Pénteki süti: ropogós nutellás-csokis csók

Húsvét utáni levezetésnek ezúttal egy szuperegyszerű édességet gondoltunk ki, amit kivételesen még megsütni sem kell. Ezt az expresszgyors, sütés nélkül pénteki nasit akár egy gyerekre is rábízhatjuk, ha ismeri a számokat és ki tudja mérni a hozzávalókat.

DSC 0031(1)
Piszke

Tíz perc kell neki mindössze a hűtőben, és máris maszatolás nélkül ehető – vagy inkább nyom nélkül eltüntethető.

Hozzávalók: (mérettől függően 20-25 csókhoz)

10 dkg étcsokoládé
10 dkg nutella
5 dkg natúr kukoricapehely

  1. A csokit összetördeljük és a nutellával egy tálban, gőz fölött, vagy a mikróban, 20 másodpercenként megkeverve összeolvasztjuk.
  2. Óvatosan, hogy ne törjük össze, belekeverjük a kukoricapelyhet, úgy, hogy a csokis keverék mindenütt bevonja.
  3. Két teáskanál segítségével sütőpapírra vagy alufóliára halmozzuk, rögtön hűtjük, hogy a csoki-nutella kombó gyorsan dermedjen és a kukoricapehely ropogós maradjon.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek