Könnyű nyári ebéd: grillezett ananászos csirkemell

Ahogy nő a hőmérséklet, úgy csökken a főzési kedvünk, ezért következzék egy újabb néhány perc alatt elkészíthető ebéd. A friss, grillezett gyümölcs tökéletesen passzol a pillanatok alatt megsütött csirkemellhez. Érdemes beszerezni egy jó grillserpenyőt. A lényeg, hogy jó vastag és nehéz legyen, és megfelelő bevonattal rendelkezzen.

Katuci

Hozzávalók 2 személyre:

4 szelet csirkemellfilé
6-8 szelet friss ananász
egyéb gyümölcsök
só, bors, olívaolaj

  1. A húst megmossuk, megtöröljük, szeletekre vágjuk. Bedörzsöljük olívaolajjal, besózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. Közben tegyük fel a grillserpenyőt melegedni. Egészen forróra kell hevítenünk zsiradék nélkül.
  2. A serpenyőbe tesszük a hússzeleteket. Elég néhány percig sütni oldalanként, amíg szép színt kap. Ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!
  3. Közben megtisztítjuk az ananászt, felkarikázzuk, és a közepét kiszúrjuk egy pogácsaszaggatóval.
  4. Ha elkészült a hús, mehet a serpenyőbe a gyümölcs, amíg szép csíkos lesz. 
Katuci

Korábbi villámebédjeink gyűjteményét ITT találja. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek