Narancsos csokipuding karamellizált ananásszal

Télen nincs is jobb, mint bekuckózni este egy finom csokipudinggal a fotelbe, és olvasni egy jó könyvet, zenét hallgatni, vagy megnézni az Igazából szerelem című filmet. És ezzel kezdeni az évet pedig maga a tökéletesség!

DSC 3045akicsi
Katuci

Csokipuding alatt pedig nem valami keményítőből készült turbómegoldást értünk, hanem egy igazi, tojásos-csokis finomságot.

Hozzávalók (4 adaghoz):

10 tojássárgája
5 dl zsíros tej
10 dkg nádcukor (alakbarát verzióban xilit)
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kezeletlen narancs héja
10 dkg étcsokoládé
½ ananász
2 evőkanál nádcukor

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket félretesszük, akár le is fagyaszthatjuk, ilyenkor érdemes legalább kettőbe venni. A sárgájákat kikeverjük a cukorral és a kakaóporral.
  2. Közben a narancshéjat a tejbe reszeljük, csípősre melegítjük (ne forrjon, de legyen nagyon meleg).
  3. Folyamatos keverés mellett, vékony sugárban a tojáshoz csurgatjuk a forró tej felét, majd az egész mehet vissza a fazékba. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  4. Levesszük a tűzről, a forró pudingba keverjük a felaprított csokoládét. Simára keverjük, kiadagoljuk poharakba, hűtőbe tesszük.
  5. Az ananászt kis kockákra vágjuk, megszórjuk 2 evőkanál cukorral. Egy edényben kis lángra tesszük, néha megkeverjük, amíg karamellizálódik rajta a cukor. Tálaláskor a puding tetejére szedjük.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra