Húsmentes fasírt: próbálja ki édesburgonyából!

Nem csak az íze miatt szeretjük az édesburgonyát, hanem azért is, mert elég sokoldalú zöldség. Ma már nem nehéz beszerezni, szinte minden nagyobb boltban árulják, érdemes figyelni az akciókat, és rámenni, amikor nem nagyon drága.

Egészséges és még finom is, és ennyi kell mindössze egy jó ételhez is. Készítettünk már belőle levest, felhasználtuk gnocchihoz, és chipset is sütöttünk belőle. Most pedig fasírt készült, ezzel is folytatva a zöldségekből készíthető finomságok sorát.

DSC 1241kisi
Katuci

Ha a húsmentes fasírthelyettesítők érdeklik, készült már vöröslencséből itt, gombából itt, brokkoliból itt, sütőtökből itt, tonhalból itt, fehérhúsú halfiléből itt, sőt, Steiner Kristóf vegán burgerlakomáján egy egész sor ötlettel szolgált itt.

Hozzávalók:

50 dkg édesburgonya
1 tojás
1 csokor petrezselyem
10 dkg zsemlemorzsa (a fele lehet zabkorba is)
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors

  1. Az édesburgonyát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és megfőzzük. Vagy héjastól félbe is vághatjuk, betehetjük a sütőbe amíg megpuhul, ezután lehúzzuk a héját. Mindegy, melyik módszert választjuk, a lényeg, hogy már ne legyen nyers, amikor felhasználjuk.
  2. A puha édeskrumplit összetörjük egy villával, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Beleütjük a tojást, belepréseljük a fokhagymát, és zsemlemorzsával formázható állagúvá gyúrjuk.
  3. Sütőpapírral ki bélelünk egy tepsit. A masszából gombócokat gömbölyítünk, a sütőlemezen kilapítjuk, 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Félidőben óvatosan fordítsuk meg!
DSC 1246kicsi
Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra