10 nyári fetás recept, bikinidiétához is

A feta igazi ízbomba, amit szívesen eszünk nyáron. Eléggé sós, és kitűnően párosítható zöldséggel, gyümölccsel, hússal, kuszkusszal, de egy levest vagy szendvicskrémet is fel tud dobni.

fetások
Katuci

Én nagyon szeretem az erőteljesebb ízű, juhtejből készülő igazi fetát, de ha ön kevésbé, készítheti krémfehérből is a recepteket. Fetatesztünket ITT találja. 

A lenti receptek csaknem mindegyike jól passzol egy könnyebb, nyári diétába is, a feta kalóriatartalma viszonylag alacsony, viszont erős íze miatt nem is kell belőle túl sok. 

1. Kánikula idejére: fetás-balzsamos dinnyesaláta

30-40 fokban nem sok jobb dolog van a jéghideg görögdinnyénél. Viszont ne csak magában egye vagy gyümölcssalátában, próbálja ki sós hozzávalókkal is!

fetás dinnyesali 2
Katuci

2. Reformkonyha: spenótos-fetás lepény

Attól reform, hogy a tésztáját nem liszt, hanem egy álgabona, a quinoa adja, erről a növényről már írtunk ebben a cikkünkben és itt is. Ez a teljes értékű fehérjéket tartalmazó, gluténmentes szupernövény nem csak nagyon egészséges, de még finom is. Először utóbbi tulajdonságában magam is kételkedtem, mert elég fura szaga és kinézete van főzés után, de a végén csudafinom ebéd kerekedett belőle.

DSC 1283akicsi
Katuci

3. Fetás tojástekercs, rántotta helyett

Rém egyszerű hétköznapi ebéd vagy hétvégi villásreggeli lehet, ami kitűnő alternatívája az egyszerű rántottának. Nagyon laktató, így bőven elég mellé egy jó kis saláta.

tojástekercs
Katuci

4. Fetás-spenótos tészta, villámgyors klasszikus

Ezt az ételt legalább két dolog miatt lehet nagyon szeretni. Az egyik, hogy a spenót-feta olyan klasszikusan jó párosítás, hogy azt elmondani nem lehet. A másik pedig, hogy mosogatással együtt 15 perc alatt végzünk, és az asztalon gőzölög az ebéd.

fetás1
Katuci

5. Nyári tésztasaláta feta sajttal

Laktató, kiadós tésztasaláta, amit nem csak otthon ehetünk frissen, hanem nyugodtan elcsomagolhatjuk, és vihetjük a munkába is. Melegíteni sem kell, ráadásul 15 perc alatt összedobható, vagyis nem kell hosszadalmas konyhai tartózkodásra berendezkedni.

DSC 5117akicsi
Katuci

6. Kétperces fetakrém

Ez a nemisrecept is ebbe szendvicskrémes sorozatba illeszkedik. Már mondtam azt is, hogy nagyon szeretek húsmentes kenyérre valókkal kísérletezni. A fetával pedig igazán elfogult vagyok, hiszen annyira ízes, hogy szinte nem is hiányzik mellőle más. Az olívaolajtól könnyen kenhető lesz a krém. Együk ropogós kenyérrel és jó sok olajbogyóval.

fetakrém
Katuci

7. Könnyű nyári ebéd: grillezett cukkini fetával

A pár perc alatt meggrillezett cukkiniszeletek alá friss bébispenót, paradicsom és olajbogyó került. Semmi extra öntet, csak egy pár csepp olívaolaj és citromlé egészíti ki. A tetejére pedig jöhet a sós, ízes feta.

grill cukkini2
Katuci

8. Fetás-spenótos rétesek - gyorsan finomat

A sós réteseket szerettük ( zöldségesen és sonkával is), ezúttal kicsit más formában tálaltuk, tekercselve spenóttal és fetával. Egy jó nagy pohár tejföl dukál mellé, amibe akár mártogathatjuk is a kis csigákat.

DSC 2618akicsi
Katuci

9. Gyors kuszkuszos mindentbele vacsora

A kuszkuszért összetehetjük a két kezünket, olyan köret, amivel kiválthatjuk a tésztát, krumplit és a rizst, méghozzá anélkül, hogy hosszan kéne babrálni vele. Ha szereti az olyan kaját, ami percek alatt kész van, a kuszkuszt mindenképp próbálja ki. A boltok biorészlegén vagy a száraz hüvelyesek mellett szokott lenni. Az eredetéről itt már írtunk, és adtunk hozzá néhány receptet is.

DSC 0014kicsi
Katuci

10. Készítsen salátát a maradék grillhúsból!

Elég gyakran marad ki egy-egy szelet finom grillhús hétvégén, amit már sehogy nem tudunk legyűrni. Pár perc alatt készíthet belőle egy finom és tartalmas salátát kuszkusszal, csicseriborsóval, paradicsommal, fetával és olajbogyóval. 

maradék grill01
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Mustra