Reformkonyha: paleo spárgás csirke

Beindult a spárgaszezon, és eljött a gyors tavaszi főzések időszaka. Az első spárgás étel rögtön paleóra is sikeredett. Nem vagyok elkötelezett híve, de az tény, hogy rengeteg pozitív hatása van, és nem is akkora macera néha így főzni. Persze a kimaradt húst másnap reggel egy zsömlébe vágva ettem meg, szóval ennyit erről.

spárgás csirke2kicsi
Katuci

A lényeg sokunknak a gyorsaságban és a frissességben van továbbra is. Hétvégén, jó időben ne a konyhában legyünk, hétköznap meg úgyis csak ennyire van időnk.  

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
50 dkg zöld spárga
3 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
1 kisebb piros paprika (szigorú paleoban elhagyható)
1 csokor petrezselyem
só, bors
2 evőkanál kókuszzsír

  1. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, hogy hamar megsüljön.
  2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt, és rádobjuk a húst. Sokszor átkeverve, átforgatva pirítgatjuk pár percig. Megsózzuk, megborsozzuk, rápréseljük a fokhagymát, és rádobjuk a felkarikázott újhagymát és a paprikát. Ilyenkor egy kevés vizet önthetünk alá. Lefedve, közepes lángon 10 percig pároljuk.
  3. A spárgát alaposan átmossuk, majd minden szárat eltörünk. A fás résznél fog kettétörni, az alját kidobjuk, a jó részt 2 cm-es darabokra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
  4. A csirkéről levesszük a fedőt, elpárologtatjuk róla az összes vizet. Mehet rá a spárga. További 5-7 percig pároljuk, végül a petrezselyemmel tesszük még frissebbé. 
spárgás csirkekicsi
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Mustra