Tudatos arctisztítás: újdonságok, amelyek nemcsak a bőrhöz, de a környezethez is kíméletesek

noah-buscher-eCJiD00AJqs-unsplash

A tisztaság fél egészség, és ez a bőrünkre is igaz! A helyes bőrápolási rutin alapja a megfelelő tisztítás. Ez az a lépés, ami nemcsak azért fontos, hogy megtisztítsuk a bőrt, hanem mert ezzel egyben elő is készítjük a továbbiakra: gondoskodunk róla, hogy az arcápolási rutinunk későbbi szereplői megfelelően felszívódjanak és kifejtsék hatásukat. Teszteltük az Yves Rocher környezettudatos arctisztító újdonságait, a Pure Algue termékcsaládot, és ezzel a tudatos bőrápolás egy új szintjét ismertük meg.

A bőrünk számtalan negatív környezeti hatásnak van kitéve, és ezen a koronavírus-járvány, így pedig a home office időszaka sem változtatott, hiszen otthon is ugyanazok a folyamatok játszódnak le a bőrben, mint máshol. Ha nem távolítjuk el róla rendszeresen a koszt, a sminket, valamint az elhalt hámsejteket, azok eltömíthetik a pórusokat, megbonthatják a bőr természetes védőrétegét, egyenetlenné és fakóvá tehetik az összképet, ezzel pedig hozzájárulhatnak a bőr idő előtti öregedéséhez.

Tehát az arctisztítás a tudatos bőrápolás legfontosabb lépése, amit naponta legalább egyszer, esténként ajánlott elvégezni.

Mi ezúttal arra voltunk kíváncsiak, ilyen téren hogy teljesítenek az Yves Rocher újdonságai: mindennapos bevetésen teszteltük a kifejezetten vízhiányos bőrre kifejlesztett Pure Algue termékcsalád tagjait.

Oxigénlöket a bőrnek

Az Yves Rocher mindig is a természetből merítette az inspirációt, és ez a Pure Algue termékcsalád esetében sem volt másként. A kellemes türkizkék csomagolás és a kozmetikumok friss illata eszünkbe juttathatja az óceánokat: a formula egy mikroalga, a Tetraselmis felhasználásával készült.

Ez egy rendkívüli tulajdonságokkal rendelkező növény, ami az óceán tetején úszva, a víz és a levegő között elhelyezkedve különösen hatékony fotoszintézisre képes, ezért a mikroalga egy igazi oxigénlöket a bőrnek: oxigenizáló és antioxidáló tulajdonságokkal is rendelkezik, ezáltal segít felvértezni a bőrt a káros környezeti hatásokkal szemben.

Magas hatékonyság környezettudatosan

Ami a formulát illeti, az nemcsak a bőr pH-ját tartja tiszteletben, hanem a környezettel is kíméletes! Az összetevők 99 százaléka természetes eredetű és biológiailag lebomló,

az előállításhoz szükséges Tetraselmis mikroalgát pedig fenntartható módon termesztik Bretagne partjainál.

A csomagolás is környezettudatos: minden Yves Rocher termék 100 százalékban újrahasznosított és újrahasznosítható műanyagban kerül forgalomba, így az általunk tesztelt termékek is.

A tubusos és pumpás kiszerelések pedig lehetővé teszik, hogy ne kelljen belenyúlnunk a krémekbe, így minden tiszta és higiénikus marad.

Megtalálni a tutit

Ahogy már említettük, ezek a termékek a kiszáradásra és feszülésre hajlamos normál vagy kombinált bőrre ajánlottak, és a lemosók palettája igazán sokféle.

A Pure Algue családban helyet kapott micellás víz, 3 az 1-ben sminkeltávolító, arctisztító zselé, habos arclemosó, zselés arcradír, valamint hidratáló maszk is – igaz a hidratáló maszk nem a lemosók kategóriájába tartozik, ugyanakkor kifejezetten frissítően hat a bőrre.

Természetesen mindegyik típusú lemosónak megvan a maga funkciója, és örömmel konstatáltuk, hogy akár dupla lemosáshoz szükséges párosokat is össze lehet belőlük állítani.

Mi az a dupla lemosás?

A dupla lemosás – mint ahogy azt a neve is sugallja – két lemosó használatát jelenti egymás után. A bőrápolásban kevésbé jártasak elsőre talán úri huncutságnak hihetik, de nem véletlenül válik ez a módszer egyre ismertebbé.

Az első lemosáskor a smink eltávolítására fókuszálunk, a második körben pedig a bőr kíméletes tisztítására, illetve az első lemosó maradékainak az eltávolítására. A dupla lemosás első lépése lehet például a micellás víz vagy a 3 az 1-ben sminkeltávolító, a második pedig a vízzel tökéletesen leöblíthető habos arclemosó, vagy az arctisztító zselé. Mindennapi sminkelés esetén érdemes két terméket is választani, és kipróbálnia ezt a módszert.

Friss és élettel teli bőr pillanatok alatt

A termékeket több napon át teszteltük sminkelt és natúr bőrön egyaránt, és a tesztidőszak nem terhelte meg az arcbőrünket, pedig naponta többször is használtuk a lemosókat. Kíméletességből jeles!

Pure Algue 2 az 1-ben sminkeltávolító micellás víz

Ez a micellás víz nagyon erős felütéssel indított, ugyanis még a tartósságukról híres sötét matt rúzsok sem fogtak ki rajta! Alapozó, szempillaspirál, szemöldökzselé és matt rúzs: mindent képes volt elsőre nyom nélkül eltüntetni, méghozzá dörzsölés nélkül. A használata után nem feszül a bőr, hanem kellemesen friss és hidratált lesz, és nem hagy ragacsos, fényes nyomot maga után. Az illata sokáig megmarad a bőrön, amivel szintén hozzáad a frissesség érzéséhez.

3 az 1-ben sminkeltávolító tengeri algával

A mikrocseppekből álló zselés textúra a tenyerünkben egy kis víz és dörzsölés hatására fél másodperc alatt alakult át könnyed habbá. A hab jól terül az arcon, de nem folyik le, ezért könnyű volt vele dolgozni és leszedni az aznapi sminkünket. Mondhatni az olajos lemosók hatékonyságával rendelkezik, de azoknál jóval kíméletesebb: nem tömíti el a pórusokat, nincs fullasztó érzés, szinte érezni lehet, ahogy fellélegzik az arcunk a használata után.

Zselés arcradír

A hámlasztó szemcséi kellően finomak, így kíméletes a bőrhöz, mégis alaposan tisztít, és könnyen lemosható. Nagy előnye, hogy a szemcsék nem ragadnak bele az ember szemöldökébe vagy a hajvonalhoz, így nem okoz kellemetlen meglepetéseket használat után.

Heti 1-2 alkalommal is segíthet a bőr megújulásában:

az elhalt hámsejtek eltávolításával a bőr friss, üde, ragyogó és élettel teli lesz.

Oxigenizáló habos arclemosó tengeri algával

A pumpás flakon folyékony, vizes állagú lemosót rejt, ami a tapasztalataink alapján annyira jól habzik, hogy szintén nagyon hosszú időre elég lehet. Könnyű és gyors a használata, így akár a lehető legrövidebb idő alatt is végezhetünk az arcápolási rutinunkkal.

Ultrafriss arctisztító zselé

Az arctisztító zselé tökéletes zselés állagának köszönhetően nem vándorol el egy óvatlan pillanatban az ember tenyeréről a mosdókagylóra, hanem a helyén marad, és teszi a dolgát; kevés is elég belőle, valamint hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket.

Oxigénes hidratáló maszk

Az arcmaszk az arcradírhoz hasonlóan ez is extra löketet adhat a bőrnek, ha heti 1-2 alkalommal használjuk. Kézzel vagy ecsettel kell felvinni az arcra, a nyakra és a dekoltázsra, majd negyedóra után langyos vízzel leöblíteni. Mélyen hidratál, ezért tartósan felfrissíti a bőrt: napokra elfelejtettük a használata után a húzódó bőr érzését.

Az Yves Rocher bebizonyította, hogy a problémáinkra a természetben is kereshetjük a megoldást: a mikroalga inspirálta Pure Algue termékcsalád minden egyes tagja felüdülés a vízhiányos, fakó bőrnek, legyen az normál vagy kombinált. Mi már néhány nap után frissnek és üdének éreztük az arcunkat, pedig egy jó arcápolási rutin hatásai sokszor csak hetek elteltével válnak láthatóvá és érezhetővé – és a legjobb, hogy mindez környezettudatos módon történik.

A cikket a Brand & Content készítette az Yves Rocher megbízásából, nem a Dívány szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra