (izzósor tetillel eltakarva, általában a főasztal mögött)

- székselyem (szabott székszoknya)

- átvető (asztali futó)

- kitűző (vőlegénynek, tanúknak virágkitűző)

- boldogságkapu ( virágkapu, szabadtéri szertartásnál használatos. Ha a pár átbújik alatta, boldog lesz az életük)

Ha tudjátok a létszámot, akkor megvan, hány asztal kell, hány asztalközép-dekoráció.

Karina vesszőparipája a természetesség volt az esküvői dekorációját illetően. Az ültetésnél nem ültetőkártyákra írtuk a neveket, hanem szőlőlevélre. Hajdíszéül se strasszkövet, vagy tüllrózsát választott, hanem orchideafejet.

Menyasszonyi csokrot tízezerért

Mindennek az alapja a virág, ami olykor csillagászati áron kapható csak. Kitti szeptemberben akart tulipáncsokrot, ilyenkor csak Hollandiából lehet rendelni, 2000-ért szálját, így 30.000 Ft lett a csokra. Nem csoda, hogy a dobócsokrát már a jóval olcsóbb magyar rózsából köttette.

Egy átlagos menyasszonyi csokor is 10-15.000 Ft között mozog, amit a legtöbb pár először sokall, de ilyenkor arra kell gondolnotok, hogy olyan tartósnak kell lennie, hogy a délelőtti fotózástól, a délutáni szertartáson át és az azt követő csokordobásig makulátlan állapotú legyen.

Vintage sátor és antik szódásüveg

"Csak élővirágot ne, és nem szeretnénk kötött asztaldíszeket se"- mondta Nelly és Bence. Dekorosunk egy igazi vintage sátrat varázsolt nekik. Szárított levendula csokraikat különböző méretű és formájú fagyertyatartók díszítették. Mivel a székselyem se illet hozzájuk, az angol-szász esküvőkön népszerű fémvázas bankett széket béreltük nekik. Az antik szódásüveget a cateringes cég hozta a terítéshez, de dekorelemnek se volt utolsó.

Sokszor szervezünk úgynevezett tematikus esküvőket. Tavaly egy vitorlás pár kérte, hogy próbáljunk becsempészni valamilyen tengeri hangulatot az esküvőjükbe, mert szinte az egész násznép vitorlázik. Dekorosunk kapva kapott az alkalmon és fehér-türkizre varázsolta a termet. Az asztaldíszek világítótoronyba voltak helyezve, viharlámpásokkal kiegészítve, még az ültetésnél a neveket is kis hajtogatott csónakokra írtuk. Kata és Gábor esküvőjén a násznép biztos, hogy - a jó kaján és zenén kívül- az egyedi dekorra is emlékezni fog.

Tuják a málló vakolatnál

A héliumos lufidekor itt, a fővárosban nem cseng valami jól, de meglepődve tapasztaltuk, hogy ha csak módjával van elhelyezve egy-két ízléses, metálfényű luficsokor, akkor igenis feldobja a helyszínt. Ha vannak gyerekek az esküvőn, biztos, hogy hálásak érte.

Magyar viszonylatban nem ritka, hogy egy esküvői helyszín például egy gyönyörű villa, de nem minden négyzetméterével szeretne a pár dicsekedni. Balázsék hatalmas, kaspós tujákat béreltek, hogy fotóikon még véletlenül se látszódjanak az épület helyenként málló falai. Ezt leszámítva maga a villa, ahol a vacsora volt, fantasztikus, plusz fénytechnikával bevilágíttatták, hogy este is gyönyörködhessenek benne.

Szállítás-bontás, kétszer oda-vissza. A dekor költségbe ez vagy már eleve bele van kalkulálva, vagy mindig a végén még hozzájön. Sőt azt is tisztázni kell a helyszínnel, hogy mikor mehet a stáb bontani. Lesz-e ott valaki hajnalban, vagy csak másnap délelőtt.

Vőfély, vagy ceremóniamester?- a jövő heti cikkünk erről szól.

Révész Anna és Seybold Anett esküvőszervezők

www.allyouneed.hu

Oszd meg másokkal is!
Mustra