Pénteki süti: brownie muffin iskolakezdéshez

A sok szezonális gyümölcsös pénteki süti után itt a csokis édességek ideje. Nem mintha nem találnánk meg a nyár összes ízét és illatát a piacon, de az iskolakezdés – nem is szólva arról, hogy milyen távolinak tűnik a következő nyári szabadság – igazából csak nagy mennyiségű csokoládé elfogyasztásával viselhető el igazán.

DSC 0306
Piszke

Az elég esélytelen, hogy pénteken sütve kitartson hétfőig, de ha vasárnap áll neki, és jut az uzsonnás dobozba is, máris elviselhetőbb lesz a gyereknek az első szeptemberi hétfő.

Hozzávalók:

12 dkg jó minőségű étcsokoládé+3 dkg a tetejére
12 dkg vaj
3 dkg liszt
3 dkg holland típusú kakaópor
csipet só
2 nagyobb tojás
15 dkg nádcukor

DSC 0309
Piszke
  1. A kis kockákra tördelt 12 dkg étcsokoládét a vajjal együtt a mikróban 400 Watton addig melegítjük, míg a vaj felolvad, majd simára keverjük.
  2. A tojásokat és a cukrot kézi mixer magas fokozatán 5-6 perc alatt habos sűrű krémmé verjük.
  3. A mixert a legalacsonyabbra véve hozzácsorgatjuk a csokis-vajas szószt.
  4. Elkeverjük a lisztet, sót és a kakaóport, rászitáljuk a tésztára és forgató mozdulatokkal homogénné keverjük a süteménymasszát.
  5. Egyenletesen elosztjuk a tapadásmentes muffinsütőben (vagy a papírkapszlikban), az apró kockákra vágott 3 dkg csokival megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, középső rácson 13-15 percig sütjük.
  6. Ne süssük túl, mivel 10 percig még a formában, rácson kell pihentetni, és a formától még ezalatt is kap hőt a sütemény.
  7. Ha papír nélkül sütöttük, kihűlés után, éles késsel kissé körben meglazítva vegyük ki a formából.
Oszd meg másokkal is!
Mustra