Szőke brownie eperrel és gyömbérrel

A blondie, azaz a „kis szőke” a brownie testvére tulajdonképpen: a brownie-hoz hasonlóan brutális mennyiségű csokoládét tartalmaz, csak éppen fehér csokoládét. Mi most egy alapreceptet mutatunk, amelyet sokféleképpen lehet variálni.

Epres blondie1
Ötvös Zsuzsanna

Megszórhatjuk durvára vágott olajos magvakkal. dióval, mogyoróval, pisztáciával, sós mogyoróval vagy kesudióval. Turbózhatjuk gyümölcsökkel is: különösen piros bogyós gyümölcsökkel érdemes próbálkozni, tehát ribizlivel, málnával, meggyel, vegyes erdei gyümölcsökkel.

Fűszerekkel is ízesíthetjük: vaníliával, fahéjjal, kardamommal, gyömbérrel például. Ha már itt az eperszezon, mi most eperrel készítettük, amit frissen reszelt gyömbérrel tettünk pikánssá. Ha pedig egy különleges, karamellizált fehér csokoládéval készült verzióra kíváncsiak, érdemes ide kattintani!

Hozzávalók egy 20x20 cm-es sütőtálhoz:

115 g vaj
70 g nádcukor
115 g fehér csokoládé
2 tojás
140 g liszt
1 tk. sütőpor
egy csipet só 
kb. 1,5-2 cm-es friss gyömbérdarab
egy marék eper

1. A vajat, a kockákra vágott fehér csokoládét és a nádcukrot mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett nagyon óvatosan összeolvasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük – máskülönben rántotta lesz a tojásokból. A kihűlt csokis masszához kézi habverő segítségével egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.

2. A friss gyömbért meghámozzuk, lereszeljük és a sóval együtt a tojásos-csokis masszához keverjük. A lisztet és a sütőport szintén hozzákeverjük.

3. A masszát egy sütőpapírral bélelt, kb. 20x20 cm-es tűzálló tálba simítjuk. A tetejére szeletekre vágott epret teszünk.

4. 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, míg a teteje enyhén meg nem pirul.

Epres blondie2
Ötvös Zsuzsanna
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra