ANGYAL

Foltok helyett mesefigurák

2010. július 22., csütörtök 16:00

A Vanish-nek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak köszönhetően mesefigurák díszítik majd három budapesti és négy vidéki gyermekkórház falait. A Fessen mosolyt az arcokra! program során az intézményi várók, laborok, vizsgálók falfelületeire festenek színes mesefigurákat a szeretetszolgálat önkéntesei.

Júliusban és augusztusban három budapesti és négy vidéki gyermekkórház szépül meg a Vanish segítségével: a Fessen mosolyt az arcokra! program során az intézményi várók, laborok, vizsgálók falfelületeire festenek színes mesefigurákat a szeretetszolgálat önkéntesei.

A Vanish több éve működik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, amely a Foltmentes adomány országos ruhagyűjtési programmal kezdődött 2008-ban. Idén a Szeretetszolgálat Mesefal programjához csatlakozott a márka, mely a gyermekkórházak, gyermek-egészségügyi intézmények szebbé tételét célozza meg. A program elsődleges feladata a kórházi falak színesítése, mesefigurákkal, kedves rajzokkal való díszítése, így a gyerekek is szívesebben várakoznak, sőt, játszanak az intézményekben.

A program - mely mostanra országszerte működik - 10 éve indult néhány édesanya kezdeményezésére. Július 8-án a Heim Pál Gyermekkórház új laborja kapott színes, interaktív falakat: a falfelületeket az önkéntesek a kórházi dolgozókkal együtt választották ki, közösen történt a figurák méretének, elhelyezkedésének meghatározása, illeszkedve az intézmény és a gyermekek igényeihez.

2009-ben ünnepelte a Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórháza fennállásának 100. évfordulóját. Az „A” épületet, amelyben a Központi Laboratórium is működik, 1979-ben adták át. Az épületben jó néhány felújítás, rekonstrukció történt az elmúlt 30 év alatt, azonban a laboratóriumi tevékenységet egészen napjainkig változatlan körülmények között végezték. Az elmúlt 30 év alatt jelentősen megváltozott a laboratóriumi vizsgálatok elvégzésének módja, és a kérhető vizsgálatok száma. A laboratórium rekonstrukciójának munkálatai 2009 áprilisában kezdődtek, 2010. március elsején indult el a kivitelezés.

„A járóbeteg rendelésen megjelenő évi közel 50.000 gyermeken kívül ellátjuk az 500 ágyas kórház fekvőbeteg vizsgálatait; 2009-ben összesen 625 776 labortesztet végeztünk el. Az átépítés eredményeképpen megváltozott külsővel várjuk kisbetegeinket” – mondta Buncsik Ildikó, a Heim Pál Gyermekkórház kommunikációs és PR vezetője.

„Idén is folytatjuk együttműködésünket a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, most egészségügyi intézmények szebbé tételéhez csatlakoztunk. Köztudott, hogy ezek az intézmények nagyon komoly forráshiánnyal küzdenek, a legtöbb esetben nem tudnak áldozni a várók, kórtermek és folyosók díszítésére. A Fessen mosolyt az arcokra! programmal ezen szeretnénk változtatni” – mondta Molnár Emese, a Reckitt Benckiser marketingvezetője.

Jakus Edina, a Mesefal program vezetője elmondta: „A gyerekek szívesebben jönnek a vizsgálatokra, ha barátságos mesefigurák fogadják őket a kórházakban. Őszintén reméljük, hogy még nagyon sok évig folytathatjuk a programot olyan támogatók segítségével, mint a Vanish.”

A Fessen mosolyt az arcokra! programot mindenki támogathatja, aki Vanish termékeket vásárol 2010. július 15. és augusztus 31. között: a termékek utáni bevételből a Reckitt Benckiser 2,5 millió forintot ajánl fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta