Magyar csokik taroltak a világversenyen

Az angol Academy Of Chocolate, vagyis a Csokoládéakadémia 2005 óta a legnevesebb angol szakértők bevonásával évről-évre megrendezett díjátadóján idén nem is egy, hanem egyenesen öt magyar gyártó is elismerésben részesült. 

Idén minden eddiginél többen neveztek a versenybe, így az 500 termék értékeklése öt napon át zajlott. A zsűri elnöke a világszinten is elismert borász, Charles Metcalfe volt, de csokoládészakértők, cukrászok és szakújságírók is helyet kaptak a szakmai zsűriben.

A világ különböző helyeiről származó alapanyagokból a magyarok olyan csokikat készítettek, amik simán felvették a versenyt az angol, svéd, amerikai, sőt, a belga csokoládékkal is. Mutatjuk a magyar díjazottakat ABC sorrendben.

ChocoMe 

Bronz elismerést kapott a fűszeres csokik versenyében a ChocoMe vad paprikás, valamint a fahéjjal ízesített csokoládéja, de a karamelles töltött csokijuk is bronzérmes lett.

w1
chocome.hu

Fabric

A Fabricosak is bronz elismerést kaptak a kakaóbabos tuile csokijukkal, ami az ő verziójukban olyan mint a moskauer, de az alapja kakaóbab. 

w2
fabriccsokolade.hu

Rózsavölgyi csokoládé

Arany díjat kapott a  "forró csoki imádó" csomagolásuk. Ezüst díjat nyert a legjobb ízesítésű tejcsokik kategóriájában a karamellizált levendulájuk és Bronz helyezést kapott a 80% alatti étcsokik versenyében a Madagascar Criollo, Puerto Cabello és a Porcelana csokija a Rózsavölgyi csokoládénak. Szintén bronz minősítést kapott a töltött gyümölcsös csokik versenyében a bergamot és a gouda sajtos csokijuk is. A bergamot csomagolása ezüstdíjas lett.

w3
rozsavolgyi.com

Szántó Tibor

A 80% feletti étcsokoládék között Szántó Tibor Baracoa Cuba csokija nyert bronz minősítést. 

w4
szantotibor.com

Zangio Csokoládé

A Zangio a töltött csokik között lett bronz minősítésű a flódni ízű csokijukkal. 

w5
zangio.hu
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra